Inlägg från: Skufsan |Visa alla inlägg
  • Skufsan

    Vi som planerar barn 2023

    Villblimamma96 skrev 2022-02-27 12:00:47 följande:

    Jag hakar på i den här tråden! Jag är 26 och min fästman 39, så samma ålderskillnad som er TS. Vi har försökt i över ett år utan att det blivit något. I januari fick jag reda på att jag har PCO/PCOS och det är troligen därför det inte blivit något innan. Den här månaden är min första månad med Letrozol och i fredags var jag på ultraljud som visade ett ägg som var på gång. har ägglossning idag eller imorgon troligen. 


    Det har varit otroligt jobbigt att försöka i över ett år utan att det hänt någonting alls, men jag försöker tänka att våra försök liksom ?började om? nu eftersom vi knappt haft någon chans alls innan. Verkar som att jag bara haft typ en ägglossning om året innan? Jag märkte ju själv att jag aldrig fick något positivt ägglossningstest men när jag kontaktade vården sa de att jag måste vänta till vi försökt ett år? Dumt tycker jag eftersom man får hjälp direkt om man har PCOS och hur ska man veta att man har det om man inte får kolla upp det? Jaja, nu är vi på rätt spår i alla fall och den dosen jag fått fungerar bra. Ska ta progesteronprov 7/3 och sen har jag BIM 12-14/3. Håll tummarna för oss! 


    Välkommen till tråden! 

    Jobbigt att försöka utan att det tar sig, men nu kommer det säkert gå snabbt när ni får hjälp! Håller tummarna för er! Har du följt din temp under året ni försökt bli gravida? Har du haft/har oregelbunden mens? 
  • Skufsan

    Jag hade nog kört, men beror ju på hur man själv tycker, hur viktigt det är för en att försöka planera in så bebis inte kommer i december. Statistiskt sett kommer den ju inte i december eftersom de flesta förstagångsföderskor föder snarare efter bf (om du nu är förstagångsföderska?). Men veta kan man ju inte.. 

    Jag beräknas få min mens 15/4 men kommer skjuta fram det minst en månad till, vilket innebär att första försöket blir tidigast i slutet på maj.

  • Skufsan

    1 april! Har hela tiden känts lite som en milstolpe, månaden innan vi börjar försöka. Iiiih snart är vi igång flera av oss här, och så roligt att följas åt allihop. Tycker ändå dagarna/veckorna går ganska snabbt framåt, snart är vi igång :) 

  • Skufsan

    Vi kommer börja försök på ägglossningen som just nu beräknas bli 25:e maj, men det kan ju hinna ändras. Vi har alltså ett tag kvar tills dess men har mycket annat roligt som händer innan dess så det kommer gå snabbt. Ska bli så roligt att följa er som sätter igång innan oss också! 


    19977: Längtar också efter att ha oskyddat sex, inte behöva tänka varje gång vart i cykeln man är och ta fram kondom. Vi har varit (och är fortfarande) väldigt noga med att det inte ska bli barn just nu, men när vi väl är framme i maj ska det bli skönt att inte behöva tänka kring det, det är bara att köra! 

    Har inte alls funderat på om min partner kommer ha svårt att komma i mig när det väl gäller. Men det är ju en god tanke att inte säga när ägglossningen är utan bara ligga utan att tala om det för honom. Min kille har dock väldigt bra koll på min cykel så det blir nog svårt för oss, men tror inte han kommer ha svårt att prestera ändå.

    Till Blåbärsskogen: jag känner mig inte alls nervös, däremot lite rädd för att det inte ska fungera eller gå så snabbt som jag vill. Men det kan bara tiden utvisa. Känner mig mest peppad!  

  • Skufsan

    Jag använder mig också av Read Your Body. Älskar den appen för man kan anpassa inställningarna precis efter hur man vill ha det, vad man vill tracka osv. Kostar 25 kr i månaden har jag för mig. Man kan tex lägga till två tempkurvor så jag som jobbar natt ibland har även en kurva för efter jag sovit på dagen. Eller som ovan nämnt om man har tempdrop men vill ta temp på vanligt sätt också, så kan man ha två kurvor då med. 

    Jag gillar att följa tempen för att få bekräftat var jag är i cykeln. Jag märker inte direkt av när jag ägglossar, så därför funkar tempen bra för mig. Jag har också en del fertilt sekret under lutealfasen vilken hade förvirrat mig om jag inte fått bekräftat på tempen att jag redan ägglossat. Sen blir det ju skönt när vi börjar försöka att veta när vi inte behöver ha sex för bebisverkstadens skull, utan kan ha det för att man är sugen bara haha 

  • Skufsan

    Ni som använder er av Read Your Body eller annan liknande app där man lägger till skiljelinjen manuellt. Hur resonerar ni när ni lägger till linjen? Jag har lärt mig att välja den högsta tempen av de 6 lägsta under lutealfasen, men bara hittat information om detta på ett ställe så har inte så mycket att gå på. Någon som gått utbildning av justisse eller annan metod av fertilitetsförståelse som vet? 

