Inlägg från: JaneDose |Visa alla inlägg
  • JaneDose

    Bråck bukvägg foster v 12+4

    Hej

    Söker efter andra som gått igenom eller t.o.m är med om samma sak just nu.

    Är i v 13 (12+4) och var på KUB igår.

    Allt såg bra ut hos fostret men barnmorskan kunde se en säck, bubbla ovanför magen som hon då sa att det är nog tarmarna som inte har gått in i magen.

    Detta ses ibland på UL men oftast är allt klart i v 12.

    Blev ju såklart sjukt orolig och knäckt.

    Hon ville att en läkare tittade på det och vi fick tid redan idag . Väl där konstaterade läkaren bråck. Han kallade det vid något namn som jag inte minns.

    Och att även risken för kromosomavvikelser är större när man hittar avvikelser som dessa.

    Så de tog prov på moderkakan och nu är det bara och invänta provsvaren.

    Försöker hålla modet uppe då borde barnmorskan och läkaren inte kunde se några fel på hjärta eller hjärna eller annat förutom bråcket. Vi fick även låg risk 1 på 20.000 vid KUB. Nu vet jag att de inte har någon betydelse längre i detta. Men vill hoppas att detta ska gå vägen. :(

  • Svar på tråden Bråck bukvägg foster v 12+4
  • JaneDose
    Hoppsan82 skrev 2021-11-19 19:58:32 följande:

    Oj så jobbigt för er.

    Hur har det gått med bebisen? Har ni fått veta mer om hur det kan påverka i framtiden och var de kan göra?

    Kram och lycka till!


    Vi har fått tillbaka på proverna som inte har visat några kromosomavvikelser. Så lågt på KUB och NIPT samt vanligt på moderkaksprov. Nästa vecka ska vi göra mer grundlig fosterdiagnostik då är vi i vecka 16 (15+5) vid tillfället. Då ska de kolla på hur bråcket ser ut. Om det bara är tarmar eller fler organ.Samt hur resterande organ i kroppen ser ut. Hjärtfel etc. Så går i ovisshet . Detta är extremt jobbigt. Enligt läkaren är det bra att inga kromosomavvikelser kan ses dock är risken för missbildningar (dvs organfel) fortsatt hög.

    Svårt och säga nu om framtiden. Vi vet för lite ännu för att kunna sätta en prognos. Hänger mkt på storleken på bråcket samt om organ är påverkade eller ej. Om allt vill sig väl så fortsätter graviditeten på relativt smärtfritt med fler uppföljningar och utredning. MR, kontakt med barnkirurg och kardiolog. Vid födsel (kejsarsnitt) tas bebis för operation som brukar vara lyckosam och de mår bra därefter. Så håller tummarna att allt till råga ser bra ut och man kan få börja njuta av graviditeten istället för denna ständiga oro och rädsla för att behöva avbryta.
Svar på tråden Bråck bukvägg foster v 12+4