Inlägg från: Anonym (Älskar julen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Älskar julen)

    Jag är utländsk och vill fira jul,,Hur?

    Så roligt! För mig är julen mycket rött, grönt, guld och glitter, julmusik, dofter av apelsin, kanel, granbarr, choklad och glögg. Tända ljus och mys! Tomtar, julgran, julkulor och ljusslingor!

    Googla bilder på julen så tror jag att du förstår vad jag menar.

    På julafton äter vi och umgås, öppnar julklappar, lyssnar på julmusik, spelar brädspel mm. På juldagen vilar vi, äter rester och tittar på film:)

    Julmaten är till stor del samma som vi äter på midsommar och vid påsken. Det är mycket sill i olika former (matjessill på midsommar och inlagd på annat vis övriga högtider), potatis (kokt och som gratäng), ägg (på påsk i alla former, vid jul och midsommar ofta ägghalvor med t.ex. grovkornig kaviar och dill), köttbullar (som går utmärkt att byta mot vegetariska alternativ), gravad eller rökt lax, Många äter julskinka, men det går lika bra att avstå. Vörtbröd med julost och kanske senap. Olika goda ostar. Kål i olika former (stuvad grönkål, brunkål, vitkålssallad mm). Till frukost äter vi alltid risgrynsgröt med en smörklick, socker, kanel och mjölk.

    Jag tänker att ni plockar det ni vill ur den traditionella svenska julen, lägger till ert eget och får några underbara dagar!

    God jul!

  • Anonym (Älskar julen)
    Anonym (Kristen högtid) skrev 2021-11-30 12:58:17 följande:

    Jul är en kristen högtid.


    Vilken märklig kommentar. Du lever själv som svenskarna gjorde på 1910-talet? Äter kokt potatis och inlagd sill och vägrar testa på något som kommer från en annan kultur? Tror knappast att de flesta svenskar idag firar julen med kristendomen som högsta prioritet. Själv tycker jag att det är jätteroligt med folk som vågar sig på att testa något helt nytt och främmande.
  • Anonym (Älskar julen)
    Anonym (Helen) skrev 2021-11-30 14:28:17 följande:

    Arabian? Varifrån kommer man då?


    Tråden handlar om julfirande, inte om vilka länder som räknas till de arabiska länderna. Googla?
  • Anonym (Älskar julen)
    Drottningen1970 skrev 2021-11-30 16:25:05 följande:

    Vitkålssallad på julbordet? Nä vet du vad.


    Hehe nä jösses självklart inte! Skulle stå rödkålssallad! Tack för rättningen. Däremot funkar vitkålsgratäng:)
  • Anonym (Älskar julen)
    Anonym (Julgran) skrev 2021-12-01 23:00:50 följande:

    Får lutfisk plats på ditt julbord? Är köttbullarna hemmagjorda?


    Äter alltid lutfisk på julafton! Med potatis, massa vitsås, olika sorters peppar, smält smör och gröna ärtor. Det är underbart gott! Inser att det är massor av grejer som jag glömmer av att jag gör på jul. Har missat massor av småsaker som går av bara farten efter 40 års julfirande.
Svar på tråden Jag är utländsk och vill fira jul,,Hur?