  • Skufsan

    F: Vilken bra och tydlig video, tack! Sen kanske olika metoder gör på olika sätt, men jag har inte utbildat mig hos någon utan läst på själv på internet, så kör på enligt videon från och med nu. 

  • Skufsan

    Fick min mens igår - vilket betyder sista menscykeln innan vi börjar försöka! Så efterlängtat! Hur går det för er, var ligger ni till? 

  • Skufsan
    Blåbärsskogen skrev 2022-04-18 14:48:05 följande:

    Vi som hade planerat att börja köra i maj blev lite tidigare, vi hade oskyddat sex både i lördags och igår och jag hade samtidigt äl-flytningar. Dock har jag ingen som helst koll på när äl kan ha varit då jag denna cykel haft äggviteflytningar lite nu och då och jag inte tempat då vi varit bortresta Oskyldig  men det blev lite "ähhh vafan vi kör" när vi hade sex haha! 
    Det återstår väl att se om det blir något men jag har inte så höga förhoppningar efter detta halvhjärtade försök Skrattande bim blir ungefär 28/4


    Spännande med lite smygstart, hoppas ni prickade rätt med äl och att det tar sig! Glad
  • Skufsan
    19977 skrev 2022-04-18 16:29:05 följande:

    Åh vad roligt Skufsan, snart är det dags för er att pricka in ÄL då ju!!! Och som svar på ditt inlägg längre upp angående skiljelinjen (kan fortfarande inte citera ditt inlägg?) så gör jag som du skrev med att lägga skiljelinjen på den högsta av de 6 senaste temparna typ, inte riktigt alltid dock. Ibland lägger jag den bara nånstans emellan där jag känner att det känns bra, går lite på känsla haha. Men min tanke är att göra så iaf.

    Åååhhh kul Blåbärsskogen! Det bådar ju gott om ni prickat in när du haft fertilt sekret, hoppas verkligen att det tar sig! Och vad kul att du skrivit in det första BIM-datumet, jag måste genast kolla upp mitt datum haha!!

    Själv är vi mitt uppe i försök. Jag är på dag 13 och brukar ha ÄL på dag 17-18 om jag har tolkat min temp-kurva rätt, brukar ha tydligt tempskifte dag 18-19 iaf. Vi har haft fullbordat samlag idag och i förrgår, så cykeldag 11 och 13 alltså. Igår när jag gick på toa så hängde det ut en låååång blobb ur mig med fertilt sekret (sorry för TMI kanske hehe), ni vet en sån som man kan ta i handen och stretcha ut som man gjorde med maneter på stranden när man var liten haha. Så det känns som ett bra tecken! Jag tror även att jag hann skymta lite fertilt sekret på min sambo mitt i akten förut.
    Men vi ska köra även onsdag, fredag och söndag också, så är förmodligen ÄL på fredag/lördag.

    Såååå mitt datum för Beräknad ICKE mens är 6 Maj! Hihi, känns så sjukt att skriva den meningen.


    Haha ja jag brukar också gå lite på känsla faktiskt! Tror min lutealfas är 12 dagar men är fortfarande på stadiet att lära känna mina cykler så vet inte exakt. Det kan också vara så att min lutealfas faktiskt fluktuerar även om det är ovanligt. Är inne på cykel 8 som jag kartlägger. Har funderat på att testa med ägglossningsstickor någon cykel för att få ett bättre hum, men kanske passar på nästa cykel när vi ändå ska försöka bli gravida. 

    Gud så spännande med första försöket, så pirrigt! Haha älskar din beskrivning av sekretet, det bådar ju riktigt gott med sådär trådigt, precis det man vill åt! 

  • Skufsan
    Blåbärsskogen skrev 2022-04-18 16:58:21 följande:
    Ohh spännande med äl snart!! En tanke som jag däremot känner mig dålig med är att OM det skulle ta sig så blir bf riktigt i början på januari, och det kan ju lika väl bli slutet av dec och jag känner mig sååå hemsk som tycker att det vore väldigt tråkigt... Jaja, somsagt så har jag inte alls höga förväntningar på denna gång men det är ju klart att jag hoppas på att det blir något och inte då en december-unge haha
    Det känns så pirrigt i att faktiskt ha satt igång nu och köra fullbordade samlag istället för finska rycket (som obviously funkatOskyldig
    Jag förstår helt din känsla, tror många kan känna igen sig. Självfallet är det viktigare med ett barn, men om man skulle få välja är inte december förstavalet kanske. 
  • Skufsan

    Tråkigt med mensen 19977, håller tummarna för en februaribebis för dig istället! 


