• Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:04
  33081 visningar
  216 svar
  216
  33081

  Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

  Anonym (var ärlig) skrev 2021-11-25 13:58:51 följande:
  Var ärlig. Säg att du mår skit av hennes besked och att det inte funkar att vara vänner just nu eftersom du vill mer än henne. 

  När mitt ex frågade mig hur jag mådde en tid efter vi gjort slut svarade jag bara "skit". Visst, det blev en obekväm tystnad men han visste om att jag ville ha total ärlighet, man ställer inte frågor som man inte vill ha ett ärligt svar på helt enkelt. Och eftersom jag mådde skit så svarade jag skit. 

  Vi fortsatte att vara vänner efter det, är vänner än idag, 20 år senare även om det tunnats ut en del då vi har familjer på varsitt håll i olika delar av landet men det hade inte funkat utan ärlighet. 
  Ja jag tänker också det är bättre att vara ärlig. Det svåra är ju det där att jag vill så gärna träffa henne och vara med henne, för jag har ju känslor för henne, och jag tänker kanske det finns hopp att hon ändrar sig. Men samtidigt vet jag ju att vara vän med nån man är intresserad av inte funkar så bra.

  Kanske jag ska prova att träffa henne en gång till och se om det sker nåt mirakel, en sista chans.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:10
  #23
  Guldnovan skrev 2021-11-25 14:04:19 följande:
  Du sa det själv tidigare....att det kanske bara var ett mjukare sätt att avsluta. Man vill ju oftast inte vara överjävlig för man förstår ju att man gör nåt som sårar.
  Hon har dock sagt att hon vill träffas igen, hon ska ge mig en julklapp t ex. Vi har även ett gemensamt intresse så inte omöjligt att hon skulle vilja det. Hon har dock sagt att tidigare dejter hon haft som inte gått vägen har slutat kontakta henne, och hon har tolkat det som att de var bara ute efter sex. Men man kan ju lika gärna tolka det som att de också fallit för henne och inte orkade vara vän med nån som de har känslor för.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:45
  #29
  Vandraren80 skrev 2021-11-25 14:14:53 följande:

  Tycker absolut inte att du ska gå med på att vara vänner. Helt enkelt för att det inte är det du vill. Nu vet jag inte hur långt ni kom dejtingmässigt, om ni kysstes? Hade sex? Du nämnde 4 dejter.

  Oavsett så hade jag i ditt ställe sagt typ något sånt här. "Tråkigt att du känner som du gör. Jag hade skitkul på våra dejter, så att gå från det till bara vänskap räcker tyvärr inte för mig, så jag måste tyvärr säga nej till vänskap hur mycket jag än gillar dig. Skulle du vilja ta upp tråden igen någon gång så är du jättevälkommen att höra av dig. Önskar dig det bästa."

  Nåt sånt.. Typ.

  Sen går du vidare i den mån du kan. Sannolikheten att hon vill börja dejta dig igen är inte stor, men större än om du försöker gå" friendzone"-vägen. Här visar du åtminstone tydligt vad du vill, och du visar att du inte är desperat nog att nöja dig med vänskap. Och även om det inte blir ni igen så kommer hon åtminstone att respektera dig mer, just för att du står upp för vad du vill.

  Om hon sen hör av sig över text etc och frågar hur det är, så säg givetvis att det är bra, och om du har gjort nåt kul så är det inte fel att nämna det. Fråga gärna tillbaka, men håll det i övrigt kort, även om det är svårt.

  Mina två cent, inte för att man är någon expert på det här med dejting.. men ändå.


  Ja vi kysstes på varje dejt och hade sex en gång som inte gick så bra dessvärre.

  Jag kommer nog ha svårt för att bara säga definitivt hejdå till någon som jag jag ändå tycker om som person, trots det jobbiga med känslorna. Det är så mycket jag uppskattade med det lilla vi hade att det skulle kännas så fel att bryta totalt. Vi hade mycket gemensamt, trots våra olikheter. Hon har en julklapp till mig, och jag till henne. Det är en sak som strular till det lite. Men hon kanske känner annorlunda. Hon är mer impulsiv än mig så att bara tvärvända och radera en person från sitt liv är kanske inte så stor grej för henne som för mig. Svårt att veta. Men jag kommer nog svara henne nån gång snart så jag.

  Det är ju en nedgradering att gå med på att bli vän, men samtidigt om jag inte hade haft känslorna för henne så hade jag gärna varit hennes vän. Vänner med liknande intressen får man aldrig för mycket av. Men kanske ditt förslag ger större förhoppning om att det blir något längre fram i tiden, att jag mer stod för vad jag ville.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:49
  #30
  Anonym (Nej) skrev 2021-11-25 14:33:26 följande:
  Den där frasen "vi kan vara vänner" är en av de största lögnerna inom dejting. Nej, hon vill inte vara din vän. I de allra flesta fall är det ett bekvämt sätt att låta saker rinna ut i sanden så man slipper obekvämligheten av att vara ärlig.

  Man är inte otrevlig för att man sätter gränser. Du har ingen skyldighet att vara hennes "vän", särskilt som det bara får dig själv att må dåligt.
  Visst är det ofta ett mjukare sätt att avvisa någon på. Men varför inte bli vänner om man tycker om den som person? Dejtar man nån så tycker man ju i  många fall också om personligheten och annat också, inte bara att man är attraherad. Det vore ju toppen om båda tappade sina känslor samtidigt och man kunde övergå till att bli vänner.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:51
  #31
  Anonym (Mjo) skrev 2021-11-25 14:16:49 följande:

  Troligtvis kommer hon höra av sig till slut om du slutar höra av dig till henne. Hon kanske dejtar andra samtidigt och står och väger och kommer tillbaks till dig om några veckor eller månader när det skiter sig med den andra killen? Och håller dig varm tills dess. Hon kanske har issues ?där uppe?? Så jävla mycket spel från tjejer som påstår sig vara seriösa, vill fan kräkas ibland. Titta mer på hennes handlingar och mindre vad hon säger.


