Inlägg från: Zouxman |Visa alla inlägg
  • Zouxman

    Hunden bet mig ordentligt i handen

    Du måste sätta hunden på plats, så att den förstår att det är du som är Alfan i familjen, en hund ska vara längst ner i rang i en familj.

    Jag är uppvuxen med dobbermann hundar, och fick redan som 10åring lära mig att sätta hunden på plats, alla familjemedlemmar ska kunna ta ett ben från en hund utan att den försvarar det, är farligt att ha en hund som tror den är Alfa.

    Du kan provocera fram beteendet och direkt när det händer säga ifrån ordentligt, både verbalt och fysiskt, kraftig markering.

  • Zouxman
    Dexter dot com skrev 2021-11-20 16:27:29 följande:

    Resursförsvar och markerande när hunden blir trängd beror ju på att hunden inte litar på dig . Räkna med att hunden kommer svara upp om du ger dig på den fysiskt och den kommer helt tappa förtroendet för dig. 

    Att tro att hundar är dominanta och måste sättas på plats är så förlegat. 

    Jag tycker du ska ta hjälp av en instruktör som kör med mjuka metoder som får lära dig hur du ska jobba med hunden. Har du ens försökt träna bort resursförsvaret?


    Alltså du håller på med sånt jäkla dravel och nymodigheter som inte funkar, en hund är ett djur som bara förstår ett språk, finns inte en enda alfahane i anaturen som pratar mjukt, finns inte en enda tik som pratar mjukt med sina valpar. Sluta tramsa, ni skapar farliga djur genom att INTE ta kommandot.
Svar på tråden Hunden bet mig ordentligt i handen