• Thu 25 Nov 2021 20:52
    3031 visningar
    7 svar
    7
    3031

    Terapi för destruktiva relationsmönster

    Hej!

    Jag bor i Stockholm och skulle verkligen behöva gå i terapi för att reda ut mina destruktiva relationsmönster. Mina relationer blir ofta korta, oengagerade och med undvikande personer. Alterntivt intensiva, detruktiva och med inslag av medberoende eller psykiska kränkningar. Jag har en stor rädsla för att bli övergiven vilket fått mig att stå ut med alldeles för mycket dålig behandling av pojkvänner. 

    Någon som har tips på en psykolog som är bra på att reda ut relationsproblem? Antingen i Stockholm eller  någon som erbjuder terapi online.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-11-25 21:00
    Vore också spännande att höra om någon lyckats förbättra självkänsla och ångest kring dejting, val av fel partners etc på egen hand? I så fall hur...?

  • Svar på tråden Terapi för destruktiva relationsmönster
  • Wed 1 Dec 2021 10:32
    #4

    Klockrena råd, Andrea BD. Ungefär samma saker som jag kommit fram till, efter massa kollande på videos och läsande av artiklar och böcker. 

    Har fått en tid på Dysbereondekliniken, men är lite osäker på hur deras terapi är. Står på kö till gruppterapi på New Beginning hos Agnes Novak. Sen när man väl insett att det har med osäker anknytning att göra känns det som att det är ett rätt "allmänt" och välkänt problem som säkert många terapeuter skulle kunna hjälpa till med.

  • Wed 1 Dec 2021 10:51
    #5

    Tar gärna emot mer pepp och råd från andra som lyckats ändra sitt anknytningsmönster och börjat dejta trygga, vettiga personer som ni känner er avslappnade med! Jag är säker på att jag dejtat ett par trygga personer men har tyvärr dömt ut dem som "tråkiga" och inte tillräckligt attraktiva...

  • Wed 1 Dec 2021 10:57
    #7

    Den boken har jag beställt nu :)

Svar på tråden Terapi för destruktiva relationsmönster