• Tor 25 nov 2021 08:22
  27166 visningar
  216 svar
  Inlägg från Guldnovan Visa alla inlägg
  216
  27166

  Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

  Är det för tidigt efter ett avslut kan det vara svårt att vara vänner. Det kan gå bättre senare när man kommit ur de värsta känslorna men ofta funkar inte det heller...

 • Tor 25 nov 2021 09:15
  #9
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-11-25 09:01:10 följande:

  Tack för svar! Ja så känns det att det skulle bli väldigt jobbigt med vänskap och ses. Jag kommer hela tiden gå och hoppas att hon ändrat sig, och bli besviken när jag går hem. Sen är det det att hon säkert börjar dejta andra snart och det kommer bli ännu jobbigare. 

  Att hon vill vara vän är nog sant, för vi har bl a ett gemensamt stort intresse. Men det är väl också ett mjukare sätt att säga att hon vill avbryta här.

  Just nu, som säkert de flesta i min sits, så tänker jag finns det något sätt att få henne intresserad igen. Jag tänker vad ska jag svara på "hur mår du?" som hon frågade igår. Antingen säga sanningen att jag mår kasst, vilket hon väl borde förstå, eller säga att jag är ok typ, eller som nu inte svara alls... 

  Har också läst om "No contact rule", ingen kontakt alls under några veckor, att det ibland kan gå den som bröt upp att börja sakna den andre. Men det kanske bara är nåt de hittat på för att sälja sina dejtingböcker. 


  Lyssna på din magkänsla. Pallar du att vara vän nu direkt med risken att du får veta allt hon gör? Inte för att hon nödvändigtvis kommer träffa nån ny på stört mem du förstår vad jag menar? Backa och ta det lugnt. Du kan svara Jo tack det är ok med mig. Hur är det själv? Då har du inte sagt att det är toppen eller katastrof utan ok bara.

  Jag tror du kommer klara det här fint. Du svarar på dina egna funderingar på ett bra sätt.
 • Tor 25 nov 2021 14:04
  #21
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-11-25 13:54:40 följande:

  Ja... känns konstigt och fel att ignorera... Men just nu kan jag ta mig för nåt annat. Att säga vi ska bryta kontakten helt är ju inte heller så trevligt om hon gärna vill ha mig som vän. Men kanske bara nåt hon sa.


  Du sa det själv tidigare....att det kanske bara var ett mjukare sätt att avsluta. Man vill ju oftast inte vara överjävlig för man förstår ju att man gör nåt som sårar.
 • Tor 25 nov 2021 14:14
  #25
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-11-25 14:00:48 följande:

  Tack! Jag vet inte om jag ska svara att det är "ok" heller när det inte är det, om det gör nåt gott i det att inte vara ärlig. Känner mig ju ledsen och besviken för vi byggde upp mycket om en ev. framtid tillsammans och sa alltid hur mycket vi tyckte om varann och saknade varann, inget verkade "fel" från hennes sida, inga varningstecken. Jag förstår inte riktigt.


  Nu ska jag inte gå in och mamma dig för jag vet ju inte hur gammal du är. Men du beskriver är typiskt för de flesta förhållanden. Man blir förälskad och känslor och fantasier får eget liv. Även för mig som snart är 56. Antingen fortsätter det och blir verklighet eller så går det inte vidare till nästa fas och dör. Mitt senaste fh varade i 10 mån och vi började fundera på att bli sambo. Då ungefär avtog förälskelsen istället för att gå vidare. Vi avslutade och det gick fort. Noll kontakt efter det enligt bådas önskan.
 • Ons 1 dec 2021 17:26
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-12-01 15:01:56 följande:

  Jag kom att tänka på detta nu. Män och kvinnor kan ju vara vänner och umgås på tu man hand, men är det inte lite konstigt att bli vän med någon som man dejtat och haft sex med? Hur blir en sån vänskap sen när hon eller jag träffat nån annan t ex?


  Det är inget konstigt för många. För andra funkar det inte. Tänk hur det är för de som har barn och gift om sig. Ett ex blev min kollega senare. Inga problem där.
 • Ons 1 dec 2021 18:10
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-12-01 18:07:01 följande:

  Jo men skillnad på att vara kollega och att man har barn tillsammans med sitt ex mot att umgås på tu man hand som vänner. Men kanske inte är nåt konstigt för det mesta.


  Nej det funkar för många. Andra inte. För en del funkar det ju inte om man har barn heller tyvärr.

  Jag umgås med exet på tu man hand även utanför jobbet. Finns nog många varianter på hur relationen efter uppbrott ser ut.
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?
Logga in
Bli medlem