Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Hur fick ni arbete efter er examen?

    Anton88 skrev 2021-11-03 11:34:17 följande:

    Hej!

    Nu sitter jag och precis som 100 000 tals andra i Sverige med en sista termin inför en examen. I min utbildning kan jag jobba som projektkoordinator, projektledare, affärsutvecklare,produktutvecklare.

    En gemensam nämnare är att alla utbildningar inte vill ge oss någon form av stöttning på hur man söker jobb utan man hänvisar till linkedin som om det vore ett mirakel.

    Till frågan jag undrar här är hur ni har fått jobb efter examen, är det som att man helt enkelt får uppoffra många timmar för att nischa in sitt personliga brev eller handlar det oftast om ren tur? I mitt fall är jag redo att flytta 20-50 mil för ett arbete förutsatt det är bra villkor som lön.

    En annan sak jag undrar för er som har fått jobb efter univeritetet eller högskola, hur var det första 12 månader med den nya tjänsten? Kändes det som att du förstod allt? Fick du en ny status pga ditt arbete? 

    För det är nämligen det sistnämnda jag vill känna , att tänker "Här kommer Johan, vår controller och en form av ovationer" eller kanske "Här kommer Nina vår projektledare och en form av ovationer"

    Jag kan bekänna att denna sk hets sker endast i städer dessvärre, man fan i mig en nobody om man jobbar inom telemarketing,kundtjänst eller hemtjänst utan det skall vara kontorsarbete där man kan småskryta på linkedin hur duktiga man har varit och har man tur kanske tidningen skriver om dig.

    Det känns som att jag har utbildat mig för att bli en "kändis" , att någon blir imponerad över min nya roll och att det något man skall se upp till trots att jag tycker att våra lastbilschauförer och undersköterskor bör ha den applåden.

    Min slutfråga är, hur fick ni jobb efter examen och hur var det efter 12 månader i sk drömjobbet?


    Jag sökte massor av arbete, fick ett arbete som jag inte ens hade tänkt på av en slump. Inte ett ord från utbildningen hur och när man ska söka arbete. Då fanns inte LinkdIn , utan det var att skriva ansökningar själv, ta rätt på adresser och skicka.
    Status var inget jag ens tänkte på, inte heller att någon skulle bli imponerad eller så. 
    Drömjobbet, tja, det var kanske inte var det som jag hade tänkt på, men det blev ett spännande och roligt jobb
Svar på tråden Hur fick ni arbete efter er examen?