• Millooo123

    Överreagerar jag på hans respons?

    Jag har träffat en man ett bra tag, vi känner varandra rätt väl vid detta laget. Det började med att vi var kollegor, som ledde till vänskap som i sin tur ledde till mer romans, ömsesidiga känslor och kontakt och träffar på en helt annan nivå. I dagsläget ser vi oss två som ?ett par? mer eller mindre bara att vi inte sagt det högt än.

    Den här mannen brukar VÄLDIGT sällan vara sjuk. Alltså typ aldrig ens en liten snuva på flera år. Men är nu hemma sen igår med halsont, förkylning och hosta. Ej Corona då han har testat sig. Så idag när jag ringde så hörde jag verkligen på hans röst att han var risig, lät typ inte ens som han pga otroligt hes. Jag tyckte lite synd om honom och ville göra en gest så efter jobbet tog jag bussen hem till honom och lämnade en påse utanför dörren fylld med frukt, godis, nässpray, halstabletter, vitaminrika juicer, nötter och snussorten som han alltid snusar.

    Jag skrev ett sms att han skulle krya på sig och att det stod lite grejer som väntade på honom utanför dörren.

    Nu till min besvikelse....

    Jag fick bara en tumme upp som svar.

    Väntade i 2 timmar på att han skulle kanske skriva något mer om han inte hade haft möjlighet att kolla utanför dörren just då.

    Men det kom inget mer. Inget tack, ingenting. Så jag ringde efter ytterligare en stund och sa lite lättsamt att dom sakerna går åt när han kanske inte själv är så pigg och kan ta sig ut och handla själv på samma sätt. Inte ens då sa han tack, utan bara ? ja, jag såg, gulligt...fick du inte mitt sms med tummen ?????????

    Hmmm...för MIG var detta en ganska stor grej för bara bussen dit från mitt jobb och lämna sakerna tog 40 min. För att sen sätta mig på bussen hem igen genom hela stan.

    Utan ens ett riktigt Tack, alltså ingen vidare respons alls. Hur hade ni reagerat på det ifall ni hade vart i min sits och ni gjort en sådan gest utan någon vidare respons för någon som betyder mycket? Är det rent av elakt eller är det jag som överanalyserar?

    Ångrar nästan att jag åkte dit.


    Är det normalt?
  • Svar på tråden Överreagerar jag på hans respons?
  • Friger

    Han låter ju inte som den typiske simulanten. Med andra ord är han säkert utslagen.

    Då är hans reaktion ganska förståelig.

  • Millooo123

    Visst, han brukar inte vara den mest sociala människa på sms men lite uppskattning kan man väl ändå visa? Tar inte många sekunder att skriva tack.

    Han är ju inte döende precis....

    Själv hade jag blivit super glad och tacksam och framförallt positivt överraskad om någon tog liknande initiativ till mig om jag var sjuk.

  • Zaxika

    Han kanske hade allt det där hemma och egentligen önskade sig en påse chips och en läsk. Han kanske tyckte det var onödigt att du lämnade grejer utanför hans dörr. Om han själv har bil så kanske han inte reflekterade över att du tog bussen. Mitt råd är att du glömmer det.

  • Anonym (Nja)

    Ja, du överreagerar på hans respons.

    Självklart får du inte 100% fantastiskt återgäldning direkt. Är man matt och sjuk så är en tumme upp ok.

    Tänker att du får se framöver vem han är, snarare än att omedelbart förvänta dig tack.

  • Anonym (Ringklocka)

    Jag är mest förvånad över varför du inte ringde på?

  • Millooo123

    Jag börjar liksom undra om det är mig det är fel på, om det var jag som gjorde något fel eller på något sätt trampade i klaveret?

    Yes, han har bil och kan handla allt han vill själv. Jag ville bara visa lite omtanke och göra något betydelsefullt i handling där tanken är väldigt god i grund och botten där man visar att man vill någon väl. Lite som en bukett blommor när man går hem till någon på fest, en gest helt enkelt.

  • Friger
    Millooo123 skrev 2021-12-06 20:19:27 följande:

    Visst, han brukar inte vara den mest sociala människa på sms men lite uppskattning kan man väl ändå visa? Tar inte många sekunder att skriva tack.

    Han är ju inte döende precis....

    Själv hade jag blivit super glad och tacksam och framförallt positivt överraskad om någon tog liknande initiativ till mig om jag var sjuk.


    Passerar man en viss tröskel så orkar man inte vara social och gullig.

    RS -virus är ju en sådan sjukdom som kan slå rätt hårt.

    Låt honom bli frisk och se om han är normal innan du sätter dig ner och surar.
  • Millooo123

    Jag valde att inte ringa på för jag visste inte om han låg nedbäddad och sov och ville därför inte störa på samma sätt. Och för att han kanske hade velat vara förberedd på ett annat sätt om jag skulle dyka upp, samt att han har sagt att han inte vill smitta andra. Så det kändes som rätt alternativ!

  • Anonym (Sanna)

    Jag tycker att det var fantastiskt gulligt av dig TS! Precis en sån vän eller partner man vill ha. Som tänker på en och spontant gör något fint när man ledsen, sjuk eller vad det nu kan vara. Du har ett hjärta av guld.

    Jag tror att hans reaktion är typiskt på hur många män reagerar. De liksom bryr sig inte eller så tar de det för givet och tänker knappt på att tacka. Det kan vara så också att han för första gången på länge är sjuk och är alldeles uppfylld av det. Han klarar inte att tänka på något annat nu. Det handlar bara om symptom och hur eländig han känner sig.

    Avvakta och se om han säger något om några dagar. Gör inget mer för honom nu, hör av dig men med mindre frekvens så att du inte stör honom i hans sjukdomsvärld.

    Förhoppningsvis tackar han sen. Annars vet du och kan lägga dina ansträngningar på en betydligt lättsammare nivå i framtiden.

  • Tecum

    När man mår dåligt är man inte pigg på sociala kontakter i någon form och fungerar inte normalt öht. Det var en fin gest av dig och han uppskattade det säkert men orkar inte engagera sig. Förhoppningsvis får du ett ordentligt tack när han piggnat till.

Svar på tråden Överreagerar jag på hans respons?