Inlägg från: Jenek18 |Visa alla inlägg
  • Jenek18

    Bf augusti 2022

    Hej alla! Jag plussade i lördags på bim-1!! BF är 20 augusti! Jag är väldigt glad men oron för missfall gör att jag ändå inte riktigt kan glädjas som vid mitt första pluss. Jag fick tidigt missfall v.4+2 i tidigt november och nu blev jag gravid på första försöket efter det. Idag är jag i v.4+3 så en lite milstolpe då jag passerat tiden för missfallet förra gången. Trodde inte att ett missfall skulle påverka mig såhär mkt. Men försöker att glädjas och tänka framåt.

    Jag tar gravtest i förhoppning om att se starkare utslag på tester och tempar även. Sist vid mf när jag upptäckte att något var fel var när tempen droppade. Ni som fortsatt testa efter positivt test när har ni fått 2-3 veckor eller 3 v på digitalt test?

  • Jenek18
    nomina skrev 2021-12-15 14:12:14 följande:

    Stort grattis till plusset!!

    Förstår att det måste kännas skönt att passera milstolpen :)


    Tack! Hur går det för dig vilken vecka är du i?
  • Jenek18
    Nilla6 skrev 2021-12-15 15:21:46 följande:

    Grattis, jag tog en sticka på bim förra tisdagen, blev ett svagt streck men jätte tydligt, dan efter, alltså på 4+1 tog jag digitalt som visa gravid 2-3. På fredan gjorde jag vul men han såg inget, gjorde ett clearblue som visade plus innan kontrollstrecket, tog ett blodprov igår som visade på hcg 3026 vilket är normalt tror jag, väntar på att gyn ska ringa. Fråga om du får ta blodprov du som fått mf innan.


    Tack och grattis till dig med. Hoppas du får svar från gyn och att allt är som det ska. Inser ju att utslagen på graviditetstesterna säkert skiljer sig beroende hur lång lutealfas man har min är kort. För jag fick 1-2 veckor när jag testade på BIM. Men såklart även individuella skillnader. Tack för tips om blodprov!
  • Jenek18

    Emjol, 5/8 - Första barnet

    Isoldelively 5/8 - Femte barnet

    Älvstoft 5/8 - Andra barnet

    Ellie9301 6/8 - Första barnet

    Milhist 8/8 - Första barnet

    Lövsångerska1991 9/8 - Första barnet

    Semlan3 10/8 - Tredje barnet

    Maymom 12/8 - andra barnet

    Nomina 12/8 - första barnet

    KLN, 16/8 -andra barnet

    Nilla6, 17/8- Fjärde barnet

    laurajane, 17/8 - andra barnet

    Jenek18 20/8 - första barnet

    JustLikeHoney, 21/8 - tredje barnet

    Jelumima, 22/8 - tredje barnet

    Solveigingeborg, 23/8 - andra barnet

    Ladyballistic 28/8 - andra barnet

  • Jenek18

    Hej alla,

    Jag har inte varit här på ett tag. Jag är i vecka 7 och för några dagar sedan slog illamåendet till rejält. Blir tydligt värre för varje dag. Har kräkts flera gånger idag och testade prostafen som jag hjälpte något men kräktes ändå och så blev jag väldigt trött. Ni som har riktigt jobbigt illamående, klarar ni av att jobba? Har ni något erfarenhet av sjukskrivning för gravidillamående? Försöker tänka att illamåendet är ett gott tecken men usch så hemskt det är att må såhär hela tiden.

  • Jenek18
    Emjol skrev 2022-01-12 07:59:20 följande:

    Är det någon mer som inte har gjort ultraljud ännu? :)

    Är i vecka 11 nu och ska göra KUB om två veckor exakt, 26/1.

    Så hela graviditeten är fortfarande overklig om man säger så. Sjukt spännande att se vad som gömmer sig där inne <3


    Hej! Jag är i vecka 9 och ska göra KUB om 3 veckor. Jag funderar lite kring blodprovet som också ska tas, har jag förstått det rätt att blodprovet lämnas på labb typ en vecka innan UL? Någon som vet kanske även är olika i olika regioner. Känns dock tråkigt att gå själv på UL hade sett framför mig att uppleva det tillsammans men men alla får vi anpassa oss efter den rådande situationen. Längtar så 3 långa veckor kvar!
  • Jenek18
    Johannis90 skrev 2022-01-13 08:59:47 följande:

    Tack alla fina för snälla hejarop och grattis!! :)

    Jag gjorde letrozol-behandling den här cykeln jag blev gravid, så antingen släppte två ägg eller så har det delat sig! Hoppas kunna få lite fler svar på nästa UL. Pga min situation med upprepade missfall går jag på uppföljning på min fertilitetsklinik varje vecka, så ska tillbaks för kontroll i morgon och hoppas så att båda bebbarna mår fint! Går till BM först 31/1.

    Angående om jag misstänkte något, så hade tanken faktiskt slagit mig att det skulle kunna vara twins pga jag har mått så mycket sämre denna gång än någon av mina tidigare graviditeter. Redan från början av vecka 6 har jag varit så illamående och risig att jag inte kunnat jobba/typ leva haha. Kroppen har verkligen sagt ifrån helt! Är sjukskriven denna och nästa vecka så får vi se hur det känns sen.

    Hur mår ni andra? :)


    Hej! Grattis till graviditeten! Va spännande med två stycken också! Vad tungt med din bakgrund med missfallen, håller tummarna att det går bra nu! Jag kände en hel del oro i början då jag fått ett tidigt missfall tidigare. Men sen i v.6 drog illamåendet igång och jag har inte tänkt på så mkt annat än att försöka hantera illamåendet. Känns som om att jag har varit magsjuk i 3 veckor nu, vidrigt verkligen. Det börjar bli bättre nu men är sjukskriven i 2 veckor på halvtid nu. Nu längtar jag bara till första UL och hoppas att illamåendet försvinner.
Svar på tråden Bf augusti 2022