Inlägg från: Molker93 |Visa alla inlägg
  • Molker93

    Vad tänker egentligen föräldrar?!

    Jag blir så irriterad att jag KOKAR! Jag är lärare och får i princip dagligen mail från föräldrar med de mest bisarra kraven. JAG ska leta fram ungarnas busskort, se till att barnen äter ordentligt och använder gaffel och kniv rätt, städa deras fack, sitta efter arbetstid och göra läxor med dem osv osv. Allt jag nämner ovan är sånt jag blivit ombedd att göra bara senaste veckan. Mina elever går i åk 5 och är alltså 10 år gamla.

    Jag kan inte för allt i världen förstå hur ni föräldrar tänker när ni terroriserar lärare med sånt här?! Vi är i skolan för att UTBILDA era barn för guds skull!

  • Svar på tråden Vad tänker egentligen föräldrar?!
  • Molker93
    Anonym (N) skrev 2021-10-20 21:34:59 följande:

    Finns så jävla många idioter till föräldrar. Jag är inte en av dom :). Förstår att du blir vansinnig. Vilken stad jobbar du i?


    Jag jobbar i Göteborg. Vad jag förstår så är jag långt ifrån ensam om att uppleva detta. Har lärarvänner över hela landet och det är samma skit var man än kommer..
  • Molker93
    Jemp skrev 2021-10-20 21:50:01 följande:

    Begär de att du ska göra detta, eller är det förfrågningar via dig i egenskap av kontaktperson?


    Det förstnämnda. Och blir arga när de får ett nej.
  • Molker93
    Jemp skrev 2021-10-20 21:53:07 följande:

    Då låter det såklart inte klokt. Har ni pandemirestriktioner eller får de gå in i skolan? (Det är det enda jag kan komma på som argument till "städa facket").


    Vi har vissa begränsningar men föräldrarna kan komma in på skolan på eftermiddagen när de hämtar sina barn. Jag älskar verkligen mitt jobb och jag älskar barnen, men föräldrakontakterna kring såna här saker suger helt musten ur mig. Det hade väl egentligen varit intressant att höra från några föräldrar som ställer såna krav, men det kanske jag inte ska förvänta mig ;)
  • Molker93
    Anonym (J) skrev 2021-10-21 09:08:07 följande:

    Jag jobbar själv som lärare och jag är aldrig med om det du beskriver, lyckligtvis. Jag jobbar dock på högstadiet. Jag har en mentorselev vars föräldrar klagar på att de inte får veckobrev längre och att de inte har full insyn i vilka läxor som ska göras och vad deras barn behöver läsa på till proven, men det är allt. De flesta föräldrar ställer inga krav alls. Jobbar du på kommunal skola eller friskola? Är det många föräldrar som står för det här beteendet, eller endast några få?


    Jag jobbar på en friskola och det kan såklart spela in,. Föräldrarna kanske tänker att de har rätt till mer än om det var en kommunal skola. Jag skulle säga att just nu är det ca 1/4 av mina elevers föräldrar som beter sig såhär.
  • Molker93
    Anonym (Mamma) skrev 2021-10-21 08:04:10 följande:

    Är det barn med NPF? Generellt låter det som sånt som en genomsnittlig 10-åring bör fixa själv utan problem.

    Vad det gäller läxläsning så erbjuder vår skola schemalagd läxläsningstid för de barn som behöver. Kanske något att försöka införa på din skola?


    Inga med NPF i min klass! De erbjuder läxhjälp dagligen på fritids. Dock vill en förälder att hennes son ska ha läxhjälp med mig pga min utbildning som fritidspersonal inte har, och hon tycker att det ingår i mitt uppdrag att tillmötesgå det.
  • Molker93
    Anonym (Lärare) skrev 2021-10-21 09:14:49 följande:

    Hur brukar du formulera ditt nej? Jag jobbar iofs på högstadiet/gy men från vissa föräldrar kommer det mail varje vecka, ibland flera, och det är inte alltid om saker som ryms inom uppdraget, om man säger så. Samma med eleverna, de förväntar sig att bli curlade på alla slags områden. Iom att jag jobbar på friskola nu så förväntar sig även chefen att jag ska vrida mig till en liten kringla för att tillgodose "kundernas" behov (!), dvs eleverna. Jo, jag ska återgå till kommunal skola sen, eller söka mig till en koncern som sätter lite krav på sina elever.


    Jag försöker alltid vara vänlig, förklara varför och också hänvisa till vårt förväntansdokument som alla får skriva under att de läst i början av varje termin. Bara under de få år jag arbetat tycker jag det har blivit värre och värre med föräldrar som curlar sina ungar. Hur kommer framtiden se ut sen när ingen klarar att ta eget ansvar över någonting...?
  • Molker93
    Anonym (10åriga 5or?) skrev 2021-10-21 21:46:04 följande:

    Hur har du 10-åriga femteklassare? Mina femteklassare är 11/12. 

    Men jag känner igen fenomenet. Särskilt från skolan jag jobbade i som fanns i ett mer övre medelklass-område. Där var allt alltid lärarens fel, lelle Pelle var alltid helt oskyldig och dessutom ett offer för den orättvisa läroplanen som inte passade.

    I den skolan jag jobbar nu, där det är mer arbetarklass, ställs det större krav på att barnen är självgående och självständiga och tar eget ansvar för saker. Håll reda på busskortet eller gå hem 3 km, liksom. Många behöver också klara av att vara hemma själva i någon timme per dag, och laga enkel mellis eller middag sjävla. Många föräldrar jobbar skift. 


    Några är 11 redan men de flesta är 10 och fyller 11 nu på hösten/vintern.
Svar på tråden Vad tänker egentligen föräldrar?!