Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Foster med vätska i rygg och väldigt bred nackspalt

    Grattis till graviditeten och vad skönt att allt såg bra ut.

    Har inte varit med om samma, men för mig upptäckte man ett allvarligt hjärtfel på rul. Detta innebar ju en väldans massa extra ultraljud och vet att de bland annat kollade om hon samlade på sig vätska där inne. Tydligen vanligt så undrar om de uteslutit hjärtfel? Det syns ju inte på moderkaksprov utan enbart via ultraljud.

    Tyvärr kan ju vätska bero på att organ inte fungerar som det ska, men ett råd är att försöka avvakta med katastroftankar innan du får mer info.

    Det gjorde inte vi och fick dessvärre ingen direkt info direkt utan ställde in oss på att få avbryta, tänkte begravning och var helt förstörda den knappa veckan innan vi fick träffa kardiologen som sa att 95% av alla hjärtbarn får ett "normalt" liv.

    Kändes som om alla ville verka så icke dömande (kom inte på nåt ord för det) om vi ville avbryta och tala om att det är vårt beslut, så ingen gav oss hopp och pepp.

    Stort lycka till, uppdatera gärna hur det går!

  • Anonym (.)
    Sarachulo skrev 2022-07-26 22:27:09 följande:

    Tänkte bara berätta att allt gick bra, vår bebis är helt frisk och har gått igenom alla tester galant. Inget är fel på hen.
    Inget hjärtfel, ingen missbildning, hen är perfekt <3 

    Hoppas fler därute kan ta del av vår historia, jag är så extremt glad att vi fortsatte graviditeten och väntade på provsvar efter provsvar. 

    Läkarna sa att chansen var stor för att något var fel men behövde inte vara det.

    Vi är så lyckliga :)


    Åh vad härligt att höra! Grattis till den nya familjemedlemmen 
  • Anonym (.)

    Ville bara kommentera på ett gammalt inlägg från ts, som säkert inte var menat så men som kan såra många föräldrar och blivande föräldrar. 

    Är övertygad om att alla barn är perfekta, även de med hjärtfel (som min tjej), missbildningar eller kromosomavvikelser. 
    Jag har en väninna som fick göra ett sent avbrytande för att barnet inte skulle överleva och hennes första kommentar var att han var så liten och helt perfekt. 

    Ledsen att behöva märka ord, men tycker att det är viktigt att tänka till lite ibland. Jag tog inte till mig, men som gravid med mitt barn skulle jag mått ännu sämre än vad jag gjorde 

Svar på tråden Foster med vätska i rygg och väldigt bred nackspalt