• Sun 9 Jan 2022 20:49
    211496 visningar
    917 svar
    917
    211496

    BF september 2022

    Hej!

    Väntar mitt andra barn.

    BF 11/9 om man räknar efter senaste mensen första dag (16/9 enligt NC).

    Hade två missfall i juni och juli.

    Det i samband med att jag fyller 37 i år gör mig väldigt nervös!

    Känner mig gammal och är så nervös att det inte ska gå vägen.

    5+0 imorgon och vääääldigt trött och sjukt ömma bröst.

  • Mon 10 Jan 2022 21:20

    Fick ikväll två snabba, rejäla hugg på vänster sida långt ner i ryggen.

    Jag hade och huggliknande känsla vid tidigare missfall.

    Någon som känner igen sig! Som haft hugg i sidan/ryggen?

    Behöver jag vara orolig?

  • Wed 26 Jan 2022 10:33

    Hej och grattis till alla nykomlingar! jag har en fråga till er som fått tidiga VUL (och andra som vet för den delen!). Om allt ser bra ut och man ser hjärtat slå efter v7, stämmer det att det mindre risk för missfall då? Jag har sen tidigare haft två missfall som börjat med rosa flytningar, båda i vecka 6. Är nu i vecka 8 (7+2) och har nu fått rosa flytningar igen. Får komma in på ultraljud imorgon men är då rädd att det ska vara för tidigt så att dom inte upptäcker felet. 


    Vad händer vid tidigt VUL? Det är väl fasen att man ska oroa sig för ALLT! 

  • Wed 26 Jan 2022 14:10
    Hedblomster skrev 2022-01-26 10:58:27 följande:
    Man brukar säga att risken minskar om hjärtat slår och fostret mäter rätt storlek för veckan, för så många missfall sker innan hjärtat ens börjar slå. Har hittat olika siffror dock när jag sökt i studier så vågar inte säga exakt hur liten risken blir. På mitt tidiga ultraljud gjorde gynekologen ett snabbt vaginalt ultraljud och mätte fostret och visade att hjärtat slår, så allt såg bra ut. Om det är någon tveksamhet får man säkert komma tillbaka igen. Hoppas verkligen att allt går bra för dig!

    Okej! Tack snälla för svar! Jag hoppas verkligen att jag får nåt sorts svar från dem, positivt eller negativt. Det värsta är ju att vänta och inte veta. Jag vill bara att allt ska gå vägen. 


    Läste längre ner i tråden att ni äntligen lyckats med er IVF. Stort grattis! 

  • Fri 4 Feb 2022 23:06

    Hej på er! Vill bara skriva av mig lite. Fick rosa flytningar förra tisdagen och fick komma på VUL dagen efter. Var 7+3 enl mina beräkningar men läkaren kunde inte bekräfta hjärtslag och enligt mätning var fostret bara 6+1. Kände mig inte jätteorolig för att fostret var mindre än väntat då jag läst mycket om att det inte alls betyder att det gått dåligt. Fått ny tid på Tis 8/2. Har haft rosa flytningar till och från sen dess men inget mer. Idag är 8+4. Ikväll har jag helt plötsligt fått rödare flytningar, mer mensvärk och en liten miniklump blod vid toabesök. Så jävla rädd och ledsen just nu. Vill inte att det ska vara över, tredje missfallet på rad i så fall. 
    Jag har de senaste två veckorna varit hemma med en fruktansvärd hosta, hostat otroligt mycket dygnet runt. Jag har lite grann skyllt de rosa flytningarna på hostan och tänkt att så mycket som jag hostat kan små blodkärl har brustit och orsakat flytningarna. Jag vet inte ens om det är möjligt. Men nu när detta händer känns det som att det inte är nån meningen att försöka lura sig själv längre. Fan. 


    Jaja nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall. Kram på er!

  • Sat 5 Feb 2022 08:01
    olivoljan skrev 2022-02-05 00:22:38 följande:
    Stackare, förstår verkligen din oro och håller tummarna för att ni får se ett tickande hjärta på tisdag. Jag vet visserligen inte heller om vår bulle fortfarande bakas (får också se på tisdag) men förhoppningsvis så mår jag inte illa konstant förgäves (om inte min kropp verkligen spelar mig ett riktigt spratt..), men om det nu är så att vår lever så kan jag kanske lugna dig lite med att jag också hade massa konstiga både rosa och bruna flytningar runt de veckorna. Det avtog och nu har jag inte sett röken av de på minst två veckor. Kram!
    Åh tack snälla! Dina ord värmer verkligen! Vilken vecka är du i nu? Har ni själva bokat ett tidigt VUL eller är ni i vecka 12 då? Men vad skönt att du också har din tid på tisdag, då är vi två som tycker att den dagen inte kan komma snabbt nog!!! Det är konstigt vad sakta tiden kan gå (nästan bakåt) bara för att man väntar på nåt!!
  • Sat 5 Feb 2022 12:46
    Emma1b skrev 2022-02-05 11:20:27 följande:

    Jag ska också på vul på tisdag, sjukt nervöst eftersom sist jag var rravid upptäcktes MA på vul...