    Jag lägger också till mig i listan, men sätter inte igång med bebisförsöken förrän om ca 1 månad när jag har ägglossning nästa gång.  

    6/5 annemarit123 (7 försöket, 2 barnet) 
    12/5 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    14/5 202294(1a försöket, 1a barnet)
    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet)

  • Skufsan

    Äntligen ska vi också börja försöka nu! Var mer aktiv med att skriva här i början av att tråden startades, men är inne och läser flera gånger i veckan, så spännande att följa er! Uppdaterar listan Glad
    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet)

  • Skufsan

    Wow grattis till er båda 202294 och 19977! Så himla roligt för er! Hjärta


    Läste att ni diskuterar tester, vilka tycker ni man ska köra på nu inför att BIM närmar sig? Jag har en del från rfsu hemma men dom verkar ju va lite opålitliga då.. Man vill ju inte bli ruinerad på pengar heller utan ändå kunna testa ofta ifall det behövs. Jag ska dock försöka vänta in BIM har jag tänkt men vet att det kommer vara svårt och känner jag mig själv rätt lär jag inte kunna hålla mig haha. 


    Uppdaterar listan efter att jag fått min ÄL bekräftad. 

    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    12/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget) 

  • Skufsan
    202294 skrev 2022-06-04 08:55:45 följande:
    Tack!! Hjärta

    Jag köpte hem testlagrets stickor för något år sedan och jag har aldrig sett ett falskt streck någonsin så jag är väldigt nöjd med dem.

    Köpte hem RFSU för någon vecka sedan då jag hittade dem till bra pris på någon hemsida, för jag tänkte att jag förmodligen skulle behöva dem. 

    Än så länge är jag inte imponerad av just RFSU. De skriver att de har en känslighet på 20 mlU/ml (tror jag det var?) och testlagrets ska ha 25 mlU/ml, men min uppfattning är alltså att testlagrets är känsligare.

    Har inte så mycket erfarenhet av några andra. Clearblue har jag bara tagit nu när jag tyckte mig skymta något på de andra. 

    Ja..jag önskade att jag haft disciplinen att vänta till BIM, för det känns som att detta lika gärna skulle kunna vara en kemisk graviditet.. men jag kan bara inte låta bli! Glad
    Ja, samtidigt skulle jag vilja veta om jag får en kemisk graviditet också, jag är så nyfiken Skrattandehaha så jag kommer nog testa på ÄL+10 kanske. Ska beställa hem testlagrets och någon enstaka från clearblue nu. 
  • Skufsan

    Hur går det för er som närmar er BIM? 


    Jag fick ömma bröst äl+6 som hållt i sig. Även känt av att livmodern grejar till och från sedan äl+5. Tänkte att jag kanske kunde få se ett svagt plus så tog ett test imorse, är på ÄL+9, men det var negativt. Kanske bara inbillar mig allt, men håller hoppet uppe ändå, dels för att det kanske är lite tidigt att testa på äl+9, men också för att jag tog ett rfsu testa ofta och dom kanske inte är dom bästa på marknaden.. 

  • Skufsan
    Jojjans skrev 2022-06-08 12:47:50 följande:
    Jag har lyckats plussa på äl+9, men bara med tidiga test. På dom testa ofta från rfsu så har det visat svagt först på äl+11, så tappa inte hoppet! För dina symptom låter väldigt misstänksamma :)
    Okej, vågar tro på att det inte är helt kört, känner mig gravid men tänker att det kan vara ren inbillning också. Man känner ju efter minsta lilla haha. Ska ta ett CB testa tidigt imorgon bitti, är för nyfiken för att vänta längre med testandet Flört
  • Skufsan

    En liten update: Väntade till idag på äl+11 med att testa, men det var negativt. Tog ändå ett sånt testa tidigt men tvärblankt. Tappade hoppet lite. Ömma bröst fortfarande vilket jag inte brukar ha under lutealfasen. Fortfarande lite känningar från livmodern då och då, men inget jättetydligt. Svårt att veta om allt bara är inbillning för att man hoppas så mycket, eller om jag har symtomen, fast kanske brukar ha det utan att jag tänkt på det tidigare. Man känner ju efter så mycket nu. Ger inte upp helt förrän mensen kommer men känns inte jätteljust nu efter ett negativt test. Dessutom ligger inte tempen så högt som den brukar göra under lutealfasen, ligger runt 36,8-36,9, brukar ligga 36,9-37,1, så kanske inte var ett bra ägg denna månaden. Kan även finnas en ?risk? att jag räknat fel på ägglossningsdag, temparna kring ägglossningen blev lite påverkade av diverse anledningar. Är antingen på äl+11 eller äl+9 idag. 


Svar på tråden Vi som planerar barn 2023