• Sat 4 Dec 2021 10:31
    296300 visningar
    1451 svar
    1451
    296300

    Bf augusti 2022

    Hej!

    Jag är gärna med i tråden också. Fick positivt graviditetstest i tisdags och har beräknad födsel 9 augusti om allt går som det ska. :) Min sambo och jag hade då försökt i fyra månader. Är så väldigt glad, men också orolig. Vill få göra ultraljud nu så jag ser att fostret finns där och ligger i livmodern som det ska. Har bokat tid för tidigt ultraljud v. 8. Känns som tiden går så långsamt. :/ är ni andra mycket oroliga? Har någon något knep för att inte bli för orolig?

  • Sat 4 Dec 2021 14:32
    madde90 skrev 2021-12-04 13:21:41 följande:

    Är jätte orolig här. Har även alltid gjort vul med min tidigare men där jag hat gjort innan på privat klinik så har dom tagit bort att man får komma. Man får endast göra vul där om man har tidigare haft problem m m så blir att stå ut till vecka 12. :(


    Ush, det är jobbigt med oron! Förstår inte varför man inte kan boka ultraljud från t.ex v 6. Om man betalar för det så att säga.

    Vad är egentligen skillnaden mellan VUL och ?vanligt? ultraljud? Jobbigt att vänta till v 12, går det inte att boka i v.8? Jag ska betala 900 kr för det, men känns verkligen värt det.
  • Sat 4 Dec 2021 14:35
    Emjol skrev 2021-12-04 14:03:38 följande:

    Är inte jättemycket orolig överlag som person men väntar första barnet så allt är ju nytt. Ska försöka få göra KUB så man får se innan RUL för det känns alldeles för långt tills dess :o Men ta en dag i taget. Försöker se att allt händer av en anledning osv.. Men om du ska se i vecka 8 så är det ju inte så långt tills dess :)


    Väntar också första barnet. Haft noja redan innan vi plussade, trodde att det kanske var något fel på mig. Känner att allt är så nytt för mig med, gör man KUB i vecka 12?

    Har tiden för ultraljuden 27 december. Känns som jag hade velat få det gjort före jul för att förhoppningsvis kunna slappna av lite mer och njuta av julen.

    Vill så gärna behålla det här barnet. Men vet att jag inte själv kan styra det här.
  • Sat 4 Dec 2021 17:21
    Semlan3 skrev 2021-12-04 17:03:17 följande:

    Förstår oron. Har gjort privat ultraljud i 2 av 3 graviditeter. Men är nog bra att vänta lite, i vecka 6 är det inte säkert man ser något. Och man kan få missfall trots att man ser ett hjärta så tidigt. Har för mig att om man sett ett levande foster i vecka 9 minskar risken för missfall rätt drastiskt. Har inte bestämt mig än om jag ska boka ultraljud eller inte. Jag är ju mer orolig för att det ska vara ett sjukt foster än att det inte lever med tanke på min historia. Så kommer inte kunna slappna av förrän rutinultraljudet ändå.


    Jag har läst just att risken minskar väldigt mycket om man hör hjärtljud i vecka 6. Men klart det kan hända ändå. Förstår oron över att fostret ska vara sjukt, nojar över det med. Men just nu är det framför allt utomkvedshavandeskap som är min stora skräck. Vill se så att barnet är just i livmodern.
  • Sun 5 Dec 2021 13:15
    snøflinga skrev 2021-12-04 20:37:39 följande:

    Vad roligt att se dig här ^^ grattis till plusset!

    Jag försöker mest tänka att ?jag kan ändå inte påverka så försöker mest våga lita på att det går bra och att det blir bra hur som helst. Vi fick ju ändå till det hyfsat snabbt? :)


    Tack, detsamma :) Det är klokt att tänka så. Jag vill så gärna ha just det här barnet känner jag. Ja, tog fyra månader för oss.
  • Mon 6 Dec 2021 16:15
    Gabriella33 skrev 2021-12-06 09:00:18 följande:

    De finns en dold fb grupp för alla sommarbebisar:) ( juni till aug)

    Skicka din profillänk i meddelande så bjuder ja in dig:)


    Hur skickar man profillänk? :)
  • Mon 6 Dec 2021 21:06
    Mangal skrev 2021-12-06 19:26:02 följande:

    Hej.

