• Tor 25 nov 2021 15:58
  28913 visningar
  216 svar
  +1
  Inlägg från elin1989 Visa alla inlägg
  216
  28913

  Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

  Guldnovan skrev 2021-11-25 08:22:09 följande:

  Är det för tidigt efter ett avslut kan det vara svårt att vara vänner. Det kan gå bättre senare när man kommit ur de värsta känslorna men ofta funkar inte det heller...


  Varför ska man vara vänner överhuvudtaget med någon man bara har träffat 4 gånger?
 • Fre 26 nov 2021 00:00
  #72
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-11-25 16:03:26 följande:

  Vi har ju pratat mycket över Facebook också.


  Jag tycker att du ska fundera på varför du fäster dig så mycket vid någon du har träffat 4 gånger. Det låter inte så sunt.

  Om man har träffat en person fyra gånger så är det helt naturligt att man blir besviken om de väljer att avsluta. Man får bli ledsen och ligga på soffan och tycka synd om sig själv en helg. Men sen får det vara bra. Ni har ingen relation för att ni har pratat en del på Facebook. Det är bara att gå vidare. Finns inga skäl till att du ska bli kompis med henne. Sen vet jag inte vad du (och hon) menar med kompis. Vill hon att ni ska fortsätta prata på Facebook? Vill hon att ni ska ses och typ gå på bio och spela padel? Då är det bara att säga nej, du hade hoppats på mer än vänskap.
 • Ons 8 dec 2021 10:12
  +1
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-12-05 21:24:27 följande:

  Ja jag får fokusera på mitt eget välmående. Ignorering gör nog antingen att hon blir jätteledsen och deprimerad eller att hon blir iskall och inte bryr sig, kanske blockar en.

  Nu har jag gjort mer efterforskning och det är nog så att hon har borderline personlighet. Överallt jag läser så är det nästan bara eländigt om man är i relation, vän eller partner, med någon som har detta. De verkar som att de kan idealisera en person väldigt mycket, och kan skifta helt plötsligt och nedvärdera personen, avsluta relationen. Relationen i sig verkar vara en emotionell berg och dalbana.

  Hon verkar som sagt knappt ha några vänner. Antar hon har stora problem att få det pga sin störning. Att män har stuckit kommer jag nog förstå varför om jag fortsätter hålla lite kontakt. Men nu har jag bättre kontroll på mina känslor.


  Jag tycker att du ska fokusera på dina egna eventuella anknytningsproblem istället för att sitta och sätta en massa diagnoser på en tjej du har träffat 4 gånger. Hon har nu anknytningsproblem, narcissism och borderline om jag har förstått det rätt? Du beter dig jättekonstigt. Om du inte vill vara vän med henne och känner att hon spelar spel, släpp henne och sluta svara. Hon kommer inte att bli deprimerad för att du slutar svara henne.
 • Tor 9 dec 2021 17:25
  +1
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-12-09 11:10:18 följande:

  Har du själv aldrig blivit dumpad? Det är inte så lätt att bara släppa någon man är förälskad i, när hon hör av sig varje dag och ger en hopp.

  Jag har inte berättat om alla detaljer så jag tycker det är lite dumt av dig att säga att jag beter mig jättekonstigt. Men det är sant att man tänker oftast inte så rationellt när någon brutit upp med en.

  Hon har inte narcissism, men borderline (eller liknande) finns det en del som tyder på att hon har. Med en sådan tragisk barndom som hon hade så är det troligt att man får det. För mig har det hjälpt att läsa om det för att försöka förstå hennes beteende och själv kunna gå vidare, eller bestämma om jag vill ha henne som vän.


  Vi har alla betett oss konstigt i vissa relationer och situationer. Det gör dig inte till en dålig människa. Men det innebär att det bästa du kan göra är att analysera ditt eget beteende, inte sitta och diagnostisera en tjej du har träffat 4 gånger med borderline. Och hon har ju inte "brutit upp" med dig, ni känner knappt varandra. Du reagerar liksom alldeles för starkt på situationen.
 • Fre 10 dec 2021 23:04
  Anonym (Nedstämd romantiker) skrev 2021-12-10 00:40:25 följande:

  De flesta får nog "anknytningsproblem" när de plötsligt blir dumpade av någon de är förälskade i. Den som dumpar någon borde inte ha några anknytningsproblem.


  Nej det får de inte. Jag trodde att det var hon som hade anknytningsproblem?
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?
Logga in
Bli medlem