• Kiiwii

    BIM Januari 2022

    Hej alla :) Jag joinar tråden då vi inte lyckades i december! Jag har haft lite oregelbunden menscykel sedan jag tog ut hormonspiralen men senaste tre månaderna har cykeln legat på dryga 30 dagar, så om den fortsätter följa det mönstret har jag BIM 8/1. Får ändra datum när jag haft ägglossning för får alltid mens 12 dagar efter det och brukar känna av den rätt tydligt :)

    Ååååh nu jädrar hoppas vi på många pluss!

  • Kiiwii

    3/1 Pepsin

    5/1 Fyrklöverns (sjunde försöket, första barnet)

    7/1 Ellobi

    8/1 Kiiwii

  • Kiiwii

    Så drygt när man har lite oregelbunden cykel? det går åt många ÄL-stickor om man vill vara säker på att inte missa något? skulle egentligen inte börja kolla med stickor förrän om en vecka men jag tycker det börjar kännas som att ägglossningen närmar sig redan nu snart, så jag måste kanske börja använda mina stickor redan. Första gången jag provar med CB digitala ägglossningstest, verkar bra att slippa tyda streck :)

  • Kiiwii

    Alla utropstecken bland annat blir frågetecken i min text? fattar inte :?D

  • Kiiwii
    Fyrklöverns skrev 2021-12-15 21:37:50 följande:

    Håller med om att det blir dyrt i längden att hålla på och testa ofta. Särskilt CB digitala, de är sååå bra att tyda men ganska dyra jämfört med vanliga stickor.

    Haha vad konstigt att det blir så många frågetecken, tycker FLs sida ligger så mycket efter digitalt. Hade varit bra om man moderniserat så att det funkar felfritt i texten och att man kan använda smileys. Hello 2021 eller vad? xD


    Jag har endast använt ÄL-stickor en gång tidigare med första barnet. Aldrig använt digitala men ville testa åtminstone en cykel för att se om jag tolkar min kropp rätt :)

    Jamen hålla på o skriva smileysar som back in the days, och den köper inte ens alla tecken, jag kan inte göra ett vanligt utropstecken ens. :-P
  • Kiiwii
    Annemarit123 skrev 2021-12-16 16:08:03 följande:

    Hej!

    Hoppar in i denna tråd. Min mens är beräknad i morgon, den 17. Känner att den är påväg och alla test är negativa så jag utgår från att det inte tog denna månad heller. Det här är vårt tredje försök och ?beräknad? ägglossning blir på nyår :D är lite orolig för jag tyckte vi fick till det bra under ägglossning, två gånger per dag, förutom en dag när det bara blev en gång. Tänker att det skulle bli något när det vi fick till det så bra, men tydligen verkar vi ha svårare att skaffa bebis nr 2 än det var med ettan.

    Har väldigt regelbunden menscykeln på 27, ibland 28, dagar. Och har beräknat mina ägglossningar utifrån olika test på nätet. Denna gång tänker jag prova ägglossningstest, är det en bra ide tror ni?

    Har endomentrios, konstaterat efter jag fått bebis nr 1, kan det påverka ens chanser att bli gravid?


    Mycket ska ju klaffa för att det ska bli en graviditet, även om allt är som det ska. Typ 20 % chans att det lyckas om man prickar in ägglossning, så lite tur behöver man. Vi med är inne på 3 seriösa försöket då jag har koll på cykeln och så, men har kört oskyddat lite längre men haft lite strulig cykel då efter spiraluttag.

