• Anonym (S)
    Thu 4 Nov 2021 15:17
    17024 visningar
    60 svar
    60
    17024

    Gravid i nytt förhållande - abort eller behålla?

    Hej!

    För drygt en vecka sedan fick jag veta att jag är gravid men det är väldigt tidigt ännu, det var inte planerat. Jag och min kille har bara setts i 4-5 månader så förhållandet är väldigt nytt.

    Jag är så osäker på hur jag ska göra. Innan jag fick veta detta så kändes allt väldigt bra med honom, han är så himla fin mot mig. Men jag har inte känt det där extrema man känner när man är riktigt förälskad. Det pirrar inte i magen hela tiden, jag svävar inte på moln och tycker inte att han är det snyggaste jag någonsin har sett. Men jag tycker väldigt mycket om honom, vill röra honom hela tiden, saknar honom jämt när var ifrån varandra och vill faktiskt inte vara utan honom. Mitt ex kom och ville ha tillbaka mig när vi hade setts i ett par månader bara, jag velade fram och tillbaka men kom fram till att jag ville vara med den nya, jag ville inte förlora honom. Jag har inte heller ångrat det valet.

    När jag först såg att testet var positivt blev jag rädd och chockad men samtidigt glad, jag kunde se honom som pappa till mitt barn och det kändes ändå väldigt kul. Men några dagar efter började jag fundera mycket på om detta är en kille jag vill leva med resten av livet, om jag verkligen är så kär. Det går upp och ner hela tiden och det är jättejobbigt verkligen. Ena stunden känner jag att jag verkligen vill vara med honom och att det kan bli bra, sedan svänger det till att jag vill göra abort och göra slut för att han nog är fel kille för mig, för att jag inte känner de där superstarka känslorna nu. Jag är så jävla rädd för att jag ska ledsna på honom och ångra mig när det är för sent om jag nu väljer att behålla barnet... Jag vet inte om gravidhormonerna kanske hjälper till lite med hur pass det svänger känslomässigt också.

    Är det någon som har några tips? Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till.

  • Svar på tråden Gravid i nytt förhållande - abort eller behålla?
  • Anonym (S) Trådstartaren
    Thu 4 Nov 2021 15:38
    #2
    Anonym (Liinda) skrev 2021-11-04 15:29:32 följande:

    Nu kommer den klassiska frågan; hur gamla är ni? Hur ställer han sig till graviditeten?

    Jag var 30 när jag träffade min man, den där extrema känslan med pirr och så fanns inte, för min del tror jag inte att det är känslor jag längre kan känna typ, för min del var det nåt jag liksom kände när jag var ung. Däremot extremt starka känslor och en naturlighet att det var vi, det kändes självklart. Uppenbarligen känner du liknande känslor för din kille, kanske kommer känslorna växa?


    Vi är 26 och 27. Vi är övertänkare bägge två så att tänka det värsta tillhör liksom oss båda, men han ställer sig nog bättre till det än vad jag gör. Han är betydligt mer säker i sina känslor för mig än vad jag är just nu och kan absolut tänka sig att ha barn med mig även om han hade tänkt att vi skulle ta det lite senare, men han tar det inte med en klackspark skulle jag inte säga. Han förstår att det är en stor sak.

    Jag tror också att det finns stor chans att känslorna kan växa för honom, och framförallt när jag landat lite mer i detta. Men det kan ju också hända att det inte blir så.. göra slut vill jag iallafall inte oavsett.
  • Anonym (S) Trådstartaren
    Wed 7 Sep 2022 17:59
    #55

    Hej! Ts här. Såg att några undrade hur det gick så tänkte uppdatera. Jag bestämde mig för abort och blev helt till freds med det, men jag hann aldrig göra den för jag fick missfall någon vecka senare. Det var jag faktiskt tacksam för, kroppen skötte det själv. Killen gjorde jag slut med efter. Kom fram till att det inte var riktig kärlek eftersom jag kände som jag gjorde när jag blev gravid. Det var helt enkelt inte menat :)

Svar på tråden Gravid i nytt förhållande - abort eller behålla?