Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    Bf augusti 2022

    Jag hoppar in i den här tråden. Går in i vecka 10 på måndag. Graviditet genom ivf. Gjorde tidigt vul igår (8+4) som visade ett tickande hjärta, 2 cm litet embryo, gulesäck och fostervatten. Fått beräknad födsel till den 15/8. Jätteglad men orolig för framtiden. Mår rätt dåligt men får försöka ta dag för dag. Hur klarar ni andra jobb och dåligt mående. Varit ledig nu i 2 v och börjar igen på måndag, undrar hur det ska gå. Ändå väldigt tacksam för var jag är idag med graviditeten.

  • Frida123123
    Bonusbonus89 skrev 2022-01-08 15:38:54 följande:

    Jag går också in i vecka 10 på måndag (enligt appen BF 14/8), så vi befinner oss verkligen i samma fas. Skönt att du redan nu har fått veta att den lille där inne mår bra, men jag förstår oron. Jag har mitt första ultraljud inplanerat den 3 februari. Känns så himla långt bort, man vill ju bara få en bekräftelse på att den finns där inne och mår bra.

    Hur mår du dåligt? Illamående främst? Mitt kommer och går, men jag spyr nästan dagligen och känner mig osugen på det mesta i matväg. Blir mycket frukt och fil och andra grejer som lätt går ner!


    Grattis till graviditeten! Är det första barnet? Skönt att höra med andra som är i samma vecka. Usch, så du spyr dagligen. Hemskt ju, stackarn!! Jag mår illa konstant, men har faktiskt aldrig spytt. Brukar aldrig spy annars i vanliga fall. Mina två graviditeter som jag hade efter varandra visade sig att inget levde så jag är givetvis mycket lättad över att det nu är annorlunda. Just nu är jag dunderförkyld, jätteont i huvudet konstant, spända bröst, konstant illamående, supertrött hela tiden och förstoppad. Håller med om frukten och filen, testade digestive kex men, nä. Har du varit på inskrivning och hälsosamtalet? Jag har inga barn sedan tidigare så givetvis är jag orolig med.
  • Frida123123

    Att gå promenader kan vara hemskt, blir trött jättefort. Bakis-känslan har jag hela tiden. Känner mig lat och ligger med på soffan och sängen och mår kass hela tiden. Går in i vecka 10 imorgon.

  • Frida123123
    kvinna29årskåne skrev 2022-01-08 10:06:58 följande:
    Bf augusti 2022
    Går in i vecka 9 på måndag (8+0).

    Ska på tidigt vul nästa vecka (då vi gjort ivf).

    Så nervös inför det , så får hoppas allting ser bra ut.

    Har en hel del symptom: illamående, trötthet , ont i magen , så hoppas det är ett gott tecken
    Lycka till nu!! Är det på tisdag du ska göra vul? Kommer tänka på dig då iaf! Som du skriver, bra att symptomen varar, ett bra tecken. Luta dig mot det!
  • Frida123123
    Bonusbonus89 skrev 2022-01-09 23:31:34 följande:

    Grattis detsamma till dig!! Jag tar nog faktiskt hellre att jag spyr dagligen än att må konstant illa, det låter riktigt jobbigt. Mitt illamående kommer i vågor, då spyr jag oftast och sedan går det över direkt efter. Bara sjukt irriterande när det sker efter att man precis ätit och fått i sig lite, kämpat liksom med tanke på avsaknaden av aptit!!

    Supertrött och spända bröst stämmer in bra. Orkar inte göra mycket alla förutom att jobba. Jag har bara haft hälsosamtal över telefon. Inskrivning har jag 28/1, och ul 3/2. Du då? Man längtar ju efter att se så att allt är okej. Detta är mitt första barn, men sambon har två sedan tidigare. Han få dra ett stort lass här hemma (men det är ju faktiskt hans barn så känner mig inte jätteskyldig när jag mår som jag gör). Har du fått veta vid ul att tidigare graviditeter inte gått som planerat? Beklagar!