    Mina sista två graviditeter bara blev, hann knappt ens försöka så lite frustrerad blir man. Men snart blir det er och vår tur får man hålla tummarna för :)

    Den här gången ska jag använda ÄL-test, mest för att kolla så jag tolkar min cykel rätt.
  • Kiiwii
    Butembobaby skrev 2021-12-17 11:23:08 följande:

    Jag hoppar in i tråden :)

    Andra månaden vi försöker för syskon till dottern född februari 2020. Har ett par mf i bagaget och dottern tog ca. 8 månader att få till så vi får se hur det går denna månad :) BIM är 8/12 och jag började med clear Blue digital äl-test idag :)

    2/1 Rilakkuma (andra försöket efter MF, andra barnet)

    3/1 z anonym z (5e försöket, andra barnet)

    3/1 Pepsin

    5/1 Fyrklöverns (sjunde försöket, första barnet)

    8/1 Ellobi

    8/1 Kiiwii

    8/1 butembobaby

    10/1 evelinagra1 (12e försöket första barnet)

    10/1 Holy93 (andra försöket, andra barnet)

    11/1 LillaGry (sjätte försöket, andra barnet)

    25/1 Sophiee92 (fjärde försöket, första barnet)

    13/1 Clina38 (tredje försök, första barnet)

    13/1 Lillstrumpan123 (fjärde försöket, tredje försöket efter ma, första barnet)


    Jag borde kanske också börja med ägglossningstest nu, ser att vi har samma BIM :) Känner dock så tydligt i kroppen att ägglossning inte är på g, men man vet ju aldrig? Om min cykel följer samma mönster som den gjort senaste månaderna har jag förväntad ägglossning runt 26-27/12.

    Lycka till :D
  • Kiiwii
    Ellobi skrev 2021-12-17 18:43:08 följande:

    Har också samma BIM datum som dig men jag börjar inte testa för äl förrän cykeldag 7, som är på söndag. Har förväntad ägglossning den 24/12 . Kanske blir en julklapp ändå?

    Har under året som gått fått positiva utslag på äl-test på allt mellan dag 11-16. Vanligast har varit dag 13 när man backar tillbaka i appen. Har en cykel som varierat över året mellan 26-28 dagar.


    Min cykel är lite längre, runt 30-33 dagar har den legat på nu sista månaderna. Förut låg den på 28, var som en klocka men efter hormonspiralen har det varit lite sisådär med regelbundenheten, men känner tydligt när jag får ägglossning och sen prick 12 dagar senare kommer mensen så hyffsat väl tycker jag att jag känner kroppen ;)

    Dottern blev till en påskhelg då vi var med min familj i en stuga, haha. Och nu ska ägglossning vara kring julhelgen och vi ska fira hemma hos dem, bor där över jul då det är långt emellan oss. Vore ju komiskt om man skulle lyckas igen under en högtid när man är samlad hela släkten, hahaha :D
  • Kiiwii
    Holy93 skrev 2021-12-20 23:00:05 följande:

    Jag har också stickningar några dagar innan ägglossning (6 dagar innan nu) från den sidan som ägget släpper, känner du samma? Sedan vid ägglossning får jag smärtor (till exempel vid samlag) vid samma sida. Så var det sist för mig och då plussade jag två veckor efter :)

    Vid första barnet tog det sig för första försöket, hade ont vid ägglossning och hoppas att det känns och blir samma nu, så man vet hur kroppen fungerar haha


    Jag med brukar känna av lite ont kring äggstockarna innan ägglossning och sen har jag mer ont och hela tiden ont när det väl släpper, gör ont att ha sex vilket är himla typiskt, haha.

    Tror kanske jag känt av nåt litet stick igår och idag, förväntas ha ägglossning kring jul eller just efter julhelgen. Får se :)
  • Kiiwii

    Min ägglossning verkar bli sen denna gång? ingen glad gubbe på ÄL-testen och inga direkta symtom heller som jag brukar ha. Hoppas kroppen kickar igång ägglossningen snart, man är ju otålig! Så min BIM kommer flyttas fram iaf, så surt när det funkar väldigt bra senaste månaderna? är väl stress och annat som påverkar kanske.

    Lycka till ni som väntar på BIM :)

Svar på tråden BIM Januari 2022