Inlägg från: momjanet |Visa alla inlägg
  • momjanet

    Hur är det att växa upp där ni bor?

    Vällingby?

    Det skrivs ju rätt mycket om det hur klassklyftorna i Sverige ökat mest och snabbast av alla länder i världen och hur det påverkar ungdomar. Gängkriminalitet är ju en konsekvens av det och de barnen som växer upp i de områdena vittnar ju sedan många år hur uttalad hopplösheten är.

    Själv bor jag på landsbygden och här är det som det alltid har varit, unga drömmer om att flytta härifrån och gör det också. Några få stannar kvar som bönder/konstnärer eller väljer att pendla långa sträckor. Klassklyftorna märks mycket tydligt eftersom alla känner alla och den materiella standarden skiljer sig avsevärt. Förortens hopplöshet finns även här och mycket påtagligt. Allt är ju anpassat till storstäderna. Kollektivtrafiken är usel, det finns få lägenheter och köerna är långa och få arbetstillfällen. Så när man pratar om att höja bensinskatten så får det påtagliga konsekvenser för oss som faktiskt inte har annat val än bil. Det handlar om många tusenlappar varje månad och det speglas ju direkt i barnens materiella standard.

    Här har gymnasiet och komvux linjer som är utformat mot de industrier som trots allt finns. Söktrycket är mycket högt och det är svårt att ta sig in generellt.

Svar på tråden Hur är det att växa upp där ni bor?