    Då vår graviditet kom till med hjälp av ivf så gör man som standard alltid ett tidigt vul, oftast i vecka 8. Jag kommer ha ett kombinerat inskrivningssamtal och hälsosamtal den 26/1 och ul och kub-test den 9/2. Jaha, då förstår jag, hade nog hellre kräkts med då. Ja illamående konstant är inte kul.. jo, precis på tidigare vul i vecka 8, fick jag reda på att embryot avstannat och blev då skickad till kvinnosjukhuset för att avsluta det. Jättehemskt och smärtsamt.
  • Frida123123
    Nathaliextnf skrev 2022-01-11 07:45:01 följande:

    Nu i helgen hade jag min tredje blödning med färskt blod och trodde att det var missfall. Men så slutade det blöda.. så jag bestämde mig för att ta mig till gynakuten för att kolla. Jag sky hög puls innan och under gynundersökning, men så säger läkaren att hon kunde se en hinnsäck, gulekropp och ett liiitet foster med tickade hjärta <3 så sjukt lättande!

    Har aldrig med mina tidigare graviditeter blödit så här utan att det slutat i missfall. Så jag blev sjukt förvånad att det faktiskt fanns något där. Jag har haft extrem växtvärk denna gång och hon misstänkte uvi så odling skickades. Känner mig så lycklig och nu idag är jag i v8(7+0)


    Oj, jag kan föreställa mig skräcken och förvåningen! Usch stackarn, men vilken överraskning du fick då! Grattis till graviditeten!! Hoppas du kan slappna av lite mer nu då!
  • Frida123123
    Ellie9301 skrev 2022-01-11 14:28:43 följande:

    Skrev tidigare att "jag känner iiiingenting". Det fick jag äta upp ca 2 dagar senare, konstant illamående sedan dess och lergigan comp är utan effekt så nu har jag fått något nytt på licens.. Kanske börjar lätta lite dock. Håller tummarna för det. Gick in i V.11 idag! Kub 28/1 längtar (även om jag var på vul i V.8 och det såg bra ut)

    Lite känslig fråga, men hur tänker ni kring vaccinationen i graviditet? Jag har tagit 2 doser innan jag blev gravid (+ har haft covid) och det är egentligen dags för dos 3 men jag drar lite på det. Intressant att höra hur ni andra tänker om det är självklart eller om ni avvaktar till efter förlossning? (eller kanske inte alls)


    Jag har tagit två doser, och har bokat in mig för dos 3. Tyckte jag läste någonstans att man rekommenderar dos efter 12:e graviditetsveckan dock, detta för att vaccinet är som starkast i början och det är då man behöver skyddet som mest under sista 6 graviditetsmånaderna.
  • Frida123123

    Hej, jag har gjort ett tidigt vul i vecka 9 (8+4) på fertilitetsklinik. När man gör ivf så erbjuds man alltid tidiga vul. Helt overkligt att få se den lilla med tickande hjärta och en fin/normal storlek på 2 cm. Dock kan ju mycket hända därefter tills nästa ul, så jag är jättenervös. Ska till mödravården den 26/1 för inskrivning och hälsosamtal och den 9/2 för ul och kub test. Dagarna sniglar fram..

    Har två missed abortion bakom mig, ett i juni och ett i oktober så det medför givetvis att jag har svårt att slappna av. Dock, har jag aldrig kommit så långt att jag fått se ett tickande hjärta så jag svävar på moln just nu, ja eller nästan om det inte vore för att man känner sig hel-risig då haha.

  • Frida123123
    Johannis90 skrev 2022-01-12 13:45:55 följande:
    Bf augusti 2022
    Hej! Det är med andan i halsen jag vågar skriva för första gången på FL. Har följt tråden ett tag men pga oro för missfall inte vågat kliva in. Meeen känner att det är dags. Är gravid i vecka 8 (7+5), BF 25/8. Var på VUL i fredags och fick se två tickande hjärtan, en helt absurd och överväldigande känsla! :) Jag har inga barn sedan tidigare men detta är min sjunde graviditet på tre år, så rädslan för ytterligare ett missfall sitter djupt rotat. I alla fall mår jag extremt illa och gjort i två veckor tillsammans med extrem trötthet vilket just nu tröstar mig! Hoppas så att det här är gången det går vägen!
    Kul att du ville dela med dig av din graviditet. Stort grattis!! Måste vara helt surrealistiskt att se två hjärtan! Har ni gjort ivf? Var ni beredda på att få se två hjärtan? Har du fått någon tid ännu på mödravårdscentralen?
  • Frida123123

    Jag är i vecka 10+0 idag. Säger man vecka 11, eller säger man antal veckor + dagar man varit gravid, blir inte klok på detta :). Jag hörde av mig till mödravården då jag är jätteorolig för att allt inte är som det ska. Detta pga missed abortion i juni och oktober 2021. Fick en tid för ultraljud nu på torsdag.. så nervös att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Svar på tråden Bf augusti 2022