• andiie

    Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

    Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-11-24 22:14:13 följande:

    Jag har dejtat en tjej under en tid. Vi fick kontakt över Facebook där vi redan då utvecklade starka känslor för varann, och när vi väl sågs hemma hos henne så blev dom ännu starkare och vi började prata om att bli tillsammans. Men idag, under fjärde dejten, berättade hon helt plötsligt att känslorna svalnat för mig. Så nu känner jag mig inte på topp och har svårt att smälta det hela. Jag som trodde vi skulle ha en framtid tillsammans.

    Det jag funderar på är hur jag ska hantera detta, och hur jag ska bete mig mot henne. Hon har nyss skrivit och frågat hur jag mår, och jag vet inte vad jag ska svara på det. Vad tycker ni? För självklart mår jag kasst. Samtidigt finns det förstås hopp hos mig om att hon kanske ska ändra sig och vilja ge det ett försök till, och att då visa att man är nere och ledsen kanske bara gör det värre mot att visa att man har annat för sig och tar det inte så allvarligt. 

    Att fortsätta prata med henne och ses som vänner, som hon verkar vilja göra, är det egentligen en bra idé? Just nu känner jag ju att jag vill vara med henne så mycket som möjligt, men när hon inte är intresserad längre så blir jag kanske bara mer nedstämd av det. Jag kommer nog ha kvar mina känslor och mina förhoppningar. 


    Hej vännen!

    Jag förstår att det här känns jättejobbigt för dig. Förhoppningar som går till spillo. Kärlek och det fina som det hade kunnat bli. Det där är svårt.

    Mitt råd är att eliminera så mycket kontakt det bara går och sedan låta tiden gå. Låt sorgen få plats men försök också ersätta din dejt med något annat specifikt. T.ex. ett mål/något du brinner för. Du har också tur om personen inte ingår i din vardag på nåt sätt, för att slippa bli triggad allt för mycket!

    Det kommer att ordna sig! Ta väl hand om dig!
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?