• Anonym (Nedst­ämd romant­iker)
    Wed 24 Nov 2021 22:14
    41467 visningar
    216 svar
    -1 +1
    216
    41467

    Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

    Jag har dejtat en tjej under en tid. Vi fick kontakt över Facebook där vi redan då utvecklade starka känslor för varann, och när vi väl sågs hemma hos henne så blev dom ännu starkare och vi började prata om att bli tillsammans. Men idag, under fjärde dejten, berättade hon helt plötsligt att känslorna svalnat för mig. Så nu känner jag mig inte på topp och har svårt att smälta det hela. Jag som trodde vi skulle ha en framtid tillsammans.

    Det jag funderar på är hur jag ska hantera detta, och hur jag ska bete mig mot henne. Hon har nyss skrivit och frågat hur jag mår, och jag vet inte vad jag ska svara på det. Vad tycker ni? För självklart mår jag kasst. Samtidigt finns det förstås hopp hos mig om att hon kanske ska ändra sig och vilja ge det ett försök till, och att då visa att man är nere och ledsen kanske bara gör det värre mot att visa att man har annat för sig och tar det inte så allvarligt. 

    Att fortsätta prata med henne och ses som vänner, som hon verkar vilja göra, är det egentligen en bra idé? Just nu känner jag ju att jag vill vara med henne så mycket som möjligt, men när hon inte är intresserad längre så blir jag kanske bara mer nedstämd av det. Jag kommer nog ha kvar mina känslor och mina förhoppningar. 

  • Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Wed 24 Nov 2021 23:13
    #2
    Anonym (Nej) skrev 2021-11-24 22:50:29 följande:

    NEJ ni ska inte vara vänner!! Hon vågar bara inte dumpa dig rakt av, istället ska hon få fördelen av en till vän, medan du är den som kommer att må skitdåligt av att fortsätta träffas och i slutänden kommer det ändå bara rinna ut i sanden!

    Slöseri på tid, och du kommer bara må dåligt. Säg åt henne att det är bättre att ni går skilda vägar.


    Ok, tack för svaret! Har du förresten någon insikt i om det att köra på radiotystnad ett tag framöver kan få den andre att börja sakna en själv och undra? Det är väl kanske en form av manipulation, samtidigt är det ju ett sätt för mig att få bort känslorna för henne.

    Finns ju något de kallar "No contact rule" har jag googlat mig fram till.
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 08:14
    #4
    Anonym (Snow) skrev 2021-11-25 05:15:32 följande:

    Jag har varit med om det, och klarade inte av det. Det var för jobbigt att tänka på att hon skulle träffa andra killar.
    Hon förstår säkert om du förklarar det för henne.


    Aha. Ja det är det jag främst är rädd för om vi ska fortsätta umgås som vänner. Men om jag kör total radiotystnad ett tag framöver så ger det ju både mig möjlighet att få bort känslorna och henne tid att fundera på om hon gjorde rätt.
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 09:01
    #7
    Anonym (ppp) skrev 2021-11-25 08:26:23 följande:

    Du är inte i läge att klara av att vara bara vän just nu. Då är det alltid bättre att bryta helt. Vill du, kan du vara ärlig och säga precis så till henne så att hon fattar.
    Varför hon vill vara vän, är kanske mer av någon slags bekräftelsebehov från henne? Jag vet inte, men det kan vara svårt för en del att kapa helt, trots att man är den som inte vill vara ihop. 

    Om du är ärlig och säger som det är, så är det sen upp till henne att eventuellt ta kontakt senare om hon kommit på att du kanske ändå är den rätte. Då blir det upp till dig att välja hur du vill ha det, den dagen. Men just NU är det bättre att ni inte har kontakt alls. 


    Tack för svar! Ja så känns det att det skulle bli väldigt jobbigt med vänskap och ses. Jag kommer hela tiden gå och hoppas att hon ändrat sig, och bli besviken när jag går hem. Sen är det det att hon säkert börjar dejta andra snart och det kommer bli ännu jobbigare. 

    Att hon vill vara vän är nog sant, för vi har bl a ett gemensamt stort intresse. Men det är väl också ett mjukare sätt att säga att hon vill avbryta här.

    Just nu, som säkert de flesta i min sits, så tänker jag finns det något sätt att få henne intresserad igen. Jag tänker vad ska jag svara på "hur mår du?" som hon frågade igår. Antingen säga sanningen att jag mår kasst, vilket hon väl borde förstå, eller säga att jag är ok typ, eller som nu inte svara alls... 