    Frkolsson det behöver inte vara kört, hoppas ni ser hjärtslag på nästa vul! När mitt MA upptäcktes i v 8 hade det avstannat redan 4+4, fick cytotec med mig hem och blödde som en rejäl mens. Så om inte blödningen tar i ordentligt finns det ändå hopp! Känns rimligt att man kan hosra fram bristningar som leder till småblödningar. Själv fick jag en blödning för en vecka sen bara av att försöka trycka ut det sista ur urinblåsan... Den avstannade efter några timmar, så inget jag proar mig för nu längre.


    Även fast det är tråkiga omständigheter så är det ändå så otroligt skönt att höra och känna att man inte är ensam. Tack! Vilken vecka är du i? Vad har du för känsla i kroppen? Har du tydliga symptom och så? Vi får verkligen hålla tummarna för tisdag!! Jag har än så länge inte haft några blodiga flytningar idag så jag hoppas!!
  • Sat 5 Feb 2022 19:40
    Bez skrev 2022-02-05 18:34:38 följande:

    Ni som vart på vul har era partner fått följa med? Jag har tid på onsdag och partner får inte följa med.. känns så trist att uppleva första gången man får se själv och om allt inte ser bra ut kommer det ju vara fruktasvärt att inte ha någon med sig. 


    Hur har ni andra gjort?


    Min sambo har fått följa med, i vårt län finns det just nu inga restriktioner mot det. Och från och med onsdag försvinner väl alla restriktioner förutom att man ska stanna hemma vid symptom? I värsta fall får ni väl spela dum och säga att ni trodde att det inte gäller längre i och med att ni ska dit på onsdag. Jag håller helt med att det skulle kännas hemskt att ej ha partner med. Har man sin partner med i bilden så vill man väl uppleva allt som går tillsammans. 
  • Mon 7 Feb 2022 20:49

    @olivoljan och @Emma1b hur går era tankar inför imorgon? Jag hoppas verkligen att allt ser bra ut för oss alla imorgon! Jag har massa molvärk och rödare flytningar idag. Värken kan jag absolut leva med då det i sig känns som ett gott tecken på att allt växer. Men med ?blödning? samtidigt känns det fruktansvärt. Har ni andra runt vecka 10 någon växtvärk?

  • Mon 7 Feb 2022 21:56
    lottizm skrev 2022-02-07 21:17:12 följande:
    Jag är i v 10+0 idag och har molvärk varje dag, olika mycket men flera gånger varje dag. håller tummarna för er allihopa att det går bra imorgon!

    Tack så mycket! Samma här. Får som sagt hoppas att det är ett gott tecken, att allt växer så det knakar! 


    Emma1b, det måste vara jätteskönt att det stiger!! Då är det nog inga problem imorgon ska du se! Fy vad jobbigt med illamåendet! Själv har jag inget sånt alls. Var inte nåt illamående alls under grav med min dotter heller så jag har dessvärre inga tips att ge dig. 

  • Tue 8 Feb 2022 12:33
    Emma1b skrev 2022-02-08 11:00:41 följande:

    Det gick jättebra för mig idag! Storlek stämde, allt såg bra ut och ett tydligt pulserande hjärta! Jag hade nog kunnat ligga ich stirra på det där flimrandet i flera timmar ???? men vilket trauma vul är när man en gång varit med om negativt besked. De mätte mitt blodtryck innan ul. Jag brukar ha 120/60, nu hade jag 150/70!! Nu fick jag ork att stå ut med illamåendet lite till! 


    Stort grattis!!! Försök och njut nu så ska du se att allt fortsätter lika bra! 
    Här gick det sämre. MA ca v 6. Så inget litet liv eller små hjärtslag.Tredje mf på raken. Fick med cytotec hem som jag ska ta imorgon. Känner mig jätterädd då ej behövt det förut.  
    Drar mig av förklarliga skäl ur denna grupp nu. Men tack snälla ni för pepp och fina ord och bra råd. Lycka till allihop!!

Svar på tråden BF september 2022