Inlägg från: Laktrisens |Visa alla inlägg
  • Laktrisens

    Vi som planerar barn 2023

    Hej! Vi planerar för syskon 2023 :) eller egentligen börjar vi väl redan nu i januari men kommer försöka mer aktivt o pricka ägglossning framåt maj/juni :)

  • Laktrisens
    Anonym (F) skrev 2022-02-08 12:21:44 följande:

    Hur går det för er alla? Bumpar tråden nu när det varit inaktivt ett tag :) 

    För min del har det varit lite veligt sen sist. Nu när restriktionerna släpper och man KANSKE kan gå tillbaka till ett normalare liv så börjar man tänka i banorna om att man vill passa på att "leva lite" innan det är dags för bebis. Jag och sambon (och folk i vår bekantskapskrets) har ju skjutit upp på inflyttningsfester och bröllop och liknande event som innehåller mer än 4-5 pers och alkohol. Det har heller inte varit någon utlandsresa sen 2019, men tror inte att det blir av i år heller för att vara på den säkra sidan. 

    Men ändå är jag supertaggad på att ta ut spiralen (bara några veckor kvar!) och lära känna min kropp och cykel på riktigt. Har ju verkligen längtat efter det här året för att sätta igång! Men sen kommer jag på att då måste jag ha mens igen efter alla år som mensfri och leva som en "vanlig kvinna" igen. Ni vet, ha bindor/tamponger i alla badrum, necessärer, jackor, väskor. Blöda genom kläder, gärna under ett viktigt möte eller på väg någonstans utan toalett i närheten. Är ju inte alls sugen på att ha mens i sommar :D

    Haha ja ni hör ju hur jag velar. Är supertaggad och livrädd på samma gång för att bli gravid.

    Hur går era tankar? :)


    Hej! Förstår och känner igen mig i dina tankar?
    Länge sen jag skrev nu men tog ut preventivmedel i december, så försökt sen dess. Har redan nu bokat tid för att få letrozol utskrivet. Får se vad läkaren säger men jag hoppas jag kan få det. då kan jag redan plussa i mars. så de känns läskigt typ och funderar med om man ska vänta några månader eller bara köra på?! Är glad att vi tar kontakt snabbt med vården denna gång för att få letrozol. Vet ju att jag ej har någon ägglossning så knappt lönt att försöka utan letrozol då ju:) men ja är nog lite fundersam, tycker de känns lite läskigt att jag kanske plussar om några månader, om letrozol funkar så bra som förra gången (gravid på första kuren)..
  • Laktrisens
    amandakollb skrev 2022-02-08 20:36:51 följande:
    Hur har du fått letrozol utskrivet, har du vänt dig till en privat fertilitetsklinik? Måste ni betala för er utredning först? :) 

    vi gjorde utredning med första barnet då vi försökte 2 år att bli gravida. så behöver inte göra en utredning igen däremot ska jag på ett besök o ultraljud o diskutera vilken behandling som blir bäst. Antar därför att de blir letrozol igen.
    de är en privat klinik! Vi får betala, 2000 kr för ultraljud o letrozol kur. 
    de är landstingsfinanserad privat klinik så vi fick betala som vanliga läkarbesök första gången. men denna gång så kostar det som sagt runt 2000 per omgång. så kan ju bli ganska dyrt om man behöver göra många försök.
    funderar på att vänta o försöka första gången i maj dock.  Vet inte om jag vill ha barn sent på 2022, känns dumt tänka så när man har svårt att bli gravid men de kan ju vara tufft att va född sent på året eller? Spelar de någon roll? Hur tänker ni? För många av er väntar väl för att de ska bli bebis i början på 23?

  • Laktrisens

    Anonym (F)
    ja de känns jätteskönt att vi tagit kontakt iaf, så får jag förhoppningvis recept på letrozol när jag är där och kan plocka ut de så de finns hemma! Sen när vi sätter igång får vi väl planera lite här hemma. Just nu är det mycket. Sonen har börjat förskola precis, vi har vabbat/varit sjuka mycket. Så kanske skönt avvakta ett par månader iaf. De lutar åt det, att göra första kuren i maj eller juni. 


    ja vi hör av oss o bokar tid för man ska göra ett ultraljud cykeldag 12/13 för att se hur de ser ut.


    precis! Tänker att de kanske är bättre vänta lite. Börjar ni i maj?

  • Laktrisens

    Villblimamma96! 


    åh jag håller tummarna för dig. Tog 1,5 år att bli gravid för mig förra gången o blev hjälpt av letrozol! Så de kan verkligen fungera! hoppas de funkar för dig med.
    nu ska vi snart påbörja letrozol igen, men inte fått tid förrän i april så tidigast i maj kan vi göra första kuren.
    hoppas allt ska gå bra för dig!

  • Laktrisens

    vad spännande att läsa hur de går för alla och era tankar. Tror inte jag fått ägglossning denna månad faktiskt, men de kanske kommer. Har typ aldrig ägglossning, 1-2 gånger per år vad de verkar så kommer nog bli letrozol för min del. Ska höra av mig till kliniken och kolla. Har typ gett upp april månad nu o siktar mot maj och hoppas jag kan göra första kuren i maj! 

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023