Inlägg från: 202294 |Visa alla inlägg
  • 202294

    Vi som planerar barn 2023

    Hej,

    Hoppar in i tråden här!

    27 år, sambo som snart fyller 30, vi har varit tillsammans i ca 7 år.

    Om ett par veckor flyttar vi till hus. Jag har längtat efter barn i flera flera år, men samtidigt känt att jag velat studera färdigt, ha fast jobb och större boende först. Nu har vi (snart) uppnått detta och jag längtar till maj/juni då vi planerar börja försöka. Jag är dock lite rädd att sambon ska backa när det väl är skarpt läge, trots att vi pratat mycket om detta sedan flera år. Vill, som många andra, försöka undvika en decemberbebis, och min mamma och syster har fått alla sina barn flera veckor innan bf, så vi avvaktar därför till sommaren.

    Och vad gäller besattheten ni andra nämner så har ni ytterligare en besatt här! Slutade med p-piller tidigt i höstas för att ge min kropp lite tid att hitta sin naturliga rytm. Sedan dess har jag både tempat och tagit ägglossningstester, bara för att lära känna min kropp ordentligt efter 10+ år med p-piller. Lyssnar mycket på poddar och läser på så mycket jag kan.

    Känner lite samma som vissa av er. Kompisar berättar att de är gravida och givetvis blir jag sååå glad för deras skull, men samtidigt känner jag lite avundsjuka att det inte är jag.

    Såå kul med en tråd där vi kan bolla med varandra och förhoppningsvis (!!) följas åt :)

  • 202294
    19977 skrev 2022-01-16 10:42:31 följande:

    Välkommen! ????

    Spännande, det låter som de perfekta förutsättningarna. Jag tycker verkligen det känns tillfredsställande att ha hus, examen och fast jobb innan det är dags haha!

    Oj då förstår jag att ni avvaktar till sommaren, ifall du också föder tidigare än BF. Vet ni varför din mamma och syster fött för tidigt?

    Varför tror du att sambon eventuellt skulle få kalla fötter när det väl närmar sig då?


    Insåg precis att jag aldrig tidigare skrivit i en tråd här, så jag vet inte riktigt hur man gör för att svara. Hoppas det blir rätt :)

    Ja, det är såklart inget måste att ha allt på plats, men jag ville bara ha studierna avklarade för jag vet inte om jag haft disciplinen att återgå efter föräldraledighet..

    Nej jag tror inte att det finns någon speciell förklaring, men mamma har fött i vecka 27, 39, 36, 31 och 40, jag själv föddes i v 31, men de flesta av oss har varit lite tidiga. Systern har fött sina 3 barn omkring v 37-38. Jag vet inte ens om det anses vara genetiskt, men vi har ingen stress egentligen, så då kan vi lika gärna vänta någon extra månad.

    Det finns folk i hans umgängeskrets som har barn, men hans närmsta vänner har inte barn och det lär dröja några år innan de skaffar det, så jag får en liten känsla av att han är rädd att han ska känna sig ensam. Just nu säger han att det är "lugnt", men vi får se när det närmar sig. Han har inte lika stark längtan som jag. Han har också alltid velat ha barn, men känner väl inte att det är någon brådska, och hade säkert gärna väntat något år till.

    Sååå himla roligt med en sånhär tråd! Det känns helt plötsligt inte så långt borta längre.
  • 202294

    Vi tänkte egentligen vänta till nästa cykel men vi tjuvstartade lite. Har dock inte fått någon temphöjning så jag är osäker på om jag ens haft ägglossning. Spännande oavsett! 
    Lägger till mig i listan :) 


    28/4 Blåbärsskogen (1:a "försöket", 1:a barnet) 
    5/5 Esther13 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/5 19977 (1:a försöket, 1:a barnet)
    6/5 annemarit123 (7 försöket, 2 barnet) 
    12/5 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    14/5 202294 (1a försöket, 1a barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 



     

  • 202294

    Bara jag som blir fullkomligt knäpp av väntan på BIM??
    Har BIM på lördag och har tagit tester de senaste dagarna men de har såklart varit supernegativa.. 

    Har haft mensvärk en vecka ca och även superömma bröst. Börjar dock fundera på om det är såhär varje månad, bara att jag vanligtvis kanske inte funderar över det så mycket? 

    Ville bara skriva av mig! 

  • 202294
    19977 skrev 2022-05-10 19:46:58 följande:
    OMG du är sååå inte ensam.
    Har dock hört att ömma bröst verkligen är ett typiskt symptom, så om de är tydligt ömma nu och du inte har märkt av det tidigare menscykler så finns det nog gott om hopp för att det tagit sig för dig!

    Jag tog inga graviditetstest alls i väntan på min BIM dock, utan väntade tills BIM-dagen då mensen kom som en klocka. Har i normala fall inte mensvärk men kände verkligen av att det molade tydligt 4 dagar innan mensen kom denna gången, jag trodde ju givetvis att det var ett tecken på något gott men icke.

    Hade även väldigt slemmiga flytningar fram tills BIM som jag också trodde var ett tecken, men icke.

    Jag brukar känna efter väldigt mycket även innan vi började försöka, så jag tror faktiskt inte att jag inbillade mig något utan att jag faktiskt upplevde skillnad denna första cykel när vi försökte, framförallt med flytningarna. Men den molande känslan innan mens tänker jag verkligen inte gå på igen som ett symptom nästa gång, så kanske man inte blir lika besviken.

