Inlägg från: Anonym (Inget liv?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad tänker egentligen föräldrar?!

    Jag är lärare i en 3:a. Jag har varit hemma sjuk i tre dagar. Jag har hittills inte haft en enda frånvarodag under detta läsår. Jag skulle ha haft ett zoom-möte med en pappa igår som jag fick ställa in. Jag skrev att jag är sjuk och att jag kommer att kontakta honom för en ny tid när jag är åter på skolan. Han svarade och hälsade att jag skulle krya på mig. So far so good.

    Nu är det fredag kväll. Kl. 21.15 får jag ett samtal till min jobbmobil. Jag svarade inte men lyssnade på meddelandet. Det var samma pappa som ville prata om nån incident som hade hänt på rasten idag! Vad tror han? Att jag inte har något liv? Det är FREDAG KVÄLL för bövelen! Det hade varit tillräckligt illa en vanlig fredag men nu vet han ju om att jag dessutom är sjuk! 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Silverjenny skrev 2021-10-22 23:27:53 följande:
    Men meddelande kan man väl skicka när som helst och så är det upp till dig när du väljer att läsa mailet eller lyssna av telefonsvararen?
    Va? Självklart kan man skicka meddelanden och mail när som helst. Dessa svarar man på när man kan. Nu var det ju ett telefonsamtal! Om man ringer så är det ju mer "brådskande" och man hoppas på svar direkt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Alexi skrev 2021-10-23 07:10:34 följande:

    Fast detta med kontakt. Jag som föräldrar skickar mejl den tid det passar mig och så förväntar jag mig att läraren eller vem det nu än är läser och hanterar mejlet på den tid det passar hen. 

    Jag ringer extremt sällan folk för då kan jag ju riskera att störa. Men det är inget konstigt att mejla kl 22 en fredagskväll om det var då jag råkade ha tid. 


    Självklart kan man skicka mail och meddelanden när som helst på dygnet. Telefonsamtal bör däremot ringas under skoltid.
Svar på tråden Vad tänker egentligen föräldrar?!