    Har också läst om "No contact rule", ingen kontakt alls under några veckor, att det ibland kan gå den som bröt upp att börja sakna den andre. Men det kanske bara är nåt de hittat på för att sälja sina dejtingböcker. 
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 09:03
    #8
    Guldnovan skrev 2021-11-25 08:22:09 följande:

    Är det för tidigt efter ett avslut kan det vara svårt att vara vänner. Det kan gå bättre senare när man kommit ur de värsta känslorna men ofta funkar inte det heller...


    Ja det känns som det är svårt att bara vara vän nu. Men samtidigt vill jag träffa henne så himla mycket, som en drog ju. Bara det att jag kommer gå hem besviken antagligen, att hon inte ändrat sig.  
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 13:51
    #15
    Anonym (Mjo) skrev 2021-11-25 10:21:19 följande:

    Hon låter fruktansvärt omogen som kan pendla så där. Nånting säger mig ändå att hon inte är så ung ändå. Hur gamla är ni?


    Det stämmer. Hon är 35 år och jag några år äldre. Jag tycker också det är ett omoget beteende som jag inte riktigt förstår. Första dejten gick jättebra och hon blev mer och mer förälskad i mig, men sen bara det vände på en dag utan att något särskilt hänt vad jag vet.Vi hade för olika personlighet tyckte hon, men det visste hon ju redan i så fall. Jag tycker att man får ge det fler chanser när vi ändå haft det bra på tidigare dejter.
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 13:52
    #16
    Anonym (Mjo) skrev 2021-11-25 10:41:37 följande:

    Hon kanske bara var ute efter sex? Finns många ?fina? tjejer som gör så, tro inte på allt du läser på Familjeliv att det bara skulle vara killar som håller på så.


    Kan ha varit en faktor i det och att det inte kändes bra där. Men hon pratade samtidigt om en framtid tillsammans och hur det kunde se ut.
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 13:54
    #17
    Anonym (Nej) skrev 2021-11-25 09:55:43 följande:
    Hon kommer inte sakna dig... Dessutom är det manipulativt, och en sån "kompis" vill ingen ha.

    Bete dig moget och säg till henne att ni ska bryta kontakten istället.
    Ja... känns konstigt och fel att ignorera... Men just nu kan jag ta mig för nåt annat. Att säga vi ska bryta kontakten helt är ju inte heller så trevligt om hon gärna vill ha mig som vän. Men kanske bara nåt hon sa.
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 13:56
    #18
    Anonym (Erfaren_man) skrev 2021-11-25 09:36:31 följande:

    Hon är på god väg att skicka dig till sin ökända Friend Zone. När hon väl förpassat dig dit så är det helt kört. 

    Nu gäller det att du visar att du är en Man och inte en hen-ifierad, självkastrerad, genusmanipulerad feministman med fittmössa på huvudet. 

    Vill du att hon ska känna attraktion till dig så får du tuffa till dig lite och vägra bli hennes "vän". Var en Man, inte en mjukiskompis. 


    Inget fel att bli vän med henne, men det får ju bli när jag inte är så intresserad längre. Annars blir det ju bara jobbigt. Jag vet ju inte heller ifall hon ändrar sig, lika snabbt som hon ändrade sig i detta att inte vilja dejta längre.
  • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
    Thu 25 Nov 2021 14:00
    #20
    Guldnovan skrev 2021-11-25 09:15:06 följande:
    Lyssna på din magkänsla. Pallar du att vara vän nu direkt med risken att du får veta allt hon gör? Inte för att hon nödvändigtvis kommer träffa nån ny på stört mem du förstår vad jag menar? Backa och ta det lugnt. Du kan svara Jo tack det är ok med mig. Hur är det själv? Då har du inte sagt att det är toppen eller katastrof utan ok bara.

    Jag tror du kommer klara det här fint. Du svarar på dina egna funderingar på ett bra sätt.
    Tack! Jag vet inte om jag ska svara att det är "ok" heller när det inte är det, om det gör nåt gott i det att inte vara ärlig. Känner mig ju ledsen och besviken för vi byggde upp mycket om en ev. framtid tillsammans och sa alltid hur mycket vi tyckte om varann och saknade varann, inget verkade "fel" från hennes sida, inga varningstecken. Jag förstår inte riktigt.
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?