Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    När är det lättare för en person i restsurangbranschen att gå ledigt?

    Det första jag fick lära mig var att man jobbar inte på restaurang om man förväntar sig att vara ledig på röda dagar.

    Obekväma arbetstider är liksom ett signum för restaurangbranschen och det får man finna sig i.

    Har man tur och det finns möjlighet att övriga kan täcka upp och ingen annan har ansökt om ledighet så kan man såklart vara ledig på tex nyår men oftast är det enklare att få ledigt en grå tisdag i oktober.

  • Fjäril kär
    stor grön drake skrev 2021-11-05 15:36:50 följande:

    Vettiga tankar. Min tanke var att det kanske fanns mer vikarier att tillgå på helgdagar.Det är lite det jag har förstått. Jag blev sen fundersam om det istället är svårare att hitta vikarier den gråa tisdagen...


    Det är lättare att hitta vikarier en vanlig torsdag eftersom man oftast redan är inhyrd/bokad på röda dagar sedan länge. Väldigt många är ju schemalagda just helger då det är då som störst tryck på restaurangen. Folk ska äta julbord med jobbet, krogshower är igång, man bokar nyårssupe ett halvår i förväg etc. Röda dagar kräver veckovis med förberedelser och extra mycket personal då det är fullsatt.

    Mycket lättare att klara ruljansen en tråkig torsdag i februari när folk är panka och endast 5 bord är bokad.
Svar på tråden När är det lättare för en person i restsurangbranschen att gå ledigt?