    Jag hänger gärna på denna tråden. ????Plussade igår är i vecka 3+5, BF 2022-08-17 om allt går vägen. Var gravid i oktober men fick ett tidigt missfall i v.5. Nu vågar man knappt känna sig glad utan letar tecken på blödningar varje gång man är på toaletten.

    Gravidsymptom känner jag, har haft molvärk i en hel vecka och sjukt ömma bröst.

    Hur kände ni andra innan ni plussade, visste ni att ni var gravida? Jag hade en magkänsla som sa väldigt starkt att jag var gravid så testet kändes nästan onödigt


    Grattis! :) fastän jag inte haft missfall tidigare så kollar jag i trosan och känner efter med fingret flera gånger om dagen. Jag får rätt rikliga flytningar nu och blir rädd när jag känner hur det rinner.

    Jag har som du, molvärk och ömma bröst. Brösten känns lite hårda och vårtgårdarna är väldigt mycket större. Väldigt trött. Konstant hungrig! Mer flytningar. Jag tog test på BIM + 1. Vågade egentligen knappt testa utan vänta några dagar till. Har blivit så ledsen av negativa test tidigare. Men jag kollade min mensapp och där såg jag att jag tidigare månader alltid fått mensen precis två veckor efter ägglossning. Den här gången hade jag passerat det med en dag. Det som fick mig att någonstans misstänka att jag inte skulle få mens var att molvärken inte ökade som den brukar. Men jag kände att allt kunde mycket väl vara inbillning osv. Tidigare månader har jag ju också trott att jag känt nya symptom. Men den här gången var det vår tur :) <3
  • Tue 7 Dec 2021 17:48
    Emjol skrev 2021-12-07 17:19:54 följande:

    Okej är i vecka 6 nu, 7 på fredag så kanske ska höra av mig snart då :)


    Jag ska nog också boka KUB så fort som möjligt. Är också i vecka 6 nu. Tiden går lite långsamt. Vill så gärna ha gjort ultraljud och att allt ska se bra ut! Hade velat ha ultraljudet före julafton istället för efter och förhoppningsvis kunna känna mig mer lugn på julafton. Förhoppningsvis kan man fira in det nya året och känna sig lite mer lugn. Hur gör ni andra för att tygla oron?
  • Wed 8 Dec 2021 06:52
    Emmaaaaa skrev 2021-12-07 22:55:55 följande:

    Åh känner precis samma! Hade varit så skönt att få gjort ett ultraljud innan julen..:(

    För att svara på din fråga om oron så har jag inget svar men undrar verkligen samma! Dagarna sniglar sig verkligen fram, och ännu jobbigare att inte ha några ordentliga symtom mer än molande värk o ömma bröst? SÅ jobbig tid! Vill kunna glädjas åt detta på riktigt nu!!


    Men molvärk och ömma bröst är ju vanliga symtom i tidig graviditet. Det betyder att livmodern växer och brösten förbereder sig för graviditet. :) Jag tycker att molvärken väldigt känns annorlunda än min mensvärk gjorde.

    Sen är processen före mens och vid tidig graviditet egentligen samma, kroppen gör sig beredd för att kunna ha ett befruktat ägg i livmodern. Därför kan det kännas väldigt likt som jag förstår. Allt det här vet du nog redan.
  • Wed 8 Dec 2021 06:52
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-08 06:52:04 följande:

    Men molvärk och ömma bröst är ju vanliga symtom i tidig graviditet. Det betyder att livmodern växer och brösten förbereder sig för graviditet. :) Jag tycker att molvärken väldigt känns annorlunda än min mensvärk gjorde.

    Sen är processen före mens och vid tidig graviditet egentligen samma, kroppen gör sig beredd för att kunna ha ett befruktat ägg i livmodern. Därför kan det kännas väldigt likt som jag förstår. Allt det här vet du nog redan.


    Oj hann inte få med allt. Ville skriva att allt det här vet du nog redan, men kanske en bra påminnelse till att det inte är något som är fel. <3
Svar på tråden Bf augusti 2022