Inlägg från: Spucks |Visa alla inlägg
  • Spucks

    Utländsk barnuppfostran

    Tom Araya skrev 2021-11-21 11:24:00 följande:
    Ja, det är en kulturgrej.

    Kösystem är något typiskt för vår del av världen.

    Man ser inte djur som individer med känslor och som man måste behandla väl i alla delar av världen.

    Säkerhetstänket är också något typiskt västerländskt och här i Sverige är vi kanske mest extrema, särskilt när det gäller barn.

    Det är ofta inte fostran som saknas. Tvärt om så är man i andra länder många gånger mer måna om god fostran och att barn behöver fostran än i Sverige, men man fostrar barn utefter en annan kultur och andra värderingar. De har antagligen ingen kunskap alls i hur det fungerar här och hur de borde anpassa sig, exempelvis vad det gäller säkerhet och väderlek.
    Precis. Om de bara leva med varandra, för svenskarna håller sig borta från "klanen" och "de jävla ouppostrade utlänningar" blir det ju inte lättare att förstå vad som förväntas i landet. Och så är det dessutom också svårt att bara sådär ställa om sin uppfostran (föräldrar) och anpassar sig till det (barnen). Det behövs ju även ett förstående till varför saker görs som de görs i ett visst land och en acceptans för resonerandet.
    Sedan är fysisk v
    åld som smäck och örfilar - oftas även grovare än så - en självklart del av uppfostran i de flesta delar av världen. Fast det får de ju inte göra i Sverige, så det blir svårare för föräldrarna att veta hur de ska göra med sina barn när andra ser på.
Svar på tråden Utländsk barnuppfostran