• Anonym (Elsa)
  Fre 10 dec 2021 14:49
  8183 visningar
  24 svar
  Inlägg från Anonym (Elsa) Visa alla inlägg
  24
  8183

  Klagtråd - Ingen graviditet 2021 heller...

  Här är en till som vill klaga. Fick mens idag och hade såklart dagdrömt hela förra veckan om ett plus denna omgång. Om att få vara gravid på julafton och avsluta det här svåra året på ett nytt och bättre sätt. Jag såg framför mig en sommarbebis, en mage som börjar växa, att få gå runt och vara sådär nöjd och självbelåten som alla gravida är. Men nej, ingen graviditet år heller. Och ingen graviditet blev det år 2020 (två missfall dock). Snart har vi försökt i två år och vi är över 35. Vi har dock redan ett gemensamt barn, det är en tröst. Men nu är frågan om vi ska hosta upp 40.000 kr och försöka med ivf privat. Eller kämpa på här hemma. Det är skönt att få klaga idag bara.

 • Anonym (Elsa)
  Lör 11 dec 2021 11:38
  #5
  strelitzia skrev 2021-12-11 09:55:57 följande:

  Samma här, funderade på hur jag smidigt skulle undvika att bli bjuden på alkohol under julen när jag åker hem till min familj, inga problem nu! 

  Ja visst hade det känts fantastiskt att lyckas få till en graviditet precis innan årets slut, det hade hjälpt till att släta över årets alla försök och olidliga väntan lite. 

  Vad fint att ni redan har ett gemensamt barn även om jag förstår att den psykiska påfrestningen inte är mindre för de. 


  Jag förstår, ja dom där dagdrömmarna är så mysiga men sen så känner man sig snopen när mensen kommer. Nu har det gått någon dag så nu har jag börjat dagdrömma igen haha. Nästa försök är vid jul. Kanske plussar vi i januari?
 • Anonym (Elsa)
  Ons 15 dec 2021 14:46
  #10
  Anonym (Gnällfia) skrev 2021-12-15 13:47:19 följande:

  Hej, jag vill också klaga av mig lite: jag och min man har försökt bli gravida i 1,5 år och har gjort en fertilitetsutredning som vi båda gick igenom utan anmärkningar. En person i min närhet kommer med tips hur man gör barn för denne och dennes partner lyckades på första försöket så nu ser dem sig som experter eller liknande. Vilket såklart irriterar mig, eftersom vi provat i ALLT under den här tiden och det gör mig så ledsen att alla runt oss blir med barn och vi bara står och trampar och får ovälkomna och NEDVÄRDERANDE tips. Varför tror vissa sig veta bättre än fertilitetsläkare? Vi är inte ens i samma sits, då dem fick hjälp och därför lyckades på första försöket medan vi inte får mer hjälp just nu eftersom inget är fel.

  Gudskelov vad skönt att få ut den här uppbyggda ilskan, bra initiativ till tråden!


  Jag förstår, fy så irriterande. Vi har också hållit på i 1,5 år och det är tufft.
Svar på tråden Klagtråd - Ingen graviditet 2021 heller...
Logga in
Bli medlem