• jag1

    Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

    Anonym (kvinna 70 plus) skrev 2021-12-10 18:20:00 följande:

    Ogillar innerst inne diagnostisera skilda fenomen som dyker upp i trådar som den här, men när vi ändå "är i tagen"... Hänsyn och ett par till skribenter och TS lyfter en s k "reservhög" av kvinnor/män "att ta till" när det kärvar på dejtingfronten.

    Anser personligen beteendet mycket manipulativt och på snudd i närheten av psykopatens manipulerande med människors känslor. Knappast av godo! Att leka med människors känslor (särskilt dem färgade av förälskelse emotioner). Hjärtlöst? ... Blir ju en slag holding av en människas hjärta liksom. Hur tänker en individ innerst inne som tillämpar metoden vore intressant att veta något om!

    Vad säger ni Hänsyn och TS?


    Bra rutet! Kvinna 70 plus!,Kunde inte sagt det bättre själv :) Så oerhört fult gjort att leka med andras känslor. Bara namnet "reservhög" låter samma som nån slags skräphög. Du duger inte nu, men kamske sen. Så oerhört manipulativt och fult gjort. Jag blir bestört av hur lätt människor leker med andras känslor. För även om dessa som hamnar i "reservhögen" inte är medvetna om att dom placerats just där, så tror jag ärligt att det en dag kommer att skina igenom. En märker när en inte är riktigt älskad. Den här metoden är bland det fulaste jag hört. Som om en människa inte klarar av att vara ensam, utan måste ha någon i reserv. .. Bättre att arbeta med sin självkänsla. Varför gör jag så mot en annan människa och i.längden mot mig själv? Bara lite reflektioner från min sida.
  • jag1
    Anonym (kvinna 70 plus) skrev 2021-12-10 22:44:10 följande:

    Utmärkt sagt jag1! För du sätter verkligen fingret på den springande punkten! Bättre än jag själv gjorde. Oerhört fult att leka med andras känslor. Systemet med reservmänniskor i sitt liv bedrövligt. Begreppet "reservhög" går att jämställa med "skräphög" rakt av. Huvudet på spiken. Instämmer vidare i att arbete med sitt inre är att föredra framför dra in oskyldigt folk i sitt eget "inre ensamhetsdrama". I förlängningen återkommer negativt bemötandet av våra medmänniskor som en bumerang genom karmalagen. Tyvärr för den som kör spelet.        


    Tack! Jag instämmer även i alla ord du säger ovan. Tack du med för kloka tankar!
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?