Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..

    Säg åt honom att den dagen han ska föda barn får han bestämma om han snittas eller inte. Din kropp, ditt beslut, och du har hela medicinkåren bakom dig. Han kan ta sig nånstans. Han låter fanimig nästan sjuk... Föda naturligt.... Får du inte ha smärtstillande heller då? Jag skulle inte vilja ha honom i rummet under förlossningen, det ska vara en så positiv miljö som möjligt och du kan ju tänka dig hur han kommer lägga sig i. Välj nån annan som står dig nära som följer med istället.

  • Anonym (K)

    TS, du måste sätta ner foten om det här, han har redan gått alldeles för långt med sin attityd kring din graviditet. Ja, din ja. Det är du som är gravid och inte han. Sedan kan man ändå vara delaktig i upplevelsen men det är fortfarande din kropp. Och det här beteendet du ser nu kommer bara fortsätta också om du inte sätter stopp.

  • Anonym (K)
    elin1989 skrev 2021-10-12 16:42:14 följande:
    För mig låter det faktiskt absurt att mannen ens skulle ha en åsikt i frågan, så länge kvinnan inte har tänkt sig ett förlossningssätt som är direkt farligt, typ i badkaret utan barnmorska. Men att det på något sätt skulle vara viktigt för honom att kvinnan ska föda på ett speciellt sätt låter jättemärkligt och rent ut sagt kontrollerande. Ungefär som en man uttrycker att han vill att kvinnan ska amma/inte amma, fast ännu värre. Det har liksom inte med honom att göra överhuvudtaget.
    Uuuursäkta? Farligt att föda barn i badkaret? Knappast. Utan bm tar man vissa risker eftersom en liten andel födslar får komplikationer, det betyder inte att det är farligt och det finns lösningar dessutom ifall man vill föda hemma.
  • Anonym (K)
    Anonym (Linn) skrev 2021-10-12 17:13:39 följande:
    Jag skulle klassa att föda på egen hand i badkaret som mycket riskfyllt. Visst kan det gå bra men det kan lika gärna uppstå komplikationer både för mor och barn.

    Jag vet att en del gillar att säga att kvinnor har minsann fött barn i alla tider, men så har en stor andel av dom också strukit med på kuppen.
    Och om du hade läst ordentligt hade du kunnat bemöta det jag sa. Du påstår att det är farligt att föda i badkar, det är det inte. Till och med vissa förlossningar har badkar man föder i. Att det kan bli komplikationer och att det då innebär en risk om man föder ensam sa jag redan dessutom, men också att det finns lösningar för sånt med.
  • Anonym (K)
    elin1989 skrev 2021-10-12 18:46:02 följande:
    Ja det finns lösningar för att föda hemma och jag är inte på något sätt emot hemmaförlossningar. Men att göra det helt utan expertis från barnmorska och vården är farligt. En stor andel planerade hemförlossningar slutar på sjukhus. Förr i tiden dog en stor andel barn och kvinnor under förlossningen, föda barn utan experthjälp är i många fall väldigt farligt. Inte för alla förstås, barn föds ju ibland helt utan hjälp på badrumsgolvet när det går väldigt fort.
    Nja, man ska inte säga att det alltid är farligt, det kan bli farligt så klart om det uppstår komplikationer och man inte har en bm på lut som man kan ringa, eller har långt till sjukhus. Fortfarande har badkar inget med saken att göra, att föda i badkar i sig är inte farligt.
  • Anonym (K)
    Anonym (Ts) skrev 2021-10-13 14:37:44 följande:

    Tack för svaren :)

    Han har inte sagt så mycket mer om det nu iallafall men ska försöka prata med honom .. Vi bor inte tillsammans än så vi ses inte riktigt varje dag.


    Stopp och belägg.... Hur kan man ens fundera på att skaffa barn med någon man inte ens bott tillsammans med...? Det är ju för att se om man ens funkar ihop som man gör det först. Då hade du kanske sett såna här varningsklockor mycket tidigare.
Svar på tråden Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..