Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Är det inte dyrt att äta veganskt?

    Vegetarisk och veganmat är generellt billigare än köttätarkost om du lagar maten själv och inte köper en massa färdiglagat i form av låtsaskött och låtsasmjölk.

    Kolla in Portionen under tian!

  • Litorina
    Törstiga tuppen skrev 2021-11-14 23:36:35 följande:

    Vi har kollat ganska mycket men det känns som att kosten skulle bli ganska begränsad om man bara körde kikärtor, linser och bönor. Vi har inga planer på att bli veganer jämt, men min fru vill gärna att vi gör en lite större ansträngning för djurhållning och miljö. Hon har länge kört på Max 100g kött tex till sig själv.


    Jo, visst är man mer begränsad som vegis i och med att man äter en färre mängd livsmedel. Men det finns ju otroligt mycket fler vegetariska livsmedel än baljväxter. Kål av många sorter, rotfrukter, bladgrönsaker, ris och gryn och sommargrönssker som tomat, paprika och gurka.

    Bu o Bäs tips om att sluta tänka på mat som kött med tillbehör är jättebra. Släpp potatis-kött-sallad-tanken och låt en gryta vara hela måltiden tex.

    Och baljväxterna du nämnde kan tillagas på väldigt många sätt. Houmous på mackan, biffar, grytor, soppa och sallader tex. Dessa grundrätter kan i sin tur göras med så många olika smaksättningar att de blir väldigt olika varandra. Falafel jämfört med kidneybönbiff med soltorkad tomat och oliver tex - väldigt olika. Och currygryta med kikärtor och kokosmjölk eller mustig höstgryta med rotfrukter, bruna bönor, lagerblad och kryddpeppar. Väldigt olika.

    Vi har tre linssoppor som vi ofta äter. En med röda linser och tomat, en med gröna linser och timjan och en med gröna linser, broccoli och curry. De upplevs som väldigt olika trots att de alla till största delen består av linser och vatten.

    Man hittar sina favoriter med tiden. :)
Svar på tråden Är det inte dyrt att äta veganskt?