• Anonym (B)

    Psykoterapeut tystnadsplikt

    Blev lite paff idag.

    I beslutet från FK står det att de citat: gjort en uppföljning med min psykoterapeut. Denne som jag dessutom slutade träffa för 6 mån sedan. Men det jag reagerade på är att jag ej gett samtycke att de ska få varken kontakta denne eller prata om vad jag sagt till denne. Alltså psykoterapeuter har ju för fan tystnadsplikt?!
    Jag känner ej handläggaren och vill ej att den ska få veta privata saker om mig som jag ej samtyckt till.

    Borde det inte då stå med angående definitionen tystnadsplikt hos vårdpersonal, att den kan brytas när du 1. är fara för dig eller andra 2. utgör fara för barn. 3 Försäkringskassans handläggare får förhöra vårdpersonal utan samtycke 

    Wtf liksom

  • Svar på tråden Psykoterapeut tystnadsplikt
  • Anonym (B)
    Anonym (FK) skrev 2021-11-25 16:35:26 följande:

    Om du har begärt ersättning från FK så finns en rätt långtgående rätt för FK att ta in underlag från vården.


    Borde det inte vara tydligt då? Att man får information iaf. Är en ganska grov sak att gör tycker jag iaf.
  • Anonym (B)
    Anonym (K) skrev 2021-11-25 17:36:24 följande:

    Vad är det som ska vara tydligt? Om beslutet har någon som helst koppling till vad en psykoterapeut skulle kunna berätta kommer de så klart kontakta hen, precis som de hade gjort om det vore en läkare inom Landstinget eller liknande. Fk har riktigt stora rättigheter att ta in sådan information, och de borde ha upplyst dig om att de "kommer att ta in nödvändig information" eller vad det brukar stå. Fk får till och med läsa dina journaler om de anser att det behövs.

    En legitimerad psykoterapeut har tystnadsplikt, annars inte, men även en legitimerad person måste ge upplysningar till Fk.


    Har dessutom inte haft kontakt med denne på 6 månader och kontakten är avslutad så skulle ej säga det på något sätt var nödvändigt eller relevant
Svar på tråden Psykoterapeut tystnadsplikt