• Anonym (Ja)
    Sat 30 Oct 2021 21:49
    1472 visningar
    6 svar
    +1
    6
    1472

    Drömmer mardrömmar när jag är vaken

    generellt skrev 2021-10-30 21:44:07 följande:

    Ja, fast jag känner nog heller inte att jag kan kontrollera det. Det är inte att jag sätter mig ner och bestämmer mig för vad jag ska fantisera ihop. Det bara kommer. Precis som när jag dagdrömmer trevliga saker. Det händer bara. Litegrann är det som att se på en film. 


    Visst är det lätt att dagdrömma ihop värsta scenariot?har jag själv gjort massor av tillfällen till ingen nytta. Du behöver inse att du har kontrollen över tankarna och att det faktiskt är du som väljer att tänka dessa tankar. Jag har haft massor av katastroftankar genom åren men tack o lov fått verktyg att hantera dem så att jag stoppar direkt när de dyker upp numera.

    Så ja?en dagdröm är något du själv bestämmer över - om du inte lider av en allvarlig psykisk sjukdom.
  • Anonym (Ja)
    Mon 1 Nov 2021 18:17
    #6
    generellt skrev 2021-10-30 21:59:39 följande:
    Men hur stoppar du dem?
    Har lärt mig olika verktyg när jag gått i terapi. 

    Numera går det automatiskt att stoppa det, så jag kan faktiskt inte riktigt förklara hur märker jag. Men det handlar om att ta ett steg utanför sig själv och medvetandegöra att det bara är tankar och att jag bestämmer över dem och kan välja att tänka på annat ungefär. 

    När det var superjobbigt i en period, så gjorde jag någon typ mindfulnessövning, koncentrerade mig på exakt det som var framför ögonen. t ex ett bord, en kudde, en blomma och medvetet studerade och tänkte bara på den saken. Tänkte såhär: Nu ser jag ett bord. Det är av trä. Undrar vilket träslag? Kanske furu. Det är brunt. Där är en repa... ja och så vidare. Då kunde jag bryta de tankarna som jag inte ville ha egentligen.

    Numera har jag inget sånt längre och det är väldigt skönt! 
Svar på tråden Drömmer mardrömmar när jag är vaken