• Anonym

    Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..

    Anonym (P) skrev 2021-10-12 04:23:29 följande:

    Men förihelvete! Vet han inte om att förlossningar kan vara farliga och att massvis med kvinnor dör för att de inte klarar av att föda vaginalt och inte har tillgång till vård? Önskar han livet ur dig och sitt barn?


    Nja, det stämmer ju rent globalt men inte i Sverige.
    "Massvis" med kvinnor dör inte under förlossningen här.

    ....................................................................

    Angående ts och hennes snitt, om läkare och bm förordar det utan att ts ens har uttryckt önskan om det, ja då borde ts kille acceptera.
    Sen är det helt förståeligt att han vill uppleva sitt barns födsel genom en vaginal förlossning, det vill nog de allra flesta. Det är ju lite att bli snuvad på sitt barns födsel när det bara blir ett snitt!

    Men nu finns inte de förutsättningarna och då bör han ju sätta ts först.
  • Anonym
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-10-12 10:20:18 följande:

    Ts är ingen behållare, hon är en människa som gör allt jobb med att bära och föda hans barn. Att se det som att bli snuvad är därför en hemsk inställning. Har aldrig hört talas om någon man som resonerar så! Det viktigaste är att barnet kommer ut, på ett så säkert sätt som möjligt. Vilket ofta är vaginal förlossning, men ibland snitt. Jag snittades för att jag väntade tvillingar, varav den ena låg i säte och den andra i tvärläge. Hade min man ifrågasatt det beslutet, hade han inte varit välkommen att närvara. Om mannen känner oro för snittet eller förlossningen, samt har frågor, är det en annan sak, men här låter det inte så. En blivande pappa måste vara ett stöd, inte ifrågasätta. Samt vara tacksam för allt det jobb den blivande mamman går igenom, alla risker osv, både för sin egen och hans skull.
    Nu överreagerar du rejält på det jag skrev.
  • Anonym
    elin1989 skrev 2021-10-12 12:18:39 följande:

    Haha va, vill de flesta män uppleva sitt barns födsel genom en vaginal förlossning? Det var nog det konstigaste jag har hört!! Varför skulle det vara önskvärt för mannen? Mannen sitter ju liksom bredvid och blir presenterad med resultatet, menar du att det inte är lika spännande för honom om det inte tar jättelång tid och kvinnan har jätteont? Det låter ju närmast sadistiskt. Jag tror att de flesta män vill vad som är säkrast och bäst för kvinnan och barnet, har aldrig träffat en man som uttryckte att han skulle bli snuvad på en vaginal förlossning!


    Ja, det tror du säkert. Men då tror du fel.

    Inte heller är det sadistiskt utan det normala förloppet.
  • Anonym

    Hur sjutton kan din man vara så korkad att han går emot läkaren och den medicinska kunskapen ?

Svar på tråden Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..