Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Går det eller inte?

    Visst kan det gå, konstigare saker har väl hänt i världen, men jag tror det kommer bli väldigt svårt eftersom religiösa människors tro är så fundamental i deras liv och det kommer ställas väldigt höga krav på förståelse för varandras olika livsåskådningar, och nu menar jag förståelse på riktigt under hela ert förhållande och inte den klyschiga typen av "förståelse" som man ofta slänger sig med som mest bara är ytlig.

    Men det bror iof på hur pass religiös hon är, vissa är ju religiösa bara på "pappret" så att säga.

  • Anonym (jaha)
    Anonym (Vara tillsammans med en religiös person om man själv inte är religiös?) skrev 2021-10-14 15:32:45 följande:
    Så du hade skitit i detta?
    Anonym (Måla) skrev 2021-10-14 15:38:17 följande:

    Jag tror däremot det kan funka och tror det vore dumt att avsluta i det här läget. Konflikter kan dyka upp mellan människor som har samma tro också.

    Skulle vilja säga att du målar faan på väggen....


    Jag tycker iof Anonym(Måla) har en bra poäng, varför inte bara testa och se vart det leder? Du behöver väl inte planera hela erat liv tillsammans tills ni dör redan nu?

    Skita sig kan det du göra av många andra anledningar än just religion?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Vara tillsammans med en religiös person om man själv inte är religiös?) skrev 2021-10-14 15:44:02 följande:
    Varför tror du att det är en hon? ;)

    Som jag sa så är personen religiös på riktigt. Inte bara låtsasreligiös utan ändå ganska religiös
    Jag bara gissade, orka hålla på och skirva hen eller han/hon. Du kan väl kanske upplysa oss så slipper vi gissa?

    Om personen är djupt religiös så blir det såklart svårare.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (L) skrev 2021-10-14 15:46:31 följande:
    Det handlar väl mer om att man inte vill ödsla tid på en person som man ändå inte har en framtid med.
    Fast är det verkligen ödsla tid?
    Bara för att de inte ser på religion på samma sätt betyder ju inte att ALLT de gör tillsammans är meningslöst? Det kan ju bli fina minnen ändå även om det senare skiter sig?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (L) skrev 2021-10-14 16:00:40 följande:
    Men dejting är väl till för att man ska se om man passar ihop så att man eventuellt kan bli ett par senare? Om de redan nu är medvetna om att det är alldeles för olika så är det ingen idé men det är min åsikt, du behöver inte tycka likadant.
    Ja men till stor det är ju sk "matchning"  ren BS för människor är ju inte som robotar med fasta egenskaper som aldrig förändras förrän den kraschar. Vi är föränderliga, ibland från stund till stund beroende på hur vi mår och vad vi upplever just då. Vi är heller inte alltid helt ärliga ens med oss själva, vi har inte ens alltid en 100% korrekt bild av oss själva (självinsikt). Vi framställer oss ofta från våran bästa sida för andra och döljer våra brister ibland tom för oss själva. Hur vi reagerar i olika situationer är inte alltid som vi trott att vi skulle göra, etc, etc... så hur fan skulle en verklig matchning öht kunna gå till?

    När det gäller mänskliga relationer så är det ALLTID i stort sett ett experiment och enda sättet att veta är att prova sig fram. Kärlek och relationer handlar ju till stor del om känslor och personkemi och det styrs ju absolut inte helt av logisk utan till stor del av subjektiva och ofta ganska irrationella känslor. Människor kan vara helt olika och ändå trivas med varandra, eller väldigt lika, det finns lixom inget direkt facit för hur personkemi uppstår. Ofta kan en persons brister uppvägas av personens styrkor, eller tvärtom.

    Hela den här matchningssnacket där man försöker få folk att tro att man kan matcha människor som man matchar prylar eller tjänster är egentligen rätt löjligt och mest ett sätt att tjäna pengar. I praktiken är det inget annat än antaganden och gissningar baserat på information som varje person själv lagt upp som är allt annat än pålitligt. Inte undra på att så många människor går om kring och väntar på mr/mrs pefekt och sätter ribban på en orimlig nivå. Människor funkar inte som sökalgoritmer gör.
Svar på tråden Går det eller inte?