• Wed 20 Oct 2021 21:58
    7617 visningar
    40 svar
    40
    7617

    Vem passar i chockrosa?

    Modefärgerna just nu verkar vara chockrosa och chockgult om det nu finns en sån färg Tungan ute och jag slog till på en chockrosa tröja idag. Kom hem och tänkte att jag kanske inte passar i den? Vilka hår-och hudfärger (neutral, varm, kall) passar bäst i så starka färger?

  • Svar på tråden Vem passar i chockrosa?
  • Thu 21 Oct 2021 18:25
    #2
    lövet2 skrev 2021-10-20 22:14:43 följande:
    Det är mina färger. Chockrosa, illrött, solgult. Illorange också, om det nu finns något som heter det. Men vad jag har för hudfärg? Sådant har jag inte koll på egentligen. Jag har en sådan hud som alltid blir brun i solen men aldrig bränd. På våren, när de flesta är ganska vita efter vintern, då har jag fortfarande färg kvar från sommaren.
    Håret då? Ganska ljust när jag var liten, mellanblont i skolåldern och mörkblont som vuxen.
    Jag blir aldrig brun men röd och sen blek igen men tror att jag trots det har varm eller eventuellt neutral hudfärg. Det verkar vara dina färger som är i mode just nu.  
  • Fri 22 Oct 2021 15:46
    #5
    flygrl skrev 2021-10-22 01:50:07 följande:

    Skönt att inte alla klär sig enbart i svart. Tycker det känns så fantasilöst och trist om jag ska va ärlig (sen inser jag också att smaken ser olika ut helt enkelt). Jag älskar färg och vill tro att starka färger gör sig bra till min väldigt mörka hy och svarta hår, iaf trivs jag med att klä mig så. Sen kan jag ha svarta plagg med men gillar då att bryta av med t.ex. gult eller rött.

    Tycker fler människor oavsett hudfärg och så borde skippa helsvarta munderingar och släppa in lite sköna färger.


    Jag tror att du skulle passa jättebra i just chockrosa eller illgult och andra starka färger för när jag bildgooglade så var det främst mörkhyade som dök upp i såna färger. 

    Om man inte vill gå hela vägen med färg så kan man ju bryta av som du precis skrev eller kanske bara ha en färgglad t-shirt under den svarta koftan eller vad man nu har på sig. Jag har upptäckt att tom en handväska eller halsduk med lite färg gör stor skillnad mot allt det svarta och mörka jag har på mig.

    Jag tycker dom starka färgerna är fina men ser bättre ut i en mjukare babyrosa ser jag när jag sätter båda tröjorna vid ansiktet. Nåja, jag tänker ha den ändå.

    Mer färg åt folket! Tungan ute
  • Fri 22 Oct 2021 21:23
    #8
    flygrl skrev 2021-10-22 18:12:07 följande:
    Kanske funkar starka färger bra om man är mörkhyad men jag tycker som sagt många oavsett hudfärg skulle må bra av lite roliga färger på kläder, skor, handväska osv. Jag håller helt med om att det är snyggt med nåt rött, gult whatever som bryter mot det svarta.

    Jag föredrar också en lite mildare rosa ton än just chockrosa.

    Mer färg åt folket?hell yeah!!!
    Finns det något tråkigare än svenskars kläder på alla årstider utom sommaren? Svart, svart, svart så långt ögat når. Tyst  Vilken färg på guld passar du bäst i och föredrar? Hanky Panky tog upp något intressant nämligen.
    Hanky Panky skrev 2021-10-22 19:57:57 följande:
    Chockrosa tänker jag som en kall färg. Och då passar personer med kall hudton bäst i det.

    Vilken hudton man har kan man testa genom att lägga silver och guld på handleden. Det som smälter in mest och liksom inte "poppar upp" är det man är.

    Silver = Kall
    Guld = Varm

    Oftast går blodådrorna också lite åt det grönare hållet när man är varm, istället för blå.

    Huruvida man blir solbränd eller ej spelar ingen roll. Hudtonen är samma året runt.

