• Sön 19 dec 2021 23:27
  181612 visningar
  1117 svar
  Inlägg från Bonusbonus89 Visa alla inlägg
  1117
  181612

  Bf augusti 2022

  Hej! Kul med en grupp med andra som har BF i augusti. Själv väntar jag mitt första 14/8, om allt går som planerat!

 • Lör 25 dec 2021 21:39
  isoldelively skrev 2021-12-25 11:18:57 följande:

  Hur mår ni tjejer? Har ni haft en fin jul? Någon som avslöjat graviditeten för släkten kanske?

  Jag är i vecka 9 och kämpar med illamåendet. Medicin håller det värsta borta så att jag kan vara uppe åtminstone, utan medicin hade jag förmodligen legat och kaskadkräkts i ett mörkt rum dygnet runt. Vill absolut inte att någon utomstående får reda på att jag är gravid så får försöka bita ihop idag på släktmiddag nr 2. Det får man ju igen för sen på kvällen när man blir extra dålig för att man bitit ihop under dagen men så är det.. Kämpa på ni andra om det är ngn mer som också har det tufft <3


  Hej!! Julen har varit bra! Hade önskat att man var något längre gången så man hade kunnat berätta för närstående. Detta är mitt första barn och mina föräldrar har längtat efter barnbarn så länge!! På måndag går jag in i vecka 8!

  Jag känner verkligen med er som mår så illa hela tiden. Måste vara svårt att hålla graviditeten hemlig då. Jag har inga större problem med det, än i alla fall. Har kräkts en gång.
 • Lör 8 jan 15:38
  Frida123123 skrev 2022-01-08 14:57:20 följande:

  Jag hoppar in i den här tråden. Går in i vecka 10 på måndag. Graviditet genom ivf. Gjorde tidigt vul igår (8+4) som visade ett tickande hjärta, 2 cm litet embryo, gulesäck och fostervatten. Fått beräknad födsel till den 15/8. Jätteglad men orolig för framtiden. Mår rätt dåligt men får försöka ta dag för dag. Hur klarar ni andra jobb och dåligt mående. Varit ledig nu i 2 v och börjar igen på måndag, undrar hur det ska gå. Ändå väldigt tacksam för var jag är idag med graviditeten.


  Jag går också in i vecka 10 på måndag (enligt appen BF 14/8), så vi befinner oss verkligen i samma fas. Skönt att du redan nu har fått veta att den lille där inne mår bra, men jag förstår oron. Jag har mitt första ultraljud inplanerat den 3 februari. Känns så himla långt bort, man vill ju bara få en bekräftelse på att den finns där inne och mår bra.

  Hur mår du dåligt? Illamående främst? Mitt kommer och går, men jag spyr nästan dagligen och känner mig osugen på det mesta i matväg. Blir mycket frukt och fil och andra grejer som lätt går ner!
 • Sön 9 jan 23:31
  Frida123123 skrev 2022-01-08 18:04:23 följande:

  Grattis till graviditeten! Är det första barnet? Skönt att höra med andra som är i samma vecka. Usch, så du spyr dagligen. Hemskt ju, stackarn!! Jag mår illa konstant, men har faktiskt aldrig spytt. Brukar aldrig spy annars i vanliga fall. Mina två graviditeter som jag hade efter varandra visade sig att inget levde så jag är givetvis mycket lättad över att det nu är annorlunda. Just nu är jag dunderförkyld, jätteont i huvudet konstant, spända bröst, konstant illamående, supertrött hela tiden och förstoppad. Håller med om frukten och filen, testade digestive kex men, nä. Har du varit på inskrivning och hälsosamtalet? Jag har inga barn sedan tidigare så givetvis är jag orolig med.


  Grattis detsamma till dig!! Jag tar nog faktiskt hellre att jag spyr dagligen än att må konstant illa, det låter riktigt jobbigt. Mitt illamående kommer i vågor, då spyr jag oftast och sedan går det över direkt efter. Bara sjukt irriterande när det sker efter att man precis ätit och fått i sig lite, kämpat liksom med tanke på avsaknaden av aptit!!

  Supertrött och spända bröst stämmer in bra. Orkar inte göra mycket alla förutom att jobba. Jag har bara haft hälsosamtal över telefon. Inskrivning har jag 28/1, och ul 3/2. Du då? Man längtar ju efter att se så att allt är okej. Detta är mitt första barn, men sambon har två sedan tidigare. Han få dra ett stort lass här hemma (men det är ju faktiskt hans barn så känner mig inte jätteskyldig när jag mår som jag gör). Har du fått veta vid ul att tidigare graviditeter inte gått som planerat? Beklagar!
 • Sön 9 jan 23:35
  Frida123123 skrev 2022-01-08 18:04:23 följande:

  Grattis till graviditeten! Är det första barnet? Skönt att höra med andra som är i samma vecka. Usch, så du spyr dagligen. Hemskt ju, stackarn!! Jag mår illa konstant, men har faktiskt aldrig spytt. Brukar aldrig spy annars i vanliga fall. Mina två graviditeter som jag hade efter varandra visade sig att inget levde så jag är givetvis mycket lättad över att det nu är annorlunda. Just nu är jag dunderförkyld, jätteont i huvudet konstant, spända bröst, konstant illamående, supertrött hela tiden och förstoppad. Håller med om frukten och filen, testade digestive kex men, nä. Har du varit på inskrivning och hälsosamtalet? Jag har inga barn sedan tidigare så givetvis är jag orolig med.


