Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    Bf augusti 2022

    Emmaaaaa skrev 2021-12-20 13:38:33 följande:

    Nu har mina få gravidsymtom försvunnit totalt, bara så över natten. Inga ömma bröst kvar, inget illamående, ingenting. Är rätt övertygad om att det handlar om missfall. Hur får man beviljat ett ultraljud för att bekräfta det? Är helt förstörd nu?.


    Jag har inte riktigt koll på hela bakgrunden som gör att du tror att det är missfall, däremot kan jag försöka svara på frågan ändå.

    Av egen erfarenhet är det sånär som omöjligt att få till ett ultraljud när det är sådär tidigt om det inte finns risk för exempelvis utomkvedshavandeskap. Vid mina missfall har jag dock fått ta blodprov för att mäta HCG med ett par dagars mellanrum. Genom dessa har det konstaterats att HCG inte ökat som det ska/minskat och missfallet har därmed konstaterats. Kanske kan det vara ett alternativ.

    Jag förstår om du känner dig helt förstörd, det är inte konstigt alls. Jag håller tummarna för att det inte är missfall utan att allt är som det ska! Hjärta
  • svansmamman
    mickanmh skrev 2022-01-02 15:32:17 följande:

    Hej alla! Har läst igenom hela tråden, tänkte nu skriva själv också. Detta är min fjärde graviditet (har en dotter på 4,5 år samt två missfall i bagaget). Var på tisdag på tidigt vul, allt såg bra ut. Hjärtat tickade fint och läkaren sa att jag var i 7+5. Mina symptom är illamående, ömma bröst, svullen mage, trötthet, mycket flytningar.

    Igår kom det en mörkbrun liten flytning. Samtidigt märkte jag att mina bröst inte ömmade alls. Blev jätte rädd. Det har inte kommit något mera brunt efter det och lite symptom har jag idag. Men illamåendet är mycket mindre, likaså bröstens ömhet. Inga flytningar heller på ett dygn. Tycker detta är konstigt då symptomen hittills varit konstanta och inte kommit och gått. Orkar dock inte fundera mera så bokade ett till vul tills imorgon. Bättre att veta helt enkelt än att gå omkring och vänta och fundera.


    Fy jag förstår din oro! För mig kom och gick symptomen en del omkring de veckorna, så att du känner av lite mindre idag behöver ju inte betyda något. Jag håller verkligen tummarna för att allt ser bra ut även imorgon!
  • svansmamman
    mickanmh skrev 2022-01-03 16:27:52 följande:

    Tack för tummarna. :) Tydligen vanligt med både försvunna symptom och små blödningar... Allt såg bra ut idag som tur!


    Sååå skönt att allt såg bra ut, njut nu! <3
  • svansmamman
    Bonusbonus89 skrev 2022-01-11 19:13:26 följande:

    Jag är i vecka 10 nu (9+1) och jag mår skit. Inte på så sätt att jag mår konstant illa, utan är extremt trött och hängig. Jag har frossa till och från och känner mig svag. Så himla orolig över att jag inte får i mig tillräckligt med näring. Ingen matlust alls och det lilla jag får i mig är det inte sällan jag får upp igen. Kräks nästan dagligen, vilket jag vet inte är konstigt. Men hur vet jag att jag får i mig tillräckligt med näring till bebisen? Två veckor kvar till inskrivningssamtal och tre till ul.


    Precis som kommentaren ovan sa är det ingen risk för att bebis får för lite näring, kanske om du skulle ha varit väldigt undernärd redan innan men knappt ens då. Kroppen ser till att bebis får allt den behöver trots att du upplever att du inte får i dig "det du ska". 

    Om det är till någon tröst gick jag ner 1 kg/vecka de första veckorna. Viktminskningen har fortsatt men inte i lika rask takt. Idag väger jag 45 kg och har tappat totalt 11 kg i vikt sedan graviditetens början, trots det har jag blivit framflyttad en vecka vid UL och bebisen växer som ogräs i magen. Viktminskningen bekräftar att jag inte fått i mig lika mycket energi som jag gjort av med, men det har inte på något sätt hämmat bebis tillväxt. Glad
  • svansmamman
    Bonusbonus89 skrev 2022-01-14 12:41:50 följande:
    Tack för dina ord. Det hjälpte min oro! Kroppen är verkligen fantastisk! Oj, det var mycket du har tappat! Hur mår du? Tur att bebis mår bra iaf!
    Tack för omtanken! Jag mår generellt väldigt dåligt från middagen och framåt men övrig tid är det rätt bra. Lite morgonillamående men det går över direkt jag får i mig något. Kombinationen av att jag bara får behålla frukost och lunch, samt att jag rör mig väldigt mycket pga aktiva hundar, har nog gjort att jag förbrukat mer energi än jag fått. Min BM rekommenderar sjukskrivning men jag testar en ny medicin nu så får vi se om det blir bättre. Annars blir det kanske lite sjukskrivning och vila en stund, om än jag är ganska opepp på det. 
  • svansmamman
    laurajane skrev 2022-01-15 21:49:17 följande:

    Är KUB-ultraljudet ett vanligt ultraljud eller ett vaginalt?


    Nathaliextnf skrev 2022-01-15 23:31:55 följande:

    Det är ett vanligt:)


    Nu gjorde jag förvisso inte KUB utan NIPT men på mig var det VUL, då var jag i vecka 12 (11+6). Undra om det kanske skiljer sig mellan olika kliniker eller om det skiljer sig mellan KUB och NIPT. :)
  • svansmamman
    Bonusbonus89 skrev 2022-01-16 16:44:37 följande:

    Jag förstår! Låter som du kanske borde ta BMs råd och ta det lite lugnt. Förhoppningsvis går ju illamåendet över om några veckor eller så! Krya på dig!! Detta med ?morgon?illamående alltså, är samma för mig att det är mer på eftermiddagen och kvällen. Och det kommer ofta direkt efter maten, att jag måste gå från bordet.


    Hehe jag är i vecka 20 nu, så jag är inte så hoppfull om att det ska gå över men jag hoppas fortfarande att det snart ska lätta. En dag i taget. Och jag ska försöka ändra mina rutiner lite så att jag får mer utrymme för vila och återhämtning.

    Åh jag känner igen mig! Om du inte testat prostafen kan du ju göra det, eller något annat mot åksjuka. Många tycker att det hjälper mot illamåendet. För mig funkade inte det så jag fick lergigan comp istället och den ger iallafall lite effekt!

    Hoppas du mår bättre snart, det är ju så själadödande att må illa i tid och otid!
  • svansmamman
    Chilins skrev 2022-01-16 21:03:33 följande:

    Hej! Förlåt att jag lånar denna tråd lite.. först och främst, grattis till er alla som väntar barn :) vi är i barn-verkstaden och jag undrar om det finns någon här som använde ägglossningstest, specifikt CB rosa, när i förhållande till den glada gubben hade ni sex? :) stort grattis igen till er allihopa, hoppas på att få ansluta till en sån här tråd inom en snar framtid :)


    Vi körde också på äl-test från cb, de rosa, och vi hade sex en gång samma dag äl-testet visade positivt och otroligt nog räckte det för att bli gravid. Glad
Svar på tråden Bf augusti 2022