• Stheno

    Är min kollega attraherad av mig?

    Jag är inte ute efter moralpoliser, jag vet att detta är svinigt och att jag har tveksam moral i det här fallet. För att göra en lång historia kort. Har arbetat på min nuvarande arbetsplats i knappt ett år. Har en ofrivillig attraktion till en kollega, trots att jag är gift. Min kollega är också gift, men jag inbillar mig att mina känslor är besvarade. När vi lämnas ensamma försöker vi småprata men det finns ständigt en tryckande stämning mellan oss, vi har svårt att se varandra i ögonen. Vet dock inte om det beror på endast mina känslor.

    På en aw blev vi båda väldigt fulla och vi satt länge och höll varandra i handen och smekte varandras lår under bordet. När vi sedan sågs på arbetet nästkommande vardag tog jag upp det som hänt med en lite skämtsam ton, han markerade genom att säga att han är gift och han skulle inte riskera sitt äktenskap (vilket inte jag heller vill göra, men den här känslan äter upp mig). Trots detta vill han gärna vara i min närhet, hjälpa mig med diverse tekniska prylar, vi kan stå nära varandra och stirra på kopiatorn när den kopierar, snuddar vid varandra men sedan är det som att han kommer på sig själv och håller mer distans till mig. Jag antar att jag vill veta om det här bara är i mitt huvud och jag inbillar mig eller om det här kanske är tufft för honom också, han är svår att läsa av och NEJ jag kan inte fråga rätt ut med tanke på att han var tydlig med sitt äktenskap. Men varför fortsätter detta? Och hur ska jag göra för att stå ut i den här situationen?

    Känner mig just nu som förtrollad.

  • Svar på tråden Är min kollega attraherad av mig?
  • Stheno
    Anonym (Känner igen) skrev 2021-11-25 20:52:38 följande:

    Han känner samma sak men försöker stå emot det.

    Han vill inte vara otrogen men känner sig attraherad eller förälskad.

    Gör såhär: Om du tänker på alla gånger som du råkat bli nuddad av honom.

    Tänk sedan på alla andra kollegor som du har i tur och ordning och försök minnas hur många gånger det hänt med dem. Att råka nudda någon, gå in i någons intima zon är ett klart tecken på attraktion i nio fall av tio


    Ligger något i det du säger, andra kollegor råkar inte nudda mig, och om jag ställer mig nära så våra armar snuddar eller liknande så flyttar han sig inte, utan det är som att vi båda står kvar och håller andan för det är något i luften liksom. Som att vi båda är medvetna om vad som händer men ingen säger något, kan ju självklart inte veta om det är så eller jag som inbillar mig för att jag vill att det ska vara besvarat..
  • Stheno
    Anonym (Hmm..) skrev 2021-11-25 21:02:43 följande:

    Jag tror inte att han är intresserad men att han märker av ditt intresse och därav den tryckta stämningen.

    Er fyllekväll verkar han verkligen ångra. Håll distans nu så kommer det snart gå över.


    Så kan det absolut vara, men blir mixade signaler när han hänger kvar och kommer nära på ett sätt som andra inte gör. Men att hålla distans är nog det bästa jag kan göra just nu..
Svar på tråden Är min kollega attraherad av mig?