  Du gjorde ju ett vul i veckan ja! Minnet är bra men kort! Så himla skönt att höra att det gick bra! Håller tummarna för dig!
 • Tis 11 jan 19:10
  Frida123123 skrev 2022-01-10 06:32:35 följande:

  Då vår graviditet kom till med hjälp av ivf så gör man som standard alltid ett tidigt vul, oftast i vecka 8. Jag kommer ha ett kombinerat inskrivningssamtal och hälsosamtal den 26/1 och ul och kub-test den 9/2. Jaha, då förstår jag, hade nog hellre kräkts med då. Ja illamående konstant är inte kul.. jo, precis på tidigare vul i vecka 8, fick jag reda på att embryot avstannat och blev då skickad till kvinnosjukhuset för att avsluta det. Jättehemskt och smärtsamt.


  Jag förstår! Skönt att få bekräftelsen tidigare. Tycker denna väntan nu känns som en evighet! Okej, jag förstår! Beklagar verkligen! Nu har du ju gått förbi den delen iaf!
 • Tis 11 jan 19:13

  Jag är i vecka 10 nu (9+1) och jag mår skit. Inte på så sätt att jag mår konstant illa, utan är extremt trött och hängig. Jag har frossa till och från och känner mig svag. Så himla orolig över att jag inte får i mig tillräckligt med näring. Ingen matlust alls och det lilla jag får i mig är det inte sällan jag får upp igen. Kräks nästan dagligen, vilket jag vet inte är konstigt. Men hur vet jag att jag får i mig tillräckligt med näring till bebisen? Två veckor kvar till inskrivningssamtal och tre till ul.

 • Fre 14 jan 12:39
  Emjol skrev 2022-01-12 05:03:46 följande:

  Känner samma sak angående måendet men tacksam över att jag inte spyr iallafall. Hoppas det blir bättre <3

  Angående bebis så är kroppen så pass smart så bebisen får det den behöver :)

  Däremot så får du lida för det ;)

  Nu i början så får man tänka att allt du får i dig i bra och sen framåt kan du få i dig mer förhoppningsvis då man brukar må bättre senare i graviditeten :)


  Tack så jättemycket för lugnande svar! Jag kan må piss ett tag till så länge den lille mår bra!! :)
 • Fre 14 jan 12:41
  svansmamman skrev 2022-01-12 07:32:32 följande:

  Precis som kommentaren ovan sa är det ingen risk för att bebis får för lite näring, kanske om du skulle ha varit väldigt undernärd redan innan men knappt ens då. Kroppen ser till att bebis får allt den behöver trots att du upplever att du inte får i dig "det du ska". 

  Om det är till någon tröst gick jag ner 1 kg/vecka de första veckorna. Viktminskningen har fortsatt men inte i lika rask takt. Idag väger jag 45 kg och har tappat totalt 11 kg i vikt sedan graviditetens början, trots det har jag blivit framflyttad en vecka vid UL och bebisen växer som ogräs i magen. Viktminskningen bekräftar att jag inte fått i mig lika mycket energi som jag gjort av med, men det har inte på något sätt hämmat bebis tillväxt. 

  //


  Tack för dina ord. Det hjälpte min oro! Kroppen är verkligen fantastisk! Oj, det var mycket du har tappat! Hur mår du? Tur att bebis mår bra iaf!
 • Sön 16 jan 16:44
  svansmamman skrev 2022-01-14 13:47:12 följande:

  Tack för omtanken! Jag mår generellt väldigt dåligt från middagen och framåt men övrig tid är det rätt bra. Lite morgonillamående men det går över direkt jag får i mig något. Kombinationen av att jag bara får behålla frukost och lunch, samt att jag rör mig väldigt mycket pga aktiva hundar, har nog gjort att jag förbrukat mer energi än jag fått. Min BM rekommenderar sjukskrivning men jag testar en ny medicin nu så får vi se om det blir bättre. Annars blir det kanske lite sjukskrivning och vila en stund, om än jag är ganska opepp på det. 


  Jag förstår! Låter som du kanske borde ta BMs råd och ta det lite lugnt. Förhoppningsvis går ju illamåendet över om några veckor eller så! Krya på dig!! Detta med ?morgon?illamående alltså, är samma för mig att det är mer på eftermiddagen och kvällen. Och det kommer ofta direkt efter maten, att jag måste gå från bordet.
 • Tis 18 jan 21:48
  Angeline850127 skrev 2022-01-18 12:52:32 följande:

  Lite tidigt kanske men vad har ni för funderingar kring namnförslag?  Eller ni har kanske redan bestämt er för namn? ????
  själv är jag inne på Lionel, Leon , Alice 


  Går ju inte undvika att diskutera det!! Haha. Har bonusbarn så några namn som jag gillar faller automatiskt bort. Tjejnamn är lättare, då kommer det mest troligt bli Alma eller Astrid. Killnamn är svårare och där är vi inte lika överens. Jag gillar Liam, Harry och Sixten bland andra! 
 • Ons 2 feb 21:51

  Hej tjejer! Ser att fler har drabbats av covid här i gruppen. Jag åkte på det igår. Illamåendet har lugnat ner sig generellt, men igår spydde jag upp precis allt jag åt och drack. Var också så sjukt besviken och ledsen över att missa veckans UL/KUB. Har ju längtat så länge. Mår dock bättre idag och har fått en ny tid nästa vecka. 


  Hur mår ni andra med covid eller har gått igenom det under graviditeten?

 • Sön 13 feb 18:53

  Vad roligt att höra att många verkar ha haft ultraljud och Kub-test nu. Jag hade mitt i tisdags. Allt såg bra ut, det känns så himla skönt att ha sett den lilla krabaten där inne. Den var 6,5 cm från huvud till stjärt och blev framflyttad. BF är 18 augusti. Så roligt att ha börjat berätta för nära och kära. Har verkligen längtat efter det!! 

Svar på tråden Bf augusti 2022
Logga in
Bli medlem