• Wed 20 Oct 2021 19:42
    20776 visningar
    110 svar
    110
    20776

    Plussat efter IVF okt 2021

    Hej! Jag är gravid efter ivf, v 5+6 idag. Jag tar progesteron och ska fortsätta med det VUL som är v 8+5. När jag var gravid i våras fick jag MF dagen efter jag slutade med progesteron fast var då bara i v 5 så har därför bett om att få fortsätta.

    Nu ringde jag precis till kliniken då de hade skrivit ut för lite och fick då prata med en halvtjurig barnmorska som sa att missfalls blödningar kan skjutas upp när man tar progesteron. Alltså att missfallet inte märks eftersom blödningen skjuts upp pga progesteronet. Känner mig jätteilla till mods nu :/ Hade en liten blödning i fredags natt, alltså bara på pappret, men har haft ganska mkt mensvärks-känningar efter det.. Har inte jättemkt gravidsymptom heller, lite ömma bröst på sidorna och lite tröttare än vanligt.

    Någon mer som hört nått om det är vanligt att missfallsblödning blir förskjuten av progesteronet? Hur gör ni med progesteron?

  • Wed 20 Oct 2021 20:48
    #20
    Linsen8808 skrev 2021-10-20 20:33:10 följande:

    Jag skulle sluta samma dag som jag hade testdag. Vet inte om du har något bakomliggande? Jag gör ju IVF pga att vi är ett samkönat par. Men har inte hört att progesteronet skulle skjuta upp missfallet. Missfall sker ju främst om embryot har kromosomfel. I sällsynta fall beror det på faktorer hos kvinnan. Är ditt gravtest fortfarande positivt? Det är ju så många som får färgade flytningar/blödningar verkar det som, trots graviditet. Kram till dig


    Ja så hade jag förra gången, till testdag, men fortsatte några dagar till då jag hade några kvar. Jag får alltid mens 7-8 dgr efter ÄL så ganska kort tid, då ska ju progesteronet skjuta upp mensen. Vet inte men min magkänsla är att det är därför vi inte lyckats bli gravida på flera år. Jag har inte tagit nått mer gravtest sen testdagen så vet inte men kanske får göra det. Vet inte om det kommer säga mig så mkt dock, förra MF fick jag gravid +3 med CB digital samma dag som MF.

    Har du också typ mensvärk känningar? Så jobbigt när man inte riktigt vet vad som är normalt..
  • Mon 25 Oct 2021 10:26
    #23
    Kaol81 skrev 2021-10-24 20:00:50 följande:

    Jag har hört att progesteron kan skjuta fram/rubba mensen lite, men inte missfall. Nu var det inte en läkare som sa så utan en bekant som fått den informationen när hon var orolig.

    Jag har vid mina tidigare ivf försök fått mens trots lutinus (som jag använder). Så ingen justering för mig iallafall.

    Jag har vul på fredag (8+0) och efter det så ska jag få trappa ner och se. avsluta med tabletterna!! Ska bli så skönt.

    Undra varför det är så olika hur man gör.


    Hej!

    Jaa för mig har mensen skjutits fram tills jag slutat med progesteronet i tidigare cykler. Kanske är olika från person till person.

    Hmm okej, jag har också hört att själva missfallet kan inte skjutas upp av progesteronet (alltså om det är nått fel på embryot) men däremot så kan missfallsblödningen skjutas upp tills man slutar med dem, så det blir väll som ett MA antar jag?

    Men känns ju ändå inte som att det kan skjutas upp hur länge som helst heller..

    Usch den här väntan är olidlig, VUL om 2 veckor för mig, skrev in mig hos barnmorskan idag iallafall även om det känns osäkert.

    Skönt att det bara är några dagar kvar till VUL för dig! Har du mått bra hittils? :)
Svar på tråden Plussat efter IVF okt 2021