• Jonisa

    Under IVF-behandling - vill ni följas åt?

    Elinelisabet skrev 2021-12-16 18:13:45 följande:

    Så skönt att han gärna vill ha barn, det betyder mycket att man har samma utgångspunkt. Ja men visst är det så. Alltså, rent kroppsligt kan man förstå att de har svårt att sätta sig in i hur det känns, men de borde ändå kunna förstå att det påverkar en väldigt mycket. Både fysiskt och psykiskt. Lite extra omtanke tack!

    Om det känns bra att hålla inne med det är det säkert det också. Det är ju väldigt utlämnande att berätta så privata saker. Det räcker kanske att din familj vet.  


    Hur har ni gjort? Har ni delat allt med vänner och kollegor/chef? Man är ju borta en del från jobbet vid UL osv. Hur upplever ni att era vänner reagerat?
  • Jonisa
    Ma1986 skrev 2021-12-17 09:28:38 följande:

    Dag 7, men tror inte jag kommer att testa tidigare. Ska ju testa på dag 18 enligt kliniken. Är en vän av ordning ;) Känner mig mer skräckslagen för att testa och få ett negativt test. Usch, kommer blir nervöst :( 

    10 det var tidigt, visste inte att man kunde se det redan då. Tror inte jag vågar testa innan julafton iaf, heller lyckligt ovetandes. Förstår att du vill testa tidigare när du upplevde det så sist. Men spännande ändå! Jag håller verkligen tummarna!

    Men det är en skakig resa dethär, var så säker på att våra fyra embryon som skulle odlas till dag 5 för frys alla skulle klara sig eftersom det, de satte in (2-dagars) var perfekt. Fick brev igår att inget kunde frysas - och så besviken. Hade ju varit skönt med en backup om detta inte tar sig vilket jag såklart hoppas. Sen vet man ju å andra sidan inte om de klarat tining. Har du något i frysen?


    Hm, inget till frysen! Så tråkigt! Det där verkar vara så himla olika! Förstår att du hade vemat få en backup men du fick i alla fall ett att sätta in, får man väl tänka antar jag så det känns bättre. Håller tummarna stenhårt för att det är det där ÄGGET! Skickar kliniken info brevledes gällande äggfrysningen, ja det kanske man brukar vad vet jag, intressant!
  • Jonisa

    Förresten måste fråga! Hur lång tid gick det för er mellan era behandlingsförsök? Minns att en av var på försök nr 2?

  • Jonisa

    Ja jag har hämtat mig i stort efter beskedet men känns så himla tråkigt bara! Särskilt att ha tagit alla sprutor mm i onödan. Det har ju hänt 2 ggr nu! Jaja bara att gå vidare.

    Det där med andfåddhet kan jag VERKLIGEN relatera till! Dock kopplar jag det inte till Lutinus eftersom jag aldrig gått på det. Men båda gånger jag kört nu så har jag blivit extremt andfådd! Särskilt förra gången efter ÄP men även lite innan förra gången och även denna gången utan ÄP. Samma sak förra gången med ömma bröst osv, vilket jag aldrig får i vanliga fall men fick gånger 10 första gången efter ÄP. Jag kopplade det till Ovitrellen.

    Låter som ett mycket bra arbete, med chef som är motsatsen till detaljstyrande. Det är ju drömmen! Framöver kanske du kan tipsa om ni behöver mer folk hos er ..hahaha!

    Mycket märkligt att fråga om barnsakerna. Man kan ju tycka att även om man nu menar väl så bör man väl kunna tänka ett steg längre och inse att om någon genomgår IVF så kanske man skall ta det lite lugnt med sådana frågor! Kanske tänkte personen att det är så självklart att behandlingen lyckas.

  • Jonisa
    Ma1986 skrev 2021-12-22 10:27:20 följande:

    Åh ja man måste vara stark och inte ge upp hoppet i denna process! Heja dig, även det känns som en klen tröst i allt detta. Du får blicka framåt till nästa behandling. Vet du när du kommer att få starta den?

    Okej intressant, trodde att svullnaden borde har gått ner 2v efter äggplock men det kanske är segdraget. Ömma/stora bröst var ett symptom jag hade när jag blev naturligt gravid.

    Ja har en fantastisk chef, ska trots det byta jobba om ca en månad. Men min nya chef är mycket lik den nuvarande, så om jag behöver fortsätta processen känns det som att det inte kommer vara något problem. Om nu detta embyro skulle fästa blir det ju ett "kärt problem" och meddela graviditet när man precis börjat. Men känns osäkert idag med tanke på mitt andra inlägg.