    Jag har alltid undrat vad jag är men guld smälter in på mig medans silver verkligen poppar upp på ett skrikigt sätt så då antar jag att jag är varm? Jag ogillar starkt silver på mig själv just för att jag tycker att det verkligen skriker se på mig. Jag har jättesvårt att avgöra vilken färg blodådrorna har men skulle vilja säga mer gröna än blå, kanske blågröna men inte blåa i varje fall.
  • Sat 23 Oct 2021 15:56
    #10
    flygrl skrev 2021-10-23 02:29:14 följande:
    Ja, jag har som sagt svårt fatta grejen med klä sig i svart från topp till tå. Sen menar jag absolut inte att klanka ner på svenskar i största allmänhet för jag uppskattar verkligen Sverige och dess befolkning och vill gärna se mig som svensk jag med. Just sayin.

    Hanky Pankys inlägg va intressant, ja. Guld smälter nog in bäst på mig så precis som du är jag då varm.

    Måste få tillägga att jag alltid tycker du är trevlig och sansad att diskutera med. Det uppskattas!
    Hanky Panky skrev 2021-10-22 19:57:57 följande:

    Chockrosa tänker jag som en kall färg. Och då passar personer med kall hudton bäst i det.

    Vilken hudton man har kan man testa genom att lägga silver och guld på handleden. Det som smälter in mest och liksom inte "poppar upp" är det man är.

    Silver = Kall

    Guld = Varm

    Oftast går blodådrorna också lite åt det grönare hållet när man är varm, istället för blå.

    Huruvida man blir solbränd eller ej spelar ingen roll. Hudtonen är samma året runt.


    Intressant som sagt och på min nästan svarta hy smälter guld in bäst. Fast blodådrornas färg kan jag inte avgöra för då måste man ha ljusare hy än mig. Men jag vill tro att chockrosa ändå skulle kunna funka på mig även om jag som TS nog föredrar en mildare rosa ton.
    I min värld är det helt ok att "kritisera" eller snarare konstatera som vi gör att "alla" har svarta kläder för det stämmer ju väldigt bra trots allt när man ser omkring sig och jag medger ju att jag själv har för mycket svart också så jag tycker verkligen inte att du klankar ner på någon och hoppas att ingen tycker att jag gör det heller. Sen har ju ingen sagt att man inte får ha svarta kläder utan bara att det är trist. Det lustiga är att jag tycker ofta att man hör folk säga att alla har för mycket svart på sig och ändå så fortsätter vi alla med allt det svarta. Drömmer

    Tack för komplimangen och då vill jag passa på att säga att jag tycker att du verkar vara en väldigt snäll och vettig människa och jag tycker alltid om dina inlägg i trådarna jag ser dig i. Solig

    På tal om guld och silver så tänkte jag på att silver ju är en mer skrikig färg överhuvudtaget om man lägger dom bredvid varandra på ett bord så det kanske inte är så konstigt att silver inte smälter in i någons hud? Om man inte är vit som ett spöke kanske? SpökeSkrattande
  • Mon 25 Oct 2021 22:03
    #14
    flygrl skrev 2021-10-25 00:38:22 följande:
    Ok, skönt att åtminstone inte du uppfattar det jag skrev som invandrare som gnäller på landets befolkning. Fast sen kom jag på att inte heller vi med invandrarbakgrund är nåt bättre. När jag ser mig omkring i min omgivning är det väldigt mycket helsvart mundering där med
    Mer färg till alla!!! smile5.gif

    Vi verkar uppskatta varandra. Great minds think alike ha ha! smile2.gifsmile5.gif

    När du säger det så stämmer det nog rätt bra att guld kanske smälter in bäst på dom allra flestas hud. Eller?! smile3.gif
    Jag tog det verkligen inte som gnäll på Sverige och jag menade alla som bor här oavsett ursprung när jag skrev svenskar men jag var inte tydlig med att jag klumpade ihop alla invånare, nya som gamla,  i ordet svenskar. Färg är inte nordbors grej uppenbarligen oavsett om man har bott här hela livet eller 10 år. Kanske beror det på det mörka och tråkiga vädret? 