  Ja det är faktiskt möjligt att hon har issues... Hon har ibland ett lite udda sätt att tänka och tycka, men det var det jag ville lära känna mer av ju mer vi dejtade. Sen när man är förälskad ser man ju inte alltid de negativa delarna med personen. Dom kan komma när man får lite distans och känslorna svalnat.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:58
  #33
  Guldnovan skrev 2021-11-25 14:14:38 följande:
  Nu ska jag inte gå in och mamma dig för jag vet ju inte hur gammal du är. Men du beskriver är typiskt för de flesta förhållanden. Man blir förälskad och känslor och fantasier får eget liv. Även för mig som snart är 56. Antingen fortsätter det och blir verklighet eller så går det inte vidare till nästa fas och dör. Mitt senaste fh varade i 10 mån och vi började fundera på att bli sambo. Då ungefär avtog förälskelsen istället för att gå vidare. Vi avslutade och det gick fort. Noll kontakt efter det enligt bådas önskan.
  Då hade du varit en väldigt ung mamma till mig i så fall, är närmare 40. Glad Jo, och fantasier kan väl få extra liv genom chatt och meddelanden, där man ofta väver in egna tankar och kanske bygger upp nåt som är mer idealiserat. Men ni var ihop i 10 mån i alla fall. Och det skedde väl på en dag att förälskelsen avtog?
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 14:59
  #34
  Anonym (Nej) skrev 2021-11-25 14:55:21 följande:
  Men det är ju precis det som är problemet. Hon tycker ju inte om dig, inte tillräckligt. Så här: om hon hade tyckt att du vore så trevlig, intressant osv så hade ni fortfarande dejtat, men det gör hon inte så hon lär inte tycka SÅ mycket om dig, förstår du? Man kan tycka att en person är helt ok men ni kommer aldrig bli särskilt nära vänner oavsett.
  Ja men och tycka om en person och vara attraherad är ju två olika saker, som kan överlappa. Men ens bästa vänner tycker man ju om mycket men har antagligen ingen attraktion till.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 15:05
  #35
  andiie skrev 2021-11-25 14:11:57 följande:
  Hej vännen!

  Jag förstår att det här känns jättejobbigt för dig. Förhoppningar som går till spillo. Kärlek och det fina som det hade kunnat bli. Det där är svårt.

  Mitt råd är att eliminera så mycket kontakt det bara går och sedan låta tiden gå. Låt sorgen få plats men försök också ersätta din dejt med något annat specifikt. T.ex. ett mål/något du brinner för. Du har också tur om personen inte ingår i din vardag på nåt sätt, för att slippa bli triggad allt för mycket!

  Det kommer att ordna sig! Ta väl hand om dig!
  Jo det kanske är det som är bäst... Jag ska nog ändå svara på hennes mess, säga hur jag mår och så. Om hon är den jag trott hon är det känslosamt för henne också detta. Jag vet inte hur hon mår när jag inte svarar. Jag kanske är ovanlig som inte ser friendzonad som även positivt, så länge som jag inte har känslor kvar och vi kan bli bra vänner efteråt.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 15:17
  #37
  Anonym (Nej) skrev 2021-11-25 15:05:55 följande:
  Naturligtvis kan det vara det, men ni har redan haft sex så nån slags attraktion måste ju ha funnits. Hur som helst, hade du haft en tillräckligt intressant personlighet hade hon säkert kunnat fortsätta att träffa dig åtminstone nån gång till. Även en vän tycker man ju mycket om som du säger.
  Svårt att veta. Hon visade ju inga tecken på nåt "fel" efter första dejten, snarare tvärtom. Som sagt så har vi lite olika personlighetsdrag som hon tog upp, men jag tycker man kan fortsätta att träffas och se hur det fungerar. Men känslorna försvann tydligen ganska snabbt.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 25 nov 2021 15:57
  #41
  Vandraren80 skrev 2021-11-25 15:17:44 följande:
  Jag förstår verkligen att det är svårt att kapa med någon man tycker om. Det är lätt att ge råd såhär, men är såklart medveten om att det är en helt annan sak när man är i det. De där j****a känslorna alltså.

  Men du bör veta att går du med på vänskap, då hamnar du i det facket. Och det kan mycket väl vara rätt, du verkar tycka om henne oehört, så det kan ju vara värt att offra chansen för mer än vänskap. Sålänge du är medveten om att något romantiskt blir det inte när man väl kommit dit, samt att hon såklart kommer att dejta andra etc.

  Jag känner med dig, de flesta av oss har i en eller annan form varit i de situationerna.
  Jo de där dumma känslorna som är i vägen... Går med på vänskap? Är jag inte redan i det facket om hon säger vi ska vara vänner? Men kanske blir starkare om jag säger att det kan vi vara.

  Jag funderar på om jag ska ändå träffa henne en gång till, som vänner, och se om det sker nån förändring hos henne, eller om det är vänner som gäller. Bara för att vi är vänner så behöver vi ju inte umgås om det känns jobbigt för mig.

  Alltså, tycka om henne oerhört, det är ju de där känslorna som är där som styr det. Utan känslorna vet jag faktiskt inte hur mycket jag kommer tycka om henne.
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.