    Men ÅH hoppas att det var en s.k. nidblödning som man kan få när det fäster! Det låter ju lite som det ju!

    HOPPAS HOPPAS!
  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2021-12-22 13:02:42 följande:

    Hej på er :)

    Idag, ruvardag 10, tog jag ett första test, och det visade fan positivt. Ett svagt extra streck, men nog var det ett streck. Har aldrig någonsin fått en tillstymmelse till dubbelstreck förut, så det kändes så himla otroligt. Vet inte hur jag ska reagera riktigt, men antar att det betyder att embryot har börjat sätta sig i livmoderslemhinnan. Sen är det ju det där med att testa tidigt, för risken att kroppen stöter ut embryot igen lagom till den riktiga testdagen är väl rätt stor som jag förstått. Men så här långt har jag aldrig kommit förut, så är jätteglad för det. Min mens kom redan på ruvardag 13 förra IVF:en, så känns bra att jag "hann" testa innan den eventuella besvikelsen. 

    Ma1986: Jag har haft rätt intensiv mensvärk emellanåt de sista dagarna, men ingen blödning. Som du skriver är ju inte blödning nåt ovanligt, det behöver inte vara negativt. Fick du nån närmare förklaring till varför det blöder?

    Förstår ändå att det kändes riktigt jobbigt för dig, blod i trosan förknippas ju typ alltid med mens eller missfall. Hoppas verkligen att du kommer behöva berätta för din nya chef att du är gravid :) 

    Jonisa: Jag känner med dig, så jobbigt att du har behövt ta sprutorna i onödan! Men, räknas detta som ett försök eller stryker de denna omgången? Hoppas verkligen att det inte räknas! Du kan ju inte hjälpa att de planerat dåligt och inte kan behandla klart dig pga juluppehåll. Förresten, det där med att ha tagit sprutorna i onödan, jag vet inte om man kan se det så riktigt. Vet verkligen inte om det ligger nån sanning i detta, men min svärmor vars goda vän är barnmorska, sa att hormonerna man tar liksom har förmågan att kicka igång hela systemet. Att man liksom börjar väcka det som slumrar därinne. Som sagt, vet inte om det stämmer, men kanske är det så att sprutorna man tar vid en IVF gör det lättare att lyckas nästa IVF. Hoppas!

    Jag vet, så konstigt med barnsakerna. Jag upplever att de som själva inte gjort IVF tror att IVF är en barngaranti, vilket ju inte är fallet. 


    GRATTIS TILL DIG! Åh vad roligt, vilken känsla!
  • Jonisa

    Elinelisabeth och Ma1986

    STORT GRATTIS till er! Vad spännande för er att ni nu är gravida båda två! GRATTIS!

    Själv kommer det ju bli en ny behandling framöver, som tidigast i slutet av februari eller mars tänker jag. Man vill ju att kroppen hinner återhämta sig mm.

  • Jonisa

    Ma1986 och Elinelisabeth

    Gott nytt år till er, hoppas att 2022 blir året för oss alla tre!

  • Jonisa
    Ma1986 skrev 2022-01-07 08:08:15 följande:

    Hoppas på att det går bra. Symptomen har rullat på med tillägg för lätt illamående. Imorse kom dock lite torkat blod men brunt efter, men hoppas verkligen inte det är mer än en lite blödning denna gång.

    Väldigt förväntansfull och orolig inför UL nästa vecka, känns som det är det riktiga "grav-testet" för mig...


    Spännande med UL, ja jag har för mig att om man med UL kunde bekräfta hjärtslag 7-8v in så minskar risken för komplikationer en hel del.

    Skönt att höra att allt går bra! Uppdatera sen efter UL!
  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-01-07 17:01:00 följande:

    Håller med Ma1986, Vul blir som det riktiga gravtestet. Om två veckor är det dags för mig. Idag går jag in i v 7 och känner mig ungefär som innan, min jävulska förkylning vill inte gå över och det lägger sordin på allt. Börjat må lite illa, kommer framåt dagen som ett äckel i magen och släpper liksom inte. Och så luktar saker så starkt.

    Frida: Det var underbara nyheter. Grattis :)

    Heja er allihop!


