• Anonym (Ts)

    Hål i öronen på småbarn?

    Upplever att de flesta är emot hål i öronen på småbarn men ändå ser jag ganska ofta småbarn runt ett år, senast idag, med hål i öronen. Så det är inte så ovanligt ändå. Vad anser ni om det? När är det okej med håltagning i öronen?

  • Svar på tråden Hål i öronen på småbarn?
  • Spucks
    Anonym (i) skrev 2021-11-25 15:04:32 följande:
    Japp, en kattunge som kom till mig tidigare eftersom hennes mamma stötte bort henne, så fick sköta "spädbarnstiden" under ett tag. Nu när hon börjar få smakportioner tyckte jag att det var hög tid för lite bling
    Inte konstig att mamman stötte bort henne. Matten borde ha borrat hål i kattungens öron direkt efter födseln, då hade mamman säkert tyckt att ungen är fin nog för att behålla. Tur katten är hos dig nu Hjärta
  • Kexsmula
    Drottningen1970 skrev 2021-11-25 13:43:07 följande:

    Ingen aning? Vet du?


    Det var ju du som påstod att detta ämne ofta diskuterades internt inom ditt parti. Vilket är det som lägger krut på denna fråga?
  • Mimosa86
    Hercai skrev 2021-11-24 19:11:46 följande:

    Att se på när hon fick hålen var lika jobbigt som att se henne få alla vaccin, men det går ju fort över och man kan trösta sitt barn efter det.

    Skillnaden är ju att det ena resulterar i örhängen vilket det andra inte gör (att nypa), dessutom är det ena lagligt medan det andra är olagligt.


    Skillnaden är att vaccinering är ett måste för att inte försätta sitt barn i livsfara.

    Att ta hål i öronen är ett rent skönhetsingrepp som inte fyller någon fysisk funktion. Och som med alla skönhetsingrepp ska personen ha en mognad för att själv ta det beslutet. Ingen människa ska utföra ett onödigt ingrepp på ett barn som inte själv kan föra sin talan.

    Vad är nästa steg? Tatuera sitt spädbarn? Pierca naveln? Sätta in porslinfasad i munnen?
  • Anonym (faktor)

    Förutom samtyckes-aspekten tycker jag att det är väldigt osmart att ta hål i öronen på småbarn.

    Allergier bara ökar och ökar, och nickelallergi kan hindra ditt barn från att välja flera olika yrken i framtiden. 

    Barn har ingen koll på vilka örhängen som är äkta/nickelfria heller utan köper ofta vad för skräp som helst bara det är "fint".


    "Nickelallergi är den vanligaste formen av kontaktallergi i Sverige och drabbar ungefär 15 procent av alla kvinnor. Oftast bryter allergin ut efter att man har tagit hål i öronen eller någon annan kroppsdel ? både håltagningsinstrumenten och äkta och oäkta smycken innehåller nämligen nickel.


    Andra får eksem och utslag på grund av att de kommer i kontakt med föremål som ger ifrån sig mycket nickel genom arbetet. Kassör, låssmed, snickare och metallarbetare är några yrken som är särskilt utsatta. Svår nickelallergi kan leda till sjukskrivning och ibland till och med att man måste byta yrke. I sällsynta fall kan nickelallergiker även utveckla överkänslighet mot viss mat som innehåller höga halter av nickel.


    Nickelallergi är betydligt ovanligare hos män än hos kvinnor. Det beror inte på någon genetisk skillnad utan helt enkelt på att kvinnor i högre grad kommer i kontakt med nickel. Det förekommer också hos barn. Det kan vara bra att veta att nickelallergi varken är smittsamt eller ärftligt. Det säkraste sättet att undvika nickelallergi är att låta bli att skaffa en piercing, framförallt i öronen. Har man en gång utvecklat allergin finns överkänsligheten kvar hela livet. Däremot kan symtomen behandlas effektivt, så att du slipper besvärliga eksem och utslag."

    www.astmaochallergilinjen.se/allergi/olika-typer-av-allergi/nickelallergi

  • Glinda från Oz
    Anonym (i) skrev 2021-11-25 13:49:26 följande:

    Jag har gjort 2 piercingar i öronen på min hund. Det är ju upp till föräldrar/mattar/hussar att bestämma tydligen och jag vill att min lilla chihuahua ska ha glitter i öronen. Jag är säker på att hunden också älskar det! Precis lika mycket som ett spädbarn gör.

