• Vandra­ren80
    Thu 25 Nov 2021 14:14
    41902 visningar
    216 svar
    +1
    216
    41902

    Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

    Tycker absolut inte att du ska gå med på att vara vänner. Helt enkelt för att det inte är det du vill. Nu vet jag inte hur långt ni kom dejtingmässigt, om ni kysstes? Hade sex? Du nämnde 4 dejter.

    Oavsett så hade jag i ditt ställe sagt typ något sånt här. "Tråkigt att du känner som du gör. Jag hade skitkul på våra dejter, så att gå från det till bara vänskap räcker tyvärr inte för mig, så jag måste tyvärr säga nej till vänskap hur mycket jag än gillar dig. Skulle du vilja ta upp tråden igen någon gång så är du jättevälkommen att höra av dig. Önskar dig det bästa."

    Nåt sånt.. Typ.

    Sen går du vidare i den mån du kan. Sannolikheten att hon vill börja dejta dig igen är inte stor, men större än om du försöker gå" friendzone"-vägen. Här visar du åtminstone tydligt vad du vill, och du visar att du inte är desperat nog att nöja dig med vänskap. Och även om det inte blir ni igen så kommer hon åtminstone att respektera dig mer, just för att du står upp för vad du vill.

    Om hon sen hör av sig över text etc och frågar hur det är, så säg givetvis att det är bra, och om du har gjort nåt kul så är det inte fel att nämna det. Fråga gärna tillbaka, men håll det i övrigt kort, även om det är svårt.

    Mina två cent, inte för att man är någon expert på det här med dejting.. men ändå.

  • Vandra­ren80
    Thu 25 Nov 2021 15:17
    #38
    Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-11-25 14:45:32 följande:

    Ja vi kysstes på varje dejt och hade sex en gång som inte gick så bra dessvärre.

    Jag kommer nog ha svårt för att bara säga definitivt hejdå till någon som jag jag ändå tycker om som person, trots det jobbiga med känslorna. Det är så mycket jag uppskattade med det lilla vi hade att det skulle kännas så fel att bryta totalt. Vi hade mycket gemensamt, trots våra olikheter. Hon har en julklapp till mig, och jag till henne. Det är en sak som strular till det lite. Men hon kanske känner annorlunda. Hon är mer impulsiv än mig så att bara tvärvända och radera en person från sitt liv är kanske inte så stor grej för henne som för mig. Svårt att veta. Men jag kommer nog svara henne nån gång snart så jag.

    Det är ju en nedgradering att gå med på att bli vän, men samtidigt om jag inte hade haft känslorna för henne så hade jag gärna varit hennes vän. Vänner med liknande intressen får man aldrig för mycket av. Men kanske ditt förslag ger större förhoppning om att det blir något längre fram i tiden, att jag mer stod för vad jag ville.


    Jag förstår verkligen att det är svårt att kapa med någon man tycker om. Det är lätt att ge råd såhär, men är såklart medveten om att det är en helt annan sak när man är i det. De där j****a känslorna alltså.

    Men du bör veta att går du med på vänskap, då hamnar du i det facket. Och det kan mycket väl vara rätt, du verkar tycka om henne oehört, så det kan ju vara värt att offra chansen för mer än vänskap. Sålänge du är medveten om att något romantiskt blir det inte när man väl kommit dit, samt att hon såklart kommer att dejta andra etc.

    Jag känner med dig, de flesta av oss har i en eller annan form varit i de situationerna.
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?