    Borde inte silver eller vitt guld bli en snygg kontrast mot mörk hud? *funderar* Du skrev inte vilket du själv föredrar? 
  • Mon 25 Oct 2021 22:18
    #15
    Hanky Panky skrev 2021-10-25 14:48:58 följande:
    Det brukar vara så att det man dras mest till när man väljer smycken är det man passar bäst i. Så du låter absolut varm.

    Lär man sig det här blir det så mycket lättare att shoppa kläder, välja nagellack, färga håret, och kanske välja rätt ögonskugga om man gillar smink.

    Innan jag visste att jag var kall (vi snackar Snövit hud typ) köpte jag en röd klänning, och kunde inte förstå varför jag såg så konstig ut. Huden bara såg glåmig ut. Men den röda var helt enkelt för varm för mig. Jag passar mycket bättre i vinrött, lila, turkos osv Solig
    Går jag bara på smycken så är jag definitivt varm då jag älskar guld. Hade på mig tröjan idag och även om jag tyckte att det är en rolig färg som piggar upp stämningen så tyckte jag att jag såg blek ut i den. Är det ens möjligt att bli blekare i en sån färg? Obestämd

    Jag borde gå på en färganalys så att jag får reda ut det här en gång för alla. Det enda jag vet med säkerhet är att jag ser ut som din bild i vitt, så blek blir jag i en vit tröja. Det är inte snyggt och tom så att folk kommenterar att jag inte passar i vitt. Tom män frågar om jag kom ut från sjukhuset igår så då fattar du hur illa det är!  
    Råkar du veta på rak arm ett par färger jag förmodligen passar i? Du verkar kunna det här. Skrattande

    Om du är blek som Snövit så passar du bäst i silver eller vitt guld och har en aversion mot guld eller? 
  • Tue 26 Oct 2021 20:23
    #18
    Hanky Panky skrev 2021-10-26 16:45:47 följande:
    Det är svårt att säga, men på rak arm är ju rött, orange och gult oftast varma. Men dom flesta färger går ju få både kalla och varma med rätt blandning. En röd kan ju tex vara både varm och kall beroende på om det finns blått eller gult i. Det lättaste är nog om du googlar kalla och varma färger, så kommer du få upp färgkartor som visar skillnaden Glad

    Alldeles rätt, jag passar väldigt bra i silver och vitt guld, som liksom nästan smälter in i min hud, men inte alls i gult och rött guld. Jag använder det dock ändå för jag är en sucker för dyra smycken smile2.gif haha
    Så det är varma färger jag helst ska köpa eller? Jag undrar om färgen på ens hud kan ändras? Jag menar inte solbränna förstås men jag tycker att jag var mycket blekare som yngre än nu men det påverkar kanske inte om jag är varm, kall eller neutral? Blir konfunderad bara när jag gör tester på nätet för då är jag "kall" men jag tycker inte det stämmer alls i verkligheten. Du vet blek, bränner sig i solen och sånt som man ska svara på.  

    Vem är inte en sucker för fina smycken? Det är nog verkligen inte många som skulle kunna se om det ser "dåligt" eller bra ut med vitt respektive rött guld så jag är säker på att ingen ser skillnad förutom du.  
  • Wed 27 Oct 2021 15:25
    #20
    Mrs Moneybags skrev 2021-10-27 10:42:52 följande:
    Så kallade Vintrar passar i chockrosa. 

    Tänk Snövit - mörkt hår, ljus hy, blå ögon, kontraster mellan hår, hud och ögonfärg. Även vissa mörkhyade med kalla undertoner passar bra i chockrosa.

    Sedan finns det en varmare stark rosa färg som passar bättre på de som är en viss typ av Vår. Även dessa kan ha stora kontraster mellan hud, ögon och hudfärg men har varma undertoner. 
    Så inte jag då jag inte har så mycket kontrast alls i mina färger. Ljusrosa låter som ett bättre val för mig? 
  • Tue 2 Nov 2021 18:33
    #26
    Hanky Panky skrev 2021-10-28 16:43:30 följande:
    Exakt, Du kommer passa absolut bäst i varma färger.

