• Anonym (Bäst före)

    Vid vilken ålder började du känna dig ful/fulare?

    Medelåldern verkar vara en stor kris för många då utseendet falnar drastiskt, fast jag kan tycka att vissa blir mer attraktiva då och som äldre.  Ofta var dessa inte särskilt snygga som unga men växer till sig.

    Fanns det någon tid/ålder du började känna dig fulare än du gjort tidigare. När åldrandet blivit så tydligt att det påverkade din syn på ditt utseende?

    Är du kvinna eller man?

  • Svar på tråden Vid vilken ålder började du känna dig ful/fulare?
  • Mrs Green

    Jag har aldrig varit jättesnygg så därför har jag inte tänkt speciellt på att jag kanske blivit fulare :) Men jag upptäckte för några veckor sedan (jag är 52 år) att halsen har blivit slappare och rynkigare och det var ingen kul upptäckt..

  • Anonym (35/45)

    Vid 35 men då störde det inte så mycket, jag var fulare än när jag var ung men ändå rätt nöjd med hur jag såg ut. Skulle kunnat vara värre liksom? På allvar först vid 45.

    35 är något som killkompisar kallar "the wall" kvinnor "hit the wall" vid 35. Tycker känslan av vägg kom senare, vid 45.

  • Anonym (tonåren)

    När jag ver 16 började jag känna mig fulare. Sen växte jag upp och nu när jag är 38 har jag aldrig varit vackrare eller sexigare, och heller aldrig haft så många karlar efter mig. Synd om dem dock då jag är lycklingt gift med en underbar kvinna sedan 10 år.

  • Anonym (!)

    Jag har aldrig varit riktigt snygg så jag har lärt mig att inte lägga så stor vikt vid utseendet. Jag har annat jag tycker om med mig själv. 

  • Anonym (35/45)
    Anonym (M) skrev 2021-11-25 18:13:51 följande:

    Jag har aldrig kännt mig så ful som när jag var tonåring. Då var också utseendet en mycket större grej än nu som medelålders. Så jag tänker snarare att mitt förhållande till mitt yttre blivit bättre med åren. Att jag inte är så snygg är ingen stor grej.


    Va? Jag kände mig som snyggast i världen när jag var tonåring. Växte nästan upp framför spegeln och trodde helt och fullt på att jag skulle bli popstjärna (trots att jag inte ens kan sjunga), skådis, modell eller åtminstone porrstjärna. Blev inget av det utan undersköterska i äldrevården istället. Inte riktigt samma nivå, men ändå helt ok.

    Mitt ego var helt skruvat och jag trodde verkligen att jag var vackrast, sexigast, sötast osv. i hela världen.
  • sextiotalist

    Som en del andra som svarat här.

    Jag har också varit väldigt osynlig som tonåring, peakade kring 35, är 61 idag känner mig allt annat än ful.

    Men vi som inte levt på vårt utseende vi kommer troligen inte känna oss fulare med åldern eftersom vi värderar inte oss själva på det sättet.

    Det som hände när jag var kring 35 var det att jag accepterade mig som den jag var och blev nöjd med mig.

  • sextiotalist
    Anonym (L) skrev 2021-11-25 18:39:05 följande:

    Kvinna här.

    Jag är fortfarande ung och snygg men vi får väl se när förfallet börjar. Det är svårt att hitta en snygg och attraktiv kvinna som är över 30. Det går men det är svårare. Efter 35-40 är det mycket svårt. Rent utseendemässigt så brukar män inte förfalla lika snabbt som kvinnor. Det är dock mycket svårt att hitta en snygg och attraktiv man som är över 45.

    Jag bör poängtera (innan någon annan nämner det) att det givetvis finns undantag, precis som med allt annat.

    Man kan träna och ta hand om sin kropp och sitt utseende även fast man börjar bli äldre men man kan aldrig förändra det naturliga åldrandet. Oavsett vad man gör så kommer man att åldras och med åldern kommer också ett fulare utseende, förr eller senare.


    Vet många kvinnor som är väldigt vackra långt upp i åldern. Ålder betyder inte fallerad skönhet.

    Rynkor kan ge karaktär och att åldras naturligt är också vackert
  • Anonym (M)
    Anonym (35/45) skrev 2021-11-25 19:07:43 följande:

    Va? Jag kände mig som snyggast i världen när jag var tonåring. Växte nästan upp framför spegeln och trodde helt och fullt på att jag skulle bli popstjärna (trots att jag inte ens kan sjunga), skådis, modell eller åtminstone porrstjärna. Blev inget av det utan undersköterska i äldrevården istället. Inte riktigt samma nivå, men ändå helt ok.

    Mitt ego var helt skruvat och jag trodde verkligen att jag var vackrast, sexigast, sötast osv. i hela världen.


    Häftigt! (Med självförtroendet ) Jag ägnade aldeles för mycket tid som tonåring åt att noja över mitt yttre.

    Nuförtiden är det inte viktigt på samma sätt alls.

    Men vi båda verkar ha ägnat lite väl mycket energi åt utseende som unga (fast på olika sätt).
  • Anonym (M)
    Anonym (Jajaaj) skrev 2021-11-25 18:32:14 följande:

    Håller med! Fyfan vad man såg ut då. Blir mer nöjd för varje år som går. 


    Ok, jag svarade mer på frågan om när jag kände mig ful. Och känslan av att var ful har aldrig varit så stor som när jag var tonåring. Och då kopplade jag också utseendet väldigt mycket till om jag dög som människa också, något som jag inte alls gör på samma sätt som medelålders. Utseendet generar liksom inte samma känslor nu, vare sig positiva eller negativa. Vilket jag är glad för. Jag känner inte mitt utseende på samma sätt nu, det är inte lika känslomässigt viktigt (på långa vägar).
Svar på tråden Vid vilken ålder började du känna dig ful/fulare?