• Emma1b

  Ruvare December/Januari

  Vad roligt Angelica! Men så konstigt hur mycket det skiljer mellan kliniker, jag har min testdag på fredag, 28e e väl det? 

  Min ivfklinik vill inte göra vul tidigare, så jag har bokat privat på annat håll en vecka tidigare. Förra gången sa de att måttet tydde på att det avstannat 4+4, så jag förstår inte det där att en del säger attman inte ser något alls före vecka 8? Att det inte är säkert att man ser hjärtslag förstår jag. 

 • Emma1b

  Åh är du också uppsalabo? Vad kul@ Jag går på Gynhälsan. Mitt förra privata VUL var på ekebugyn, men dit vill jag inte gå igen, läksren var en komplett idiot! Direkt efter att han berättat att det var ett missfall började han fråga ut mig om vad min behandling kostade, hur mycket extra jag skulle få betala för my insättning mm. Som om jag orkade tänja på det då!! Så nu har jag bokat tid på mamma mia istället.

 • Emma1b

  Islandinthesun  jag meddelade min klinik direkt jag plussat förra gången,en de var inye intresserade, sa bara att jag skulle testa igen på testdagen och återkomma då. Så den här gången har jag inte ens meddelat dem utan inväntar min officiella testdag imorgon. 

 • Emma1b


  Idag var min testdag så jag tog ett cb digital och blev överlycklig att det visar 3+!! Vid nitt MA i nov slog den aldrig om till mer än 2-3, så hoppas innerligt att detta bådargott! Testglädjen grusades av att jag åter blödde, för första gången så det syntes i toastolen. Men lättflytande och brunaktig, så jag fortsätter hoppas!

  När jag pratade med kliniken idag dubbelkollade bm att jag testat positivt judt idag. Sen var hon urgullig och vi pratade om min oro. Jsg fick tid gör vul 18 feb, sådet är ju inte så hemskt långt fram. Men dagarna kommer sega sig fram å andra sidan...
  Angelicka, håller tummarna att grav sitter kvar!
 • Emma1b

  Åh nej barajag, jag lider verkligen med dig! Och jag fick ju samma upplevelse på vul 18 nov. Jag hade varit lite orolig innan,men trodde ändå innerst inne jsg skulle få se ett tickande hjärta. Men det syntes bsra en hinnsäck motsvarande v 4+4...

  Men om det var utomkveds  då ska bäl inte hcg vara 0? Då stiger väl hcg eftersom kroppen tror den är gravid. Får du något uppföljande UL?

 • Emma1b

  Ano ym0810  beklagar och hoppas det visar sig att det är en graviditet. Jag har inte gjort utredning själv,men 2 saker vet jag man kan kolla.
  1. Om man har hög risk för blodproppar, "trögt" blod. Detta kan försvåra implantationen och blodtillförseln till embryot. Behandlas med Trombyl.
  2. Ett överaktivt imunförsvar kan se embryot som en inkräktare som ska attackeras bort. Finns flera alternativa behandlingar på det, ex Intralipiddropp. Vissa andra länder är mer frikostiga med det än Sverige.

  Håller tummarna att ditt plus ändå tar sig! Sträckets styrka beror ju också på hur mycket man druclit, hur länge sen man kissade sist mm. Kram!

 • Emma1b

  Hej!

  Hur går det för er? Angelica har du testat något mer? Jag är helt neurotisk, emellanåt mår jag väldigt illa och tycker det är asjobbigt, sen lättar det och då blir jsg orolig för det!! Blir bäldigt lätt ollamående i jil har jag märkt, och i morgon måste jag sotta i en bil 6.5h. Nåja, det löser sig. Får ta många pauser.

  Fick tid för vul 18 februari så nu är det en evigjeyslång väntan tills dess...

 • Emma1b

  Anonym,  jag är 40 år och kliniken jag går på poängterade jag vet inte hur många gånger att vid den åldern kunde det vara svårt att lyckas. Jag betalar själv, så jag förstår att de vill vara tydliga att det inte finns några garantier,men jag tycker de överdrev.

  Islandinthesun vilken fin ökning!

 • Emma1b

  Dibella mitt test var helt blankt rd5, rd6 en svag skugga som inte gick att fota och rd7 tydligt plus, så det är absolut inte för sent!

  Jag mår inte lika illa nu som för några dagar sen,men är sjukt trött och jättehungrig! Om man nu inte ska äta för två, varför blir man då hungrig gör två? Obestämd

 • Emma1b

  Grattis Kajo! Du är gravid men inte din sambo Cool

  Dibella det var visserligen vanliga test, men tycker ändå inte du ska ge upp än.

  Hur ska man klara att jobba med denna trötthet?! Idag har mitt fokus och min initiativförmåga varit allt annat än på topp.

  Imorgon har jag inskrivning på mvc, känns som att jinxa det att ha inskrivning innan vul,men bm ville boka in det redan nu. Gissar att vårt samtal Imorgon kommer handla mycket om min oro.

 • Emma1b

  Här är en till som oroar ihjäl sig. Hade inskrivning på mvc idag och kände mig på riktigt som en bedragare, som att jag inte hade rätt att vara där. Lyckades tjata till mig blodhcg, inte fått svar än,men när jag kom hem vart jag så nojjig så jag tog ett vanligt gravtest. Och det kan nog inte bli så mycket starkare Glad men jag är ju i v 5+4 så det kanske inte säger så mycket? 
  Jag var ju dessutom orolig för att illamåendet försvunnit, men det kom tillbaka idag! Så då kände jag mig dum som inte njutit de dagar jag sluppit det...

 • Emma1b

  Mitt hcg var över 19000 så det kändes jättebra! Sen är det ju ändå ökningen tills på måndag som är det viktiga, men jag fick faktiskt upp hoppet nu! Det kansle faktiskt växer där inne den här gångenHjärta vid mitt ma i oktober, upptäckt i v 8 mätte honnsäcken bara motsvarande 4+4, så det lär ju ha gått längre den här gången iaf. 
  Nu kan jag slappna av lite grann iaf och ska njuta av att det är helg! Hoppasni andra ooclså får en trevlug helg!

 • Emma1b

  Islandinthesun hur mycket blöder du? Har du ont?
  Kag har haft blödningar till och från mer eller mindre från insättning, men aldrig särskilt mycket. Och idag på vul syntes ett tydligt hjärta pumpa! Så i mitt fall har blödningarna varit ofarliga. När har du vul på kliniken? Jag har mitt på kliniken 18 feb, men bokade dagens privat för jag stod inte ut att vänta så länge. Håller verkligen tummarna!!

 • Emma1b

  vaccinerad med dubbeldos, blivit gravid två gånger av två, så nej jag tror inte det har ett samband. SEn ska man nog inte ta sprutan samma vecka man gör insättning, eftersom sprutan väcker ett immunsvar, och ett överaktivt imunsvar kan stöta bort ägget/embryot.

  Jag försökte ta dos tre häromdan, jag var helt säker på att jag läst att de slopat att man inte fick vaccinera sig förrän efter v 12, men nej det fick jag inte. Fick order om att gå hem och isolera mig så mycket jag kan tills veca 13 och då komma tillbaka få dos tre och sippa ur isolering. Känns asjobbigt, som om dessa osäkra veckor inte gick långsamt nog ändå!

Svar på tråden Ruvare December/Januari