Inlägg från: Körsbärsdalen |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    BF september 2022

    Hej alla!

    Också en nygravid här. Är 27 år. Har barn sedan tidigare. Enligt sista mens är BF den 21a september, men brukar inte hinna nå BF (eller ens bli fullgången alltid). Så jag räknar lite spontant med tidig september. Detta är en helt oplanerad graviditet. Helt, jättetotalt oplanerad. Någon annan i samma sits? Hur känns det i så fall?

    Brukar få rätt allvarlig hyperemisis under de första 3-4(-5) månaderna, så jag har redan fått både lergigan comp och primperan utskrivet i förebyggande syfte. Får se om jag klarar mig undan inläggning denna gång eller inte - håller tummarna

  • Anonym (Kaffedraken)
    Jooosen skrev 2022-01-11 22:35:17 följande:

    Åh grattis ändå! Trots oplanerat då :). Hur gamla barn har du sedan innan? För oss är det oxå totalt oplanerat. Har en dotter född augusti 2020 och jag har nytt jobb sen bara några månader tillbaka. Har SÅn ångest för mitt jobb? första barnet kom till efter massa år av barnlöshet o ivf. Denna kom när vi hade avbrutet samlag typ 100 dagar innan ägglossning. Är så chockad! Använde ni skydd?


    Tack! Och detsamma!

    Våra tidigare barn är _alla_ hyfsat små än. Äldsta är 6 år (2015), nästäldsta är 5 år (2017), nästyngsta är 2 år (2019), yngsta är 1 år (2021)....... Kan ju nämna att yngsta inte heller var planerad (kondom som sprack) och denna bebis blev till med användandet av nuvaring (p-ring, som ska vara säkrare än p-piller eftersom den bara behövs kommas ihåg 2 gånger/månad, vilket jag gjort!).

    Men jag brukar som sagt få hyperemisis, och spyorna och illamåendet avslöjade plutten i magen. Känner inte någon direkt panik, är van att ta hand om barn och bebisar och ha flera bollar i luften samtidigt. Men känns samtidigt lite småjobbigt att berätta för folk (löjligt, jag vet, men vi är ju redan lite annorlunda som har fler barn än snittet, och vänner och släktingar trodde nog vi var färdiga när tredje barnet kom).

    Det som känns lite jobbigt är att jag skulle börja jobba till hösten, men då kommer jag istället vara nyförlöst. Har frilansat hela tiden (marknadsförare), men det blir mindre och mindre tid för det för varje unge (såklart). Nåväl! Finns väl någon mening med detta.
Svar på tråden BF september 2022