Inlägg från: Skogslemur |Visa alla inlägg
  • Skogslemur

    Vilken är den bästa sängen?

    Jag vill ha en riktigt bra säng men har förstått att det finns många oseriösa inom säng- branchen.

    Jag köpte Kungsängens dyraste säng som de påstår kostar 150.000 kr men som de nästan alltid säljer för halva priset. Jag lade ca 80.000kr på sängen inkl. ben och gavel. Den var jätteskön i början, men redan efter ett par veckor började sambon och jag märka att det blev synbara gropar där vi sovit, inte bara en sättning utan rejäla gropar. Efter reklamation bytte de ut hela sängen, men nu har samma problem uppstått. Det gör mig oerhört ledsen att ha lagt så mycket pengar på en säng som vi trodde att vi kunde använda under ca 25 år. Vi är inte överviktiga, så det är inte därför det har blivit gropar. Jag har tidigare haft billiga sängar från IKEA som det inte varit några problem med under alla år jag använt dem, minst 10 år. 

    Det verkar generellt vara väldigt svårt att hitta recensioner och tester av sängar. När jag pratat med olika försäljare inser jag att de verkar säga vad som helst för att sälja. Frågan är vem man kan lita på. 

    Hur gör man egentligen för att hitta en bra säng? Vad är era erfarenheter?

  • Svar på tråden Vilken är den bästa sängen?
  • Skogslemur

    Jag har tänkt mig en kontinentalsäng eftersom de verkar bekvämare och mer exklusivt? Jag har inte alls förstått att man ska vända på något mer än bäddmadrassen, men det gäller ju alla madrasser med speciellt naturmaterial. 

  • Skogslemur

    Det är otroligt frustrerande när det händer när man lagt ut en stor summa! Bra att du fick möjlighet att köpa en annan säng med rabatt för hela den första sängens kostnad. Vilken butik var det? 

    Gropen i min säng syns tydligt med blotta ögat så jag förutsätter att det är ett fabrikationsfel och att de betalar tillbaka mig de pengar vi lagt ut. 

  • Skogslemur
    Kiyah skrev 2021-11-25 21:19:24 följande:

    Har för mig att det var KungSängen. Första tog tillverkaren tillbaka, den andra vägrade dom och skyllde på mig, att jag sov i mitten fast jag sa att jag inte gjorde det (dubbelsäng). Va väl mer schysst från butikens sida då dom fick stå för kostnaden för den andra själva med en vägrande tillverkare. 

    Gropen syntes ordentligt i båda andra sängarna, fotade med en gardinstång över på den andra för att visa hur det såg ut och det va inte vackert. Dom skickade ut en kille som kollade första och ha sa att det va det värsta han sett under alla år han jobbat. Det var närmare decimetern på det djupaste stället i gropen på båda sängarna, exakt samma ställe och endast efter några månaders användning.


    Det är även Kungsängen vi har problem med. Vi är nu inne på 3e sängen då de bytt den två gånger, men samma problem har uppstått. Fick du en ny säng eller direkt möjlighet att byta till en annan modell?
Svar på tråden Vilken är den bästa sängen?