    Det tror jag inte, aldrig hört talas om att undertonen i huden kan ändras Skrattande
    Såna där tester stämmer inte på mig heller, så jag tror inte det är något att gå efter direkt. Man får nog pröva sig fram. Kanske ta fram en del olika röda tyger man har hemma och hålla mot huden och se vad som passar bäst Glad
    Eller måla naglarna i lite olika varma och kalla nyanser kanske?
    Spelar det någon roll om det är ljusa, mittemellan eller mörka färger så länge det är en varm variant på kläderna?

    När jag har mellanblått  nagellack så bleknar huden omkring och ser inte så röd ut och om jag kör en ljusare/mellanvariant av rosa t ex så ser huden rödaktig ut omkring speciellt vid en ljus färg. Vad det nu betyder?
    flygrl skrev 2021-10-29 01:20:45 följande:
    Tack! Och jag uppfattade inte nåt av det du skrivit som exkluderande, absolut inte. smile5.gif

    Det där med mörkret och klimatet i vårat nordliga landasså borde man inte föredra glada färger desto mer just därför?! Svenska folkdräkter är ju rätt färgglada, inte mycket svart där för inte tala om samernas dräkter som verkligen domineras av starka färger som blått, rött, gult, grönt. Det verkar snarare som det här är en ganska modern trend, det svarta och mörkgråa imho. smile3.gif

    Du frågar om smycken och jag bär gärna både silver och annat vitt OCH guld. Men guld kanske stämmer bättre mot min hud ändå (fast allt måste ju inte matcha jämt heller, eller hur?!).

    Som sagt: en trevlig tråd du startat! smile1.gif

    Ibland lyckas man med en tråd som bara är trevlig och ingen pajkastning förekommer och där människor dessutom är hjälpsamma. Solig

    Man skulle tycka att färgglatt vore mer populärt för att lysa upp det gråa här men det är ju inte det av någon orsak. I varma länder ser man ju inte så mycket mörkt utan där är det ganska färgglatt men det är säkert delvis beroende på att man ju får värmeslag om man har mörka kläder i sol och värme. 

    Utan att ha sett dig så låter det som att silver och vitt guld borde vara jättefint på dig men säkert är guld också vackert. Kör på det du vill ha för dagen! Det bästa är ju om man kan växla beroende på humör och kläder för dagen och känna sig fin oavsett färgen på smyckena.   
  • Mon 8 Nov 2021 14:52
    #29
    Hanky Panky skrev 2021-11-07 12:53:27 följande:
    Det spelar ingen roll hur ljusa eller mörka färgerna är, så länge som undertonen är varm. Ett blått nagellack skulle jag tex säga aldrig är bra på en person med varm hudton Skrattande Du hittar inga blå nyanser bland dom varma färgerna. Men rosa kan vara både varm och kall Solig
    Jag är väldigt förvirrad haha över vilka färger jag får komplimanger för och färgschemat. Det jag får överlägset mest komplimanger för är när jag har olivgrönt vilket ju är en varm färg väl för den har ju lite guld i sig. Får även höra att rött är fint. Men sen är det mest stapel 4 och 5 från vänster och rader 4-7 rakt neråt som någon kan säga att det ser fint ut på mig. Kanske mer för att ögonen poppar fram i dom färgerna än att det är hyn som ser bra ut? Men jag har inte haft speciellt många färger i varma färgskalan så det är svårt att säga. Jag får gå till ett proffs för jag kommer aldrig att bli klok på det här själv hur mycket ni än hjälper mig. Oskyldig  

    Kan det vara så att jag är neutral och att det är därför som jag är så förvirrad när jag tycker att färger från båda färgscheman passar mig? Eller är det så för alla att vissa färger från båda passar alla? 
  • Tue 9 Nov 2021 22:12
    #31
    Hanky Panky skrev 2021-11-08 21:45:42 följande:
    Haha det är bara att öva. Ta hjälp av olika tyger och testa dig fram.
    Jag litar noll på andras åsikter om vad jag passar i, för det är sällan andra har samma färglära som jag har i grunden Drömmer (Gick konst i skolan och utbildad nagelspecialist efter det).

