• Anonym (S)

    Han hotar att göra slut - är detta rimligt?

    Snälla hjälp. Är så ledsen och känner mig så otillräcklig just nu. Ska försöka fatta mig kort.

    Jag och en man träffades för ett par år sedan. Vi har långdistansförhållande då vi bor ungefär 30 mil från varandra. Vi har aldrig kunnat flytta ihop då vi har barn i samma åldrar på varsin ort.

    Pga svårigheter i hans jobb med tider och så och jag har haft mer flexibilitet i mitt jobb har jag pendlat till honom hyfsat ofta med tåg. Som mest en gång i veckan.

    Jag blev oplanerat med barn och vi behöll barnet som föddes nu för ett par månader sedan. Jag har nu inte samma möjligheter att åka till honom. Dels sover bebisen knappt, dels har jag två andra barn sedan tidigare, sedan har jag inte ekonomin nu när jag är föräldraledig. Är ju helt själv med lilla barnet så allt faller ju på mig med vakennätter osv.

    Jag tar med barnen till honom ibland men de är trötta på att pendla (vill mest va hemma o ta det lugnt) och det är en lång väg att åka med tre barn varav ett spädbarn.

    Nu till problemet. Det känns som att han inte alls förstår mig när jag förklarar att jag inget hellre vill än att åka till honom och spendera tid med honom - min underbara partner och pappan till vår nya bebis - men att orken inte finns där och framförallt inte pengarna (klarar oss knappt). Kostar flera hundra per resa (~800-900kr tur och retur per gång). Han bidrar typ aldrig då han också har dålig ekonomi.

    Har hälsat på där två gånger senaste åtta veckorna (första veckan var vi tillsammans på bb) och vi har då stannat i några dagar. Han hjälper då inte till speciellt mycket heller med avlastning.

    Jag vill vara flexibel med tider vi ska ses på på ett annat sätt och har svårigheter att planera exakta dagar då jag inte vet hur vi mår från dag till dag beroende på om bebis sovit på natten innan. Orkar helt enkelt inte med att gå upp på morgonen efter en sömnlös natt (eller kvällen innan då man är helt slut efter en lång dag med barnen) och packa för tre barn och stuva in i en barnvagn och göra en resa som bokstavligt talat kräver fem byten med div bussar och tåg med gnälliga barn flera timmar i sträck.

    När han pressar på om en dag och jag är för trött blir han grinig/arg/besviken/ledsen och säger att *detta inte funkar* och hotar med att göra slut. Han gnäller om hur besvikna hans föräldrar blir att vi inte kan ses och hur han ställt in sig på att ses. Är detta rimligt från hans sida? Hur kan jag få honom att förstå min situation?

  • Svar på tråden Han hotar att göra slut - är detta rimligt?
  • Anonym (Maja)

    Det låter ju rimligare att han reser oftare än att du ska resa med bebis och flera barn. Bor hans barn v/v så borde han ju kunna komma varannan helg. Varför har ni inte lagt upp det så? Varför anser han att det är du som ska komma till honom?

  • Anonym (f)

    Hade det inte varit enklare om han åkte, eller åtminstone betalade resorna?

    Tycker det där låter extremt kravfyllt.

  • Anonym (Nä)

    Nej det är inte rimligt.

    Varför tror han det? Är han lite dum i huvudet?

    Självklart är det lättare för honom att själv planera in en dag då han reser till er. På riktigt: har han någon form av hjärnskada?

    Låt han göra slut då. Eller ändå hellre: dumpa honom. Han tillför ju inget. Någon "underbar partner och pappa" ser jag inte där.

  • Anonym (sitt barn)

    Men bryr han sig inte om sitt eget barn, vad är det för man.

  • Anonym (f)

    Och nej, inte okej att hota med att göra slut i övrigt. Han kanske skulle bo med barnet ensam i några veckor för att fatta egentligen.

  • Anonym (Rakt på sak)

    En person vars lösningar är hot om att överge en är vatten värd. Det där är inte ens en diskussion, dumpa honom.

  • Anonym (S)
    Fjäril kär skrev 2021-11-14 10:18:54 följande:

    Jag hoppas du begär underhåll för barnet?


    Nej alltså jag gör inte det. Han har inte ekonomin till det
  • Anonym (Matilda)

    Förlåt mig men är detta ingenting ni diskuterade när du blev gravid? Det borde ni väl ha förstått att en ansträngd situation givetvis blir ännu svårare med ännu ett barn? Och varför har ni inte diskuterat lösningar?

    Om barnets farmor och övrig släkt vill ha en relation med dig och barnet kan dom väl hjälpa till så det är möjligt? Eller är du för stolt att räcka ut en hand och be om hjälp?

Svar på tråden Han hotar att göra slut - är detta rimligt?