    Låter lite jobbigt med illamående men antar att det ändå påminner om att saker är som de bör vilket är bra!

    Så skönt att höra att allt går bra!
  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-01-08 18:36:58 följande:

    Ja det är ändå positivt även om det är obehagligt :)

    Tack Jonisa! Hur mår du? Har du fått vila upp dig efter alla sprutor?


    Skönt att allt går bra för er! Jag har faktiskt mått lite halvkasst efter avbrottet i behandlingen. Fysiskt, inte så mycket psykiskt mer än vanlig besvikelse osv. Fysiskt har jag känt mig svullen och fick även superont i ryggen. Vet inte om det hänger ihop men känns så, vore lite märkligt annars.

    Jag tänker nu att jag skall försöka återhämta mig så gott det går och så får nästa försök bli först i mars och hoppas på bättre gång då!
  • Jonisa
    Elinelisabet och Ma1986:
    SÅ roligt att höra att det gått så fint med bra UL mm. Det skall ju vara riktigt bra att höra hjärtljud vid v8 så verkar ju kanon! 

    Stor kram till er! 
  • Jonisa

    Ma1986 och Elinelisabett!

    Hur har det gått för er? Har allt gått bra hittils? 

  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-05-11 11:31:30 följande:

    Hej Jonisa!  // Glad

    Hur har det gått för dig? Har du startat nån ny behandling? Hur mår du? 


    Det har varit ganska tuffa månader för mig, massa oro och jobbigt rent fysiskt. Första tiden kunde jag knappt sova, sen spydde jag flera ggr varje dag i två månader, och nu är allt i kläm och smärtar i magen. Min IBS har blivit tio ggr värre. Går även hos specialistmödravården nu pga att jag har ett myom i livmodern som vuxit sig stort. Moderkakan har dessvärre satt sig just på myomet med risk för att bebben inte växer som den ska. Har varit så orolig, men får gå på en del extra kontroller. 

    Men det är ju glädje också såklart. Plutten härjar runt i magen. Allt känns så overklig. Tror det är extra overkligt eftersom det varit en sån lång kamp för att komma hit. Och oron är nog också extra stark eftersom jag gjort IVF. Man vågar liksom knappt tro på att det kommer gå hela vägen. 


     


    Åh vad roligt att höra att allt fortfarande löper på! Samtidigt som jag förstår att det är mycket oro pga. det du genomgår nu. Men låter ändå som att det i stort rullar på som det skall även om du stött på en del bumps på vägen. Har tänkt på dig och undrat hur det går. 


    Jag har för första gången fått sätta in ett embryo och precis haft mina ruvardagar och plussat! Dock har jag sen haft lite småblödningar dagligen så jag har inte så höga förväntningar. Inväntar ultraljud i slutet av v.21. Som sagt har jag inte höga förhoppningar pga. blödningarna men hoppas att det åtminstone inte är utomkveds eller annat läskigt! Har i alla fall varit roligt att man nu vet att det GÅR att få ett pluss. Innan nu har vi ju inte ens vetat om vi kan det!

  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-05-12 21:58:20 följande:
    Men åh vilka glada nyheter. Tänk att du äntligen fick ett embryo och dessutom plussade :) Ett steg närmare nu! Har tänkt på dig också och hoppats å dina vägnar. Känns det lite mer hoppfullt nu ändå trots blödningarna? Grymt att veta att det går att få ett plus som du skriver :) Jag håller verkligen tummarna för att embryot får stanna kvar, att blödningarna är inom det normala. Har behandlingen känts ok den här gången förresten?

    Tack! Ja men den här gången gick behandlingen bättre, fick även lite högre dos så det kanske gjorde sitt. Nu hoppas jag att blödningarna inte är något att oroa sig över men inväntar ultraljudet om 2 veckor innan jag slappnar av! Men som sagt, glad att det föste oavsett! 


    Men det här med myomet för dig? Låter som att det varit riktigt jobbigt både fysiskt och psykisk? Vad har lökarna sagt nu det senaste? Jag förstår det ändå på dig som att det inte verkar vara någon fara för dig nu? Hoppa att du kan njuta lite samtidigt! 