    Jag känner att jag redan är bitter på alla andra som är gravida runt om mig haha, trodde inte jag skulle bli sån (har 3 närstående som är gravida just nu och de blev gravida på 1a eller 2a försöket allihop). 

    Blev så irriterad när jag fick frågan av en av vännerna om jag fått min mens (är väldigt öppen med att vi försöker skaffa barn), och då sa jag ja. Fick då rådet av henne att ?stressa inte så mycket så kommer det ta sig snart??..? Ja, ni förstår ju säkert varför jag blir bitter hahaObestämd
    Skönt ändå att fler känner samma! 

    Ja.. jag brukar ju ha lite ömmande känsla innan mensen så jag tror nog innerst inne att mensen är på väg. Kan liksom bara inte släppa tanken riktigt. Och så läser man om så många som plussar innan BIM, så därför provade jag redan nu.. 

    Ja, mina vänner har också haft väldigt lätt att bli gravida och jag är så otålig! Vet att det rent statistiskt tar upp till ett år, och jag är helt inställd på att det kan ta tid. Det är just väntan och ovissheten dessa två veckorna som är jobbig tycker jag :/ 
  • 202294


    6/5 annemarit123 (7 försöket, 2 barnet) 
    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
  • 202294


    Hallå hjälp!? 

    Jag är på äl + 7 så egentligen är det väl alldeles för tidigt att ta ett test, men jag kände mig lite märklig i kroppen så tog ett ändå och ser ni vad jag ser??? 

    Ber om ursäkt för skägget på handfatet....
  • 202294

    ..vill bara tillägga att jag är mycket medveten om att det kanske bara är ett "dåligt" test, men har aldrig sett tillstymmelse till sträck på dem tidigare. Får vänta några dagar och ta ett nytt såklart :)
    Svårt att få till en bra bild också :/

  • 202294

    GRATTIS 19977!! Sååå roligt :D

    Jag räknade fel igår, var på ÄL+8 igår och således ÄL+9 idag. Jag tog ett nytt test imorse från testlagret som jag tyckte var lite starkare än det jag tog igår. 


    Och som den testjunkie jag är tog jag även ett digitalt och ett clearblue plus. 



    Och här är resultatet, det var inga spökstreck igår och jag är alltså också gravid!! 

    Håller alla tummar att denna vill stanna kvar och har kvar ett digitalt test jag vill ta för att se ökningen på om en vecka ca. 

    RFSUs tester visar fortfarande negativt dock. Så märkligt tycker jag när de ska ha högre känslighet än testlagrets. 

    Vågar inte tro att detta är sant..

  • 202294
    Skufsan skrev 2022-06-04 08:34:27 följande:

    Wow grattis till er båda 202294 och 19977! Så himla roligt för er! Hjärta


    Läste att ni diskuterar tester, vilka tycker ni man ska köra på nu inför att BIM närmar sig? Jag har en del från rfsu hemma men dom verkar ju va lite opålitliga då.. Man vill ju inte bli ruinerad på pengar heller utan ändå kunna testa ofta ifall det behövs. Jag ska dock försöka vänta in BIM har jag tänkt men vet att det kommer vara svårt och känner jag mig själv rätt lär jag inte kunna hålla mig haha. 


    Uppdaterar listan efter att jag fått min ÄL bekräftad. 

    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    12/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget) 


    Tack!! Hjärta

    Jag köpte hem testlagrets stickor för något år sedan och jag har aldrig sett ett falskt streck någonsin så jag är väldigt nöjd med dem.

    Köpte hem RFSU för någon vecka sedan då jag hittade dem till bra pris på någon hemsida, för jag tänkte att jag förmodligen skulle behöva dem. 

    Än så länge är jag inte imponerad av just RFSU. De skriver att de har en känslighet på 20 mlU/ml (tror jag det var?) och testlagrets ska ha 25 mlU/ml, men min uppfattning är alltså att testlagrets är känsligare.

    Har inte så mycket erfarenhet av några andra. Clearblue har jag bara tagit nu när jag tyckte mig skymta något på de andra. 

    Ja..jag önskade att jag haft disciplinen att vänta till BIM, för det känns som att detta lika gärna skulle kunna vara en kemisk graviditet.. men jag kan bara inte låta bli! Glad
  • 202294
    19977 skrev 2022-07-03 08:22:59 följande:
    Åh men grattis!!!! Förstår din känsla med osäkerheten. Man vågar ju inte tro på det, särskilt inte om man inte har symptom. Jag är fortfarande skeptisk trots att det gått en månad sedan jag plussade nu. Man fattar det nog inte förrän barnet flyttar hemifrån haha! Jag har berättat för nästan alla i min närhet nu, och varje gång så känns det som att jag ljuger så jag måste tillägga ?alltså jag TROR att jag är gravid men jag är lite osäker för jag känner ingenting? haha.

    Lustigt att ditt kvällstest också blev starkare precis som för mig! men ett hett tips är att sluta testa nu, man blir bara så himla orolig om testen blir svagare vid något tillfälle, eller ännu värre om man testar med Clearblue digital och veckorna inte tickar upp som man förväntat sig? men tror det är väldigt varierande beroende på hur koncentrerat urinet är och det behöver faktiskt inte vara ?bäst? på morgonen enligt min erfarenhet.
    Alltså åh jag känner precis likadant!! Vågar fortfarande inte tro det trots att det är en månad sedan jag plussade. 

    Grattis till alla plus!! Jag går in här och läser med jämna mellanrum och håller tummarna för er alla! ????
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023