• Thu 14 Oct 2021 09:16
    1011 visningar
    28 svar
    -1
    28
    1011

    Min kompis. Man 39 och bor hemma

    Hej.

    Ja, jag har en kompis som fortfarande bor hemma. Det är inget fel på honom, tvärtom. Han har jobb och en stadig inkomst och enligt mig är han en skön person. Han lyfter alltid upp mig när jag är på dåligt humör. Han är alltid positiv och har aldrig något ont att säga om någon.

    Det jag kan störa mig lite på är just det att han fortfarande bor hemma. Jag vet att det inte är min grej att säga något om. Jag har heller inte sagt något om det. Jag tänker att alla är vi olika.

    Inga påhopp tack!

    Jag vill bara höra era tankar om det.


    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Svar på tråden Min kompis. Man 39 och bor hemma
  • Thu 14 Oct 2021 09:58
    #2
    Cornellia skrev 2021-10-14 09:25:32 följande:

    Känner att det är inte min sak att tycka något om det. Folk måste få lägga upp sitt liv själva utan att andra ska lägga sig i? 


    På vilket sätt påverkar det dig att han väljer att bo så? 


    Det är väl inget som påverkar mig per se, men är man vuxen så borde man väl sträva efter självständighet och ett eget ställe, tänker jag. Han har ju alla förutsättningar för det.
    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Thu 14 Oct 2021 14:29
    #12

    Oj, många reaktioner idag. Tack för er input. 

    Det finns väl många skäl till varför han fortfarande bor hemma. Jag har inte frågat varför, för jag vill inte lägga mig i. Alla har rätt att leva sitt liv. Det var bara en tanke som slog mig härom dagen. Jag tänker på normer och så. Fast jag kanske är helt fel ute och cyklar?


    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Fri 15 Oct 2021 10:02
    #21

    Jag är lite splittrad över det här. Å ena sidan rör det mig inte i ryggen att han bor hemma. Å andra sidan har jag reflekterat över det och dragit personliga paralleller, men det är som sagt inget fel på honom. 


    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Sun 17 Oct 2021 07:16
    #26
    Anonym (risk) skrev 2021-10-16 20:20:23 följande:

    Risken är ju att kvinnor/män undrar vad som är fel med honom eftersom han bor hemma. Om han nu är ute efter ett förhållande  


    Jag har dock en bekant vars farbror bodde hemma hela sin mammas liv. Mest för att hjälpa henne att kunna bo kvar i villan när pappan gick bort ganska ung. Han bor förvisso kvar, men hans mor gick bort för ett antal år sedan. Mannen är idag strax över 70 och har, så vitt jag vet, aldrig haft ett förhållande. 


    Vet att det pratats om honom, det har gått rykten om allt möjligt om honom och orsaken till att han bodde hemma. (Liten ort, alla känner alla) När jag träffade honom så var han alltid trevlig och verkade helt normal. 


    Han kan ju ha haft en massa kvinnor/män i sina dar, fast hemligt och som han har åkt till, det är det ingen som vet Inte ens brorsonen haha. 


    För egen del kan jag tänka mig att bli tillsammans med en man som bott hemma MEN då måste mannen i fråga sköta sig själv och inte leva som en tonåring vars mamma sköter allt. 
    Jag skulle också önska att han bodde själv innan vi flyttade ihop. Om jag dock under vår dejtingtid såg att han skötte hela hushållet som om han hade det själv, alltså, att han tar lika stort ansvar för matinköp, tvätt, städning och andra göromål som hans förälder/föräldrar gör så kan jag nog skippa önskemålet att han ska bo själv innan vi flyttar ihop. 


    Nu är jag dock gift, men särbo trots att min man bott själv i olika omgångar innan vi blev tillsammans, så att en man har bott själv är ingen garanti för att han i ett förhållande tar ansvar på eget bevåg  


     


    Jag har faktiskt en morbror i liknande situation. Han har alltid bott hemma och när min mormor gick bort för ett år sen så valde han att bo kvar i huset. Han är en ensamvarg och jag vet inte om han någonsin har haft ett förhållande. Han är trevlig och så, men något fel på honom är det. Det är jag övertygad om. Han måste väl vara över 50 nu.
    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
Svar på tråden Min kompis. Man 39 och bor hemma