  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-05-15 21:24:08 följande:

    Vad skönt att det gick bättre den här gången, men det är ju oavsett en påfrestning med hormoner, äggplock mm. Jag känner mig helt färdig efter upprepade behandlingar och sen nu då graviditet. Det tär på både kropp och själ. Jag håller verkligen tummarna för att det inte kommer behövas fler behandlingar för dig :)

    Ja det har varit väldigt stressande. Visste att jag hade ett myom men fick först på ultraljudet veta hur stort det vuxit sig samt att moderkakan satt sig ovanpå. Fick liksom ingen vidare förklaring heller mer än att det kunde hämma tillväxten hos barnet. Började såklart googla en massa och tänkte att nu är det kört, barnet kommer varken få näring eller syre. Men så fick jag gå på ytterligare ultraljud på specialistmottagning och de bokade sen in mig på en uppföljande tid först åtta veckor senare, så antar att det inte verkade vara så alarmerande ändå. Får se vad det visar, ska dit igen om typ tre veckor. Jag känner mig iaf lite lugnare nu. Jodå, lite kan jag njuta, men udet gör väldigt ont i magen hela tiden (antar pga myom och ibs) så orkar inte göra så mkt :( 


    Jag känner igen känslan! Efter alla sprutor och all känslomässiga berg-och-dalbana blir man trött. jag går runt just nu inför vul och tänker om det inte är
    något där så får vi börja om från början igen med sprutor..pust! 


    Fick du ingen information innan att det skulle kunna påverka en eventuell graviditet? De kunde väl tagit bort det innan de satte in embryot? Precis som du säger så hade man ju troligen inte sagt att du skulle komma tillbaka först om 8v om det varit något farligt! Men man blir ju så klart ändå lite orolig över situationen. 


    Har du mycket ont i magen? Har du känt  av andra syntom? 

    Vet du förresten hur det gick för Ma1986?


     

  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-05-17 23:34:22 följande:

    Ja det tär verkligen på en :( Var det ditt tredje försök detta? Även om läkarna säger att man ska se behandlingarna som delförsök så är det ju en jäkla insats varje gång.


    Jag fick bara veta att myomet kunde göra väldigt ont mot slutet av en graviditet. Det jag har är ett så kallat intramuralt, det sitter inkapslat i själva livmoderväggen. Tror inte man kan göra nåt åt det faktiskt. Och när livmodern växer, växer även myomet. Jag har väldigt ont i magen redan, men vet inte om det har nåt med detta att göra. 


    Jo men absolut, jag har rätt många symtom. Tänker att det man dras med i vanliga fall förstärks när man är gravid. Jag har problemmage och den ger sig till känna extra mkt nu. Det känns t ex som att jag har håll hela tiden. Konstant magknip. Sjukt jobbigt! 

    Nej, jag vet inte hur det har gått för henne, men man brukar ju säga att inga nyheter är goda nyheter, så förhoppningsvis har allt gått bra :)


    Ja men så får vi tänka! Förhoppningsvis går allt bra för henne! :)

    Hm låter inte skoj med myomet! Förstår att du känt oro, det är ju alltid jobbigt att inte riktigt veta vad man har att vänta sig!
    Känner du håll? Vilket spännande symtom :) Gör det ont? Kanske kan vara ligamenten som känns av? 


    Jag vet faktiskt inte riktigt vilket försök detta räknas som, jag tror och hoppas att det räknas som nr 1, trots att vi gjort 3st hormonbehandlingar. Det är ju första gången vi fått sätta in något. Det verkar dock som att klinikerna räknar lite olika när det kommer till ?använda försök??

  • Jonisa
    Elinelisabet skrev 2022-05-25 15:54:20 följande:

    Hej igen :) Jag känner håll ja, det är som att träna med magen full. Jättemärkligt och störande. Det gör inte så ont egentligen, men det kniper ju ständig, som ett tryck över mellangärdet liksom, så plågsamt är det ju.
    Ja kanske är det ligamenten, men jag tänker att de känns längre ner i magen, men jag vet inte?

    Ah, jag fattar. Hoppas verkligen det räknas som försök 1 då enligt din klinik. Det vore det enda rätta tycker jag. 


    Hur mår du nu? Det var denna veckan du skulle på ultraljud väl? 


    Jag ska dit i dag, har dock blött en hel del det senaste, var och varannan dag och känner noll graviditetssymptom. Är typ 100% säker på att det är ett MA. Helt inställd på det. Känner noll. Även om de kommer säga annat idag så är jag helt säker på att det är det som håller på att ske just nu. om det inte redan skett så inom kommande dagar/veckor. 

    Känns lite sådär just nu!
Svar på tråden Under IVF-behandling - vill ni följas åt?