    Men sen tycker jag det är vad man själv gillar som är viktigast. Vill man ha en riktigt kall chockrosa tröja trots att man är varm i hudtonen ska man väl få ha det Solig

    Men helt ärligt, jag är långt ifrån expert på det här så jag kan inte svara helt hundraprocentigt jag heller utifrån vad du beskriver smile2.gif
    Jag får testa mig fram, undvika det jag vet att jag ser illamående ut i och sen ta på mig färger jag gillar oavsett om jag "passar" i dom eller inte. Det är ju bara kläder och troligtvis så märker inte så många skillnad ändå.
    Men det har varit roligt att lära sig lite mer om färglära. Solig
  • Thu 18 Nov 2021 14:27
    #33
    flygrl skrev 2021-11-11 02:42:34 följande:
    Ja, härligt när det kan få bli ett så härligt samtal där man ger och tar och det inte tjafsas en massa. smile1.gif

    Visst är det så att man kör mycket på ljusare färger i varma länder för det helt enkelt är ändamålsenligt mtp solen (lite paradoxalt samtidigt att mörk hy/hår/ögon också funkar som skydd i samma klimat smile3.gif ).
    Fast som sagt skulle jag gärna se mer glada/varma/sköna färger även här upp i norr just för det ändå är så mörkt och kallt stora delar av året.

    Jo, jag tycker väl både silver/vitt guld och guld passar på mig men det kanske bara är jag som kör som jag känner för. Och det ska vi väl göra allihop. Du med. Jag menar man kan ju ta stöd av den här färgläran men sen måste man ändå köra på det man tycker är fint och trivs i.

    Sunda tankar från er båda, Hanky Panky och Tihi! Roligt få ta del av dina kunskaper, Hanky Panky, men skönt att du samtidigt är så laidback och inte dömer andras smak. Sunt, som sagt. smile1.gif
    Roligare färger vore trevligt men jag läste nånstans av en slump förra veckan att man ofta har mörka kläder i Norden pga att dom blir så smutsiga i vädret vi har och det stämmer ju när man tänker efter. Jag hade en gul vinterjacka en gång och fick tvätta den en gång i veckan för att ärmarna såg så smutsiga ut efter att jag borstat bort snön av bilen t ex. Eller om man har på sig ljusa byxor en regnig höstdag, det blir inte så fint. Så jag antar att det förklarar saken. Men tröjor och skjortor kan man ju ha mer färgglatt året om. Solig 
  • Mon 22 Nov 2021 20:15
    #35
    flygrl skrev 2021-11-18 18:02:08 följande:
    Jo, det förstås. smile5.gif Ljusa byxor på vinterhalvåret funkar ju inget vidare men nog kan man ha annat än svart, särskilt på jackor. Måste ju inte va vitt men rött, grönt, blått, orange är ju betydligt roligare och snyggare än kolsvart. Likaså blusar, toppar och sånt behöver ju inte va i mörka färger då man ju täcker dom under vinterhalvåret. Kan berätta att jag ofta har vit keps även vintertid och det är inga problem. smile1.gif

    Sen verkar det va en modern trend med svarta hus för jag ser inga gamla hus i den färgen. Såg också ett SJ-lok häromdan och dom är tydligen svarta nu för tiden. Att det är en trist färg är ju en sak men sen är det ju dessutom osmart ur säkerhetssynpunkt då tåget syns sämre när det kommer och man därför inte upptäcker det lika lätt. smile3.gif
    Vit keps låter faktiskt snyggt på vintern, speciellt om det är snö.  

    Svarta hus är urfult och deprimerande i mitt tycke. 
  • Sun 28 Nov 2021 17:43
    #37
    flygrl skrev 2021-11-27 22:57:13 följande:
    Jo, jag tycker själv det är snyggt iaf. Roligt att du tycker samma om både det och svarta hus. Great minds think alike! smile5.gif
    Vi får bilda en klubb! Solig
  • Mon 6 Dec 2021 22:43
    #39
    flygrl skrev 2021-12-02 01:55:05 följande:
    Vi får väl det. Klubben för inbördes beundran kanske? smile2.gif
     Tomte
Svar på tråden Vem passar i chockrosa?