    Nu är det kattens tur att bli skjuten i örat med pistol


    Vilken larvig kommentar. Människor och djur är inte samma sak, vänd på det istället. Båda mina katter har en örontatuering och ett chip i nacken, ingen skulle komma på tanken att göra det på ett barn oavsett om barnet var nyfött eller 17 år gammalt.
  • Anonym (faktor)
    Glinda från Oz skrev 2021-11-25 19:38:17 följande:
    Vilken larvig kommentar. Människor och djur är inte samma sak, vänd på det istället. Båda mina katter har en örontatuering och ett chip i nacken, ingen skulle komma på tanken att göra det på ett barn oavsett om barnet var nyfött eller 17 år gammalt.
    Nu förväxlar du funktion med fåfänga.

    Att chipmärka djur har ett syfte, att kunna hitta och identifiera djuret om det springer bort.

    Att sätta örhängen har ingen sådan funktion.
  • Spucks
    Kexsmula skrev 2021-11-25 18:45:07 följande:
    Det var ju du som påstod att detta ämne ofta diskuterades internt inom ditt parti. Vilket är det som lägger krut på denna fråga?
    Nej, det skrev hon inte.
  • Drottningen1970
    Kexsmula skrev 2021-11-25 18:45:07 följande:

    Det var ju du som påstod att detta ämne ofta diskuterades internt inom ditt parti. Vilket är det som lägger krut på denna fråga?


    Det sa jag faktiskt inte. Jag svarade på en fråga där det ifrågasattes varför jag inte gjorde nåt vettigt med min tillvaro istället för att diskutera öronhåltagning. Då svarade jag att jag anser det vettigt att diskutera frågan i exempelvis forum för att väcka opinion. Sedan berättade jag om mitt engagemang mot könsstympning av pojkar som jag anser faller inom samma kategori som att sticka hål på bebisar. Nämligen kroppsmodifiering på barn. Berättade att jag är politiskt aktiv, skriver debattartiklar etc.

    Jag tyckte det var tydligt, men uppenbarligen var jag luddig. Men jag ser ingen anledning till att även frågan om öronhåltagning skulle kunna diskuteras. Det kanske har gjorts i många partier, det krävs ju bara att någon tar upp frågan. Men om diskussionerna inte resulterar i en motion så är det ju inget som nån utomstående får veta. Så ditt krav på att jag ska redogöra för vilka partier som diskuterar frågan internt kan jag omöjligt besvara. Jag har ingen aning. Du får väl ringa runt och fråga om du vill veta.
  • Anonym (XXX)

    Hål i öronen på småbarn är alldeles förfärligt, och borde förbjudas. Men detta är ännu en punkt där våra makthavare inte vågar göra något, p.g.a. att det är dels invandrare och dels vårt eget White Trash som gör detta. Och dessa grupper får man absolut inte kritisera. 

    Jag tycker att åldersgränsen borde ligga någonstans vid 16 år. Inte förrens då, kan barn/unga börja väga för- och nackdelar mot varandra, och se de eventuella konsekvenserna av sitt handlande. 

  • Anonym (Kulturrasismen flödar :D)

    Kulturrasismen fullkomligt flödar i tråden :D När jag var barn hade jag hål längs med hela kanten på bägge öron redan i dagis. Piercad näsa när jag var 12, navelpiercing när jag var 14 och trampstamp hos svartjobbande tatuerare i 15årspresent.

    Nu är jag inte grek eller syrian men väldigt mycket småstads White-trash. Vi gör också sånt.

    Eller inte jag personligen, när dottern är 18 är det ok inte före, men jag har ju alltid vart lite rebellisk och motvalls av mig. 

Svar på tråden Hål i öronen på småbarn?