• Anonym (Hmm)

    Kvinna! hur ser ni på 30 år gammal man som bor hemma? Kan du dejta en sådan?

    Har han haft egen bostad tidigare eller har han alltid bott hos mamma?

  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:39:11 följande:
    Vet inte. Säg att han inte har det då, bott själv alltså. 

    Men egentligen är det irrelevant då¨han i praktiken kan dra en lögn om att han bara bott hemma senaste tiden, speciellt om han pluggar. Då kan han ju bara säga att han flyttade hem när han pluggade för att undvika studieskulder. Det sistnämnda låter jävligt smart i mina öron. Varför inte bo hemma i säg 3 år, om man kan undvika 500 000 kr i skulder? De pengarna kan man göra mycket annat för. Exempelvis investera i en bostad. Det om något är ju långsiktigt och klokt kan jag tycka. 
    Jag tycker att det har enorm relevans. Vill inte vara tillsammans med någon som inte bott ensam och tagit hand om sig själv och ett hushåll. Nej, den mannen skulle vara för långt efter i utveckligen för mig.

    Fattar inte vardör du skriver att det smart att bo hemma i tre år, för han verkar ju alltid ha bott hos mamma. Vill ha en man med driv att bli självständig. Det är fan inte sexigt att leva på mamma. Nej nej nej. Om man inte vill ha höga studieskulder kan man jobba vid sidan om. Gjorde jag och det gick alldeles utmärkt. Så nej, nån bekväm mammas pojke blir det inte här.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:43:20 följande:
    Fast med tanke på rådande bostadssituation med 8-10 års väntetider i Stockholm på ett förstahandskontrakt så måste jag ändå säga att varningsklockorna angående ditt eget omdöme ringer hos mig. Skrattande

    Men jag ställde frågan och du svarade, så jag ska inte klaga. Det är din åsikt. 
    Du låter jävligt bekväm och lat, ärligt talat. Ja, det är långa väntetider till lägenheter i Stockholm, men det finns andra lösningar. Du behöver inte bege dig alltför långt från Stockholm för att kunna hitta bostäder. Och det finns annat än förstahandskontrakt. Vill man så finns det bostad. Men det är ju ganska uppenbart att den här "mannen" har det alldeles för bekvämt hos mamsen. Och nej, det är inte attraktivt.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:48:20 följande:
    Ett lån är ett lån och pengarna ska tillbaks. 

    Vad gör det om han bor hemma gratis? Om föräldrarna har det gott ställt, varför ska han betala om han pluggar?  
    För att vuxna människor vill göra rätt för sig? För varje svar backar jag mer och mer. Vill under inga omständigheter leva med någon som tycker att det är okej att inte bidra till hushållet.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:52:56 följande:
    Nä det är inte attraktivt kanske, men det är jävligt smart. Vem är så dum att man tar studielån på 500 000 - 1 mille i sin hemstad, flyttar till något jävla B boende eller flyttar runt från bostad till bostad, när man kan bo hemma och ha det bra? Drömmer

    Jag förstår inte hur folk tänker alltså. 
    Och jag förstår inte hur du tänker, skulle skämmas ihjäl över att bete mig så. Men nu har du fått svar på din fråga i alla fall, och det var väl meningen med tråden.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 19:13:26 följande:
    Nej. De ska njuta av mig, och jag njuter av dennes pengar. Guld i mun
    Oj, så utflippat det blev nu när du inte fick svaren du ville ha. Att vi kvinnor är sådana hycklare, va.
  • Anonym (Hmm)

    Att leva på sina föräldrar som en parasit vid 30 års ålder är sjukt oattraktivt. Det vet du med.

  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 17:44:43 följande:
    Ja det gör han väl. 

    Men det är ju egentligen omöjligt för dig att veta då han i grund och botten bara kan säga saker som han vet att du vill höra. 

    I slutändan så kommer du ju få chansa och se. Och det är det som är frågan, dvs om du skulle våga chansa eller inte. För du kan ju aldrig veta säkert. Han kan ju säga till dig att han betalar hemma och lagar mat varje dag, för att han vet att du vill höra det. Du kommer aldrig veta säkert.

    Med det sagt måste du pröva att flytta ihop med honom. Och då är frågan om du hade vågat chansa eller inte.  
    Konstigt sätt att resonera. Det är som att fråga: "Skulle du vara tillsammans med någon som köpt sex?" och sedan säga att mannen inte berättar det. Då kan man ju inte ta ställning. Hur kan man välja bort något man inte känner till? Om han gömmer sina sunkiga åsikter och beteende går det inte att välja bort fram tills att det sipprar fram.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 18:16:57 följande:
    Precis. Men det du har att ta ställning till är faktumet att han bor hemma när han är 30 och om du vill dejta honom. 
    Ok, så alla dina svar om pengar och annat är helt ovidkommande då.

    Svaret är fortfarande nej, det vill jag inte.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Lånar tråden?) skrev 2021-10-14 18:18:48 följande:
    Får jag låna tråden och fråga något liknande? Man 27. Bor inte "hemma" men känns som det för att mamma bor hos mig (Hon sköter inte hyra, betalar inte räkningar, har högljudda fester osv. om hon bor själv, hon klarar inte det ansvaret helt enkelt).

    Jag flyttade egentligen när jag var 19, men mamma flyttade in hos mig när jag var 23. 

    Hade nån kvinna i tråden kunnat tänka sig att dejta en sådan som mig?
    För mig beror det även här lite på varför mamma bor hos dig och hur långvarigt det är tänkt att bli. Känns som att det skulle påverka förhållandet väldigt mycket, då man inte kan flytta ihop till exempel.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-16 15:57:43 följande:
    För jag pluggar och vill inte ta studielån. Sedan är det rätt smidigt också i och med att färdiglagad mat ingår. Men jag har ju för avsikt att flytta så fort skolan är färdig, vilket den ju snart är. 
    Fast tänk vilka pengar du skulle tjäna om du jobbar OCH inte behöver betala hyra. Peeeengar Guld i mun
Svar på tråden Kvinna! hur ser ni på 30 år gammal man som bor hemma? Kan du dejta en sådan?