• Anonym (Kaffedraken)

    Medsökande som förälder

    Gabby76 skrev 2021-11-15 17:01:04 följande:
    Jag tror att de känner att de betalar så hög hyra och därför vill de investera de sparade pengarna de har på drygt 450.000 kr i ett boende. De vill inom ett år starta familj, även om hon precis hunnit plugga klart då. 

    Jag säger också att de borde vänta tills våren iaf. Det kom så snabbt för mig. Hade lätt stått som medsökande om det var med min dotter, men helst inte med hennes sambo. Jag vet inte vad som kan hända mellan dem. Tänk om de plötsligt separarer och ska sälja eller om jag vill få loss mitt lån?
    Om det bara är ett år kvar av hennes studier och de redan har en bostad så får de vänta tills hon är klar. Ungdomar behöver lära sig att spara och att man inte får allt direkt, tänker jag. De flesta yngre som pluggar bor i studentrum, de köper inte bostadsrätt.

    Jag skulle kunna gå in och hjälpa till om jag hade råd, men inte för att barnen vill ha allt NU och inte kan vänta ett år på avslutade studier och jobb. Skulle jag gå in skulle jag säga att jag kan göra det EFTER studierna är avklarade. 

    Handlar det om unga personer (under 30) skulle jag också bestämt råda dem att skaffa jobb innan barn, om det ligger bara något år bort i framtiden. 
Svar på